YALNIZLIĞA ALIŞMALI..!

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde M tarafından oluşturulan YALNIZLIĞA ALIŞMALI..! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10,287 kez görüntülenmiş, 43 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı YALNIZLIĞA ALIŞMALI..!
Konbuyu başlatan M
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan nil_92
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Zaten her geçen gün daha fazla yanlızlaştığımız bu dünyada alışmaktan başka alternatifimizde yok gibi.
Bazen etrafında seni yoran insanların varlığıyla boğuşmaktansa yanlızlık daha çekilir şey aslında.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
dideM' Alıntı:
Yani,kedi-ciger ilişkisi demek istiyorsun 
Ne alaka şimdi?
Alakasız olmuş haklısın....Şunu demek istemiştim....

Hayatında yalnız bırakmayacak biri olsaydı böyle konuşacak mıydın...

Dilerim, Feridun Düzağaç'ın benimsedigin şarkısını degiştirecek birini bulursun hayatında..O zaman benim demek istedigimi anlarsın..

O zaman  hazırlıklı olmalısın,yeni şarkını merakla bekleyecegim... :)

M

MeDyC

Alışmak derken!!!

Yalnızlık alışılması gereken bir kavram mı?

sanki çok kötü bir şeymiş gibi?

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
MeDyC' Alıntı:
Alışmak derken!!!

tercih etmediğin zamanlarda yaşıyorsan kötü bir durumda olabiliyor aslında

M

MeDyC

Özlem' Alıntı:
MeDyC' Alıntı:
Alışmak derken!!!

tercih etmediğin zamanlarda yaşıyorsan kötü bir durumda olabiliyor aslında
yok ya doğal bir durum olduğunu kabul et hiçte kötü olmaz kanımca
kötü değilde kendini kötü hissetmeye sevk etmek desek..

Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
MeDyC' Alıntı:
kötü değilde kendini kötü hissetmeye sevk etmek desek..
Evet yanlızlık psikolojisine büründüğümüzde birazda kendimiz kendimizi sürüklüyoruz kötü hissetmeye.

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul

Dilerim, Feridun Düzağaç'ın benimsedigin şarkısını degiştirecek birini bulursun hayatında..O zaman benim demek istedigimi anlarsın..
Öyle biri var ve mutluyum onunla. Ama ne kadar paylaşacak biri olsa da herşeyini yine de yalnız olduğunu kabullenmek lazım. En güvendiğin insanlardan en ummadığın anda en kötü darbeyi yiyebilirsin. O yüzden yalnızlığı kabullenmek gerekli diye düşünüyorum.

MeDyC' Alıntı:
Alışmak derken!!!

Niye alışkanlığı kötü bir şey olarak yorumladınız anlayamadım. Her alışkanlık kötü değildir.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Hayatlarımız teorik olmuş valla :d

Öyle biri olsa böle yapmazmıydık şu olsa bunu yaparmıydık gibi, gaf'ı süslemiş peri esas :d
Hattatmı ne bilmiyorumki :d

M

MeDyC

dideM' Alıntı:

"O yüzden yalnızlığı kabullenmek gerekli diye düşünüyorum."

MeDyC' Alıntı:
Alışmak derken!!!

Niye alışkanlığı kötü bir şey olarak yorumladınız anlayamadım. Her alışkanlık kötü değildir.

bana kalsın alışkanlığın kötü olup olmadığı. yoksa konu dağılır başka başka yerlere gider. Kısacası yalnızlık alışılması gereken bir durum değildir. tabi bana göre

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Yalnızlık...
Dikkat ettiniz mi,noktalar bile yalnız değil.
Tek noktayla biten bir cümle bile yalnız değil.
Yalnızlık bazen yaşanması gereken,ama asla alışılmaması gereken birşeydir.
Günümüz dünyası,malüm kapitalizm,rekabet, Adler'in dediği gibi:Üstün gelme İstemi,Aşırı bireyselleşme,empati yoksunluğu,bilinçsizlik,bencillik,egoizm,Aşırı benmerkezcilik,insanların büyümesiyle hayallerinin küçülmesi,çaresizlik,değerlerin mevcut sisteme yenik düşmesi,üretememek,Alternatiflerin yok olmasıyla özgürlüklerin yok olması,"öteki" kavramı,ırkçılık dahil tüm insan ayrımcılıkları,çifte standartlar,etik değerlerin yokoluşu,imkanların azalmasıyla insanların idealler yerine temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelmesi,aydın çevrelerin saygıyı yitirmemek için siyasetten uzaklaşmaları,dünya düzenin kendinden başkasını düşünmeyen insan formatını oluşturmak için herşeyi bu yönde kullanması,geleneklerin yok olması,hala kimlik arayışındaki Türkiye...

