Üniversite size ne verdi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan korsan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
manas' Alıntı:
Zynep zorla okumadım büyük hayallerle girdim üniversiteye, ama beklentilerimin çok azını buldum, lisede bile görmediğim yetersiz hocalarla karşılaştım, ama ufkumu aşan müstesna şahsiyetlerle de, belki de en büyük katkısı Ankara ve İstanbulda yaşamama sebep olmasıdır. Diplomanın bana katkısı dediğin gibi mesleğime kapı açmasıdır.

Teşekkür ederim. Sonuçta pek çok çocuğu, sizin görebildiğiniz yanlışlardan arınarak yetiştirebilme olanağı bulmuş oldunuz belkide?

Doğrudur bazen bu kadar çok hatayı niye yapmışım yada bu kadar niye yıpranmışım acı çekmişim diye sormuyorum kendime çünki bunun cevabını biliyorum, yaşadığım öğrendiğim her dersi çocuklarımla paylaşıyorum ve anlamlı buluyorum yaşamımdakii her şeyi.

manas' Alıntı:
Doğrudur bazen bu kadar çok hatayı niye yapmışım yada bu kadar niye yıpranmışım acı çekmişim diye sormuyorum kendime çünki bunun cevabını biliyorum, yaşadığım öğrendiğim her dersi çocuklarımla paylaşıyorum ve anlamlı buluyorum yaşamımdakii her şeyi.

Bazen yaşadığımız her olumsuzluğa karşın, olumlu düşünmeyi geliştirmek gerek sanırım.
Üniversite yıllarımda belki de yaşamımın en acı deneyimlerini yaşadım ama sonuçtur önemli olan.

Korsan' Alıntı:
maxMESA' Alıntı:
Öğrenebilmeyi öğretti.

Buda güzel,onu öğretemedikleride varda.
Neyse...

Evet biraz kısa geçiştirmişim o gün ama , gerçekten öğrenebilmeyi öğretti. Yani şöyle yaptılar bize, bilmiyorum belki bilerek belki de farkında değiller. Hiç bilmediğin, duymadığın, sana öğretmedikleri bir konuda proje istiyolar. Üstelik çok kısa zamanda.
Örneğin sürekli ekmek yapan birisine diyorum ki, bana bugün simit yap getir. