Uykunun süresini gen belirliyormuş!

  • Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Uykunun süresini gen belirliyormuş! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,395 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Uykunun süresini gen belirliyormuş!
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan YKMZ
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0


Bir insanın ihtiyacı olan uyku miktarının yaşla ya da yorgunlukla ilişkili olduğu inancı yıkıldı. İnsana ne kadar uyuması gerektiğini bir gen söylüyor

ABD’de yapılan bir araştırma, insanların ihtiyaç duyduğu uyku miktarının yaşla ya da gün içinde yaşanan yorgunlukla değil, büyük oranda genlerle ilgili olduğunu ortaya koydu. California Üniversitesi’nde görevli nöroloji uzmanları tarafından yapılan araştırmaya göre, insan bedenini uyku konusunda yönlendiren “hDEC2” adlı bir gen... Hatta bu gende meydana gelen bir mutasyon sonucunda bazı kişiler 6 saatlik uykuyla bile hiçbir sağlık problemiyle karşılaşmadan yaşayabiliyor.
İngiliz Science dergisinde yayımlanan araştırma, her gün 6 saatlik uykunun ardından dinç bir şekilde güne başlayabilen San Francisco’lu bir anne ve kız çocuğun DNA’larının incelenmesiyle gerçekleştirildi. Anne ve kızında mutasyona uğramış “hDEC2“ genine rastlayan uzmanlar, bu durumun gözlenmediği diğer aile üyelerinin 8 saat uyumadan kendilerine gelemediğini vurguladı. Bu keşif sonrası bilim insanları, farelerde de bulunan hDEC2 genini aynı şekilde bir yapay mutasyona uğratarak genetiği değiştirilmiş fareleri gözlemledi. Deney sonrası, mutasyona uğramış farelerin tıpkı anne ve kızında olduğu gibi çok daha kısa süre uyuduğu ortaya çıktı.

Nedeni henüz bilinmiyor
Araştırma sonucunda “hDEC2” adlı genin, “insana ne kadar uyuması gerektiğini” bildirdiğini öğrendiklerini aktaran uzmanlar, “Ama bunun niye böyle olduğu konusunda henüz hiçbir şey bilmiyoruz” dedi. Bugüne kadar insanın ihtiyacı olan uyku miktarının, yaşla ilişkili olduğu ve yaşlandıkça gerekli olan uyku süresinin azaldığı düşünülüyordu.


Milliyet  yaşam
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0

Erdal DEMİRKIRAN'ın teorisi boşa çıkacak bu araştırma sonunda  ::)
 
A

agokalper

Kullanıcı
9 Şub 2009
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
valla gen olayını ilk defa duyuyorum ama daha önce duyduğum bişey vardı; derin uyku denilen noktaya gelindiğinde 3 saat kesintisiz uyumak yeterli oluyormuş..
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Yav bana, bulamadıkları her şeyi gene yüklüyorlarmış gibi geliyor artık hee.. Suyu çıktı bu "gen" olayının. O genetik bu genetik bu ne yav aa..
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
dideM' Alıntı:
Yav bana, bulamadıkları her şeyi gene yüklüyorlarmış gibi geliyor artık hee.. Suyu çıktı bu "gen" olayının. O genetik bu genetik bu ne yav aa..
Bütünüyle katılıyorum.
 
G

gökteki yıldız

Kullanıcı
13 May 2009
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
Bence doğru bi tespit mesela herkesin uyuma ihtiyacı değişiklik gösteriyor...Ve insanın doğasında zaten genler var bağlantısı olabilir...
teşekürler su perisi
 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Bu aralar çok uyumak istiyorum ama bunun genle değil çok çalışmamla alakası var sanırım çünkü dinlenemiyorum :-[
 
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Bebekler niye durmadan uyuyor o zaman. Demek bu gen yaşam boyu mutasyona uğruyor. Ben de günlük mutasyona giriyor hatta.  ;D Pazar günleri örneğin 10 saat uyumadan kendime gelemiyorum.
 
Y

YKMZ

Kullanıcı
23 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
ankara
BANA PEK MANTIKLI GELMEDİ.BAZEN 3-4 SAAT UYKU YETERKEN BAZEN 8-9 SAATLE ANCAK KENDİME GELİYORUM.BU DAHA ÇOK BEDENSEL VE RUHSAL YORGUNLUKLA ALAKALI BENCE
 
Üst