Nazım der ki Davet isimli şiirinde:
Yaşamak,bir ağaç gibi tek ve hür,
ve bir orman gibi kardaşçesine.

Galiba Nazım gibi bu düş de Moskova'daki mezara gömüldü bütün insanlık tarafından.
Bizler,"Sosyal Varlıklar" kabul etsek de stmesek de,hergün yeniden ve yeniden,kendimizi "İlişkilerimiz" içerisinde tanımlarız.
Doğum günlerinden hoşlanmasak da,hoşumuza gider doğum günümüzün hatırlanması.
Sabah güler yüzlü birinden içinde sizi görmenin memnuniyetiyle birlikte söylenen bir "Günaydın" hoşumuza gider bizi görmezden gelen birinden daha çok.
Kısacası insanlar birlikte yaşayacak şekilde yaratılmışlardır.
Frederich Nietsche'nin şu sözü oldukça anlamlıdır:
Yalnızlık bütün hastalıkların üreyebileceği en uygun ortamdır.

Şimdi bazlarımız:Yok abi,olur mu öyle şey.
Yalnızlık paylaşılmaz,paylaşılsa yalnızlık olmaz,
Ya da kargalar sürüyle,kartallar yalnız uçar diyebilirsiniz.
Ama unutulmamalıdır.Biz karga ya da kartal değiliz.
(Ki kartalların bile bir ailesi vardır.O da ayrı konu.)
Ve yanızlık elbette paylaşılmaz.Ona dedğim birşey yok.Fakat şair de herhal de sürekli bir yanlızlıktan da bahsetmiyor.
Son olarak Hz. Mevlana ile bitireyim.Biraz dini içerikli olacak o yüzden Moderatör arkadaşlar isterlerse silebilirler. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Dost istersen Allah var,
Canan istersen Kur'an var,
Düşman istersen nefis var,
Nasihat istersen ölüm var.
                                                      Hz. Mevlana

I

ibrahim58

Kullanıcı
9 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sivas
longcoming' Alıntı:
Son olarak Hz. Mevlana ile bitireyim.Biraz dini içerikli olacak o yüzden Moderatör arkadaşlar isterlerse silebilirler. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Dost istersen Allah var,
Canan istersen Kur'an var,
Düşman istersen nefis var,
Nasihat istersen ölüm var.
                                                      Hz. Mevlana
Aynen katılıyorum kardeş sözlerine, yalnızlık aslında uzun süreli değildir. olmamıştırda

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
dideM' Alıntı:
Su Perisi' Alıntı:
Yalnızlığa alışamam,hiç yanlız kalmadım ki alışayım...
Ben de aksine hep yalnızdım. :)
Alışkınım, dolayısıyla seviyorum yalnızlığı..
Feridun Düzağaç'ın bi şarkısı varya;
"Tüm alışkanlıklar çocukluktandır!" diye, benimki de oradandır herhalde. :)

dideM' Alıntı:

Öyle biri var ve mutluyum onunla. Ama ne kadar paylaşacak biri olsa da herşeyini yine de yalnız olduğunu kabullenmek lazım. En güvendiğin insanlardan en ummadığın anda en kötü darbeyi yiyebilirsin. O yüzden yalnızlığı kabullenmek gerekli diye düşünüyorum.
İki mesajın arasında çelişki görüyorum Didem...

Yalnızlıgımı seviyorum diyorsun,bir gün yalnız kalabilirim korkusuyla da bağlanmakdan korkuyorsun..

Gaf yapmamıştım, yanlış anlaşılıp gereksiz birbirimizi kırmak da degildi  niyetim..
Yorumu mu biraz süsleyebildim :p

Herkesin bakış açısı farklıdır,sende kendince haklısın,bende kendimce haklıyım...Sonuçda insan yaşadıgı olaylarla çemberini çiziyor...
Benim çercevemde yalnızlık diye bir olgu yok,onsuz bir hayatta yok...
Çok farlı bir olgu bu aşk ve sevgi...Aşkın sevgiye dönüşmesi..Sonuna kadar seven biriyle aynı yastıgı paylaşmak,Hiç bir zaman yalnız kalmayacagını bilmek yalnızlığada soguk bakmanı sağlıyor...

Bu sözün haklılıgını tartışmayacagım bile :)...

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Yalnızlıgımı seviyorum diyorsun,bir gün yalnız kalabilirim korkusuyla da bağlanmakdan korkuyorsun..
ya şu bağlanmak kelimesi çok komik:)
Ben bir çelişki göremiyorum. Küçüklüğümden beri yalnızdım, bunda anlaşılmayacak bir şey yok herhalde. Şimdi de mutlu bir ilişkim var ama şunu da biliyorumki her insanın başına her an herşey gelebilir. Buna her zaman hazır ve bunu bilerek yaşamak gerek.
Ya bi de neden yalnızlıkla aşkı sevgiyi bağdaştırıyorsunuzki:))) Aile insanın yalnızlığını almıyor mu?? Anne, baba, anane,..vs.
Bu kadar körü körüne ve düz bir yaşamı anlayamıyorum.

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Can DÜNDAR'ın dizelerindeki gibi mi  ::)

Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne.
"O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki.
Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın.
Ve zaten genellikle o daha az sever seni,
Senin o'nu sevdiğinden.
Cok sevmezsen, çok acımazsın.
Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem.

Sevdigin kadar sevilirsin, diyor şair başka bir mısrasında,biliyorum ne kadar sevildigimi.. :)
Benim sevgiminde rengi belli.. :)
Eğer bunu biliyorsan kapılıp kapılmamak senin elinde,yada körü körüne bağlanmak-bağlamakda elinde...
Ama biliyorsun bağlanmak derken bu illa Aşk babında olmamalı..konumuz dönüp dolaşıp kimsenin tarifini bulamadıgı ama hep için için aradığı Aşka gelince, bağlanmamak ne kelime  :)Tabi degerini bilene  :)

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
dideM' Alıntı:
ya şu bağlanmak kelimesi çok komik:)
Ben bir çelişki göremiyorum. Küçüklüğümden beri yalnızdım, bunda anlaşılmayacak bir şey yok herhalde. Şimdi de mutlu bir ilişkim var ama şunu da biliyorumki her insanın başına her an herşey gelebilir. Buna her zaman hazır ve bunu bilerek yaşamak gerek.
Ya bi de neden yalnızlıkla aşkı sevgiyi bağdaştırıyorsunuzki:))) Aile insanın yalnızlığını almıyor mu?? Anne, baba, anane,..vs.
Bu kadar körü körüne ve düz bir yaşamı anlayamıyorum.
Kesinlikle katılıyorum...
Ve hatta bağlanmaktan öte bağımlı yaşıyor bir çoğu birbirine..
Ailenle de yaşasan, sevdğinle yaşasan bir gün geliyor yalnız kalıyorsun.
Hatta bazen hiç beklemediğin durumlarla karşılaştığında bile bir bakıyorsun, sevdiğin yok yanında, çekilmiş kenara...
Bu yüzden insan, bir yanı ile yalnızdır.
Ve arada kendini dinlemek, kendinle yalnız başbaşa olmak o kadar keyiflidir ki  :)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

::)

S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bu sayfada favorim oldu Gülşah  :) Başka bir yerde favorim degil :)

Size hak veriyorum ama bir yere kadar, siz bana hak vermediginiz için söylemiyorum  ::)

Yalnızlık Allaha mahsustur,elbet bel bağlamamalı hayata..Her zaman bir açık kapı bırakmalı,çıkış olmalı ki labirendde dolaşıp kalmamalı.
Açık olan hava bir anda kapanabilir,kapalı olan süprizle gökkuşagı çıkarabilir...Öyle olunca tek bir yerde kalıp "kapalı havaları çok seviyorum,çünki havanın şeklini gökyüzüne bakarak anlıyorum" dimeme li insan.. :).

D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ve hatta bağlanmaktan öte bağımlı yaşıyor bir çoğu birbirine..
Ailenle de yaşasan, sevdğinle yaşasan bir gün geliyor yalnız kalıyorsun.
Hatta bazen hiç beklemediğin durumlarla karşılaştığında bile bir bakıyorsun, sevdiğin yok yanında, çekilmiş kenara...
Bu yüzden insan, bir yanı ile yalnızdır.
Aynen!
Söylemek istediğimi çok daha güzel anlatmışsın Gülşah'cım, teşekkür ederim. :)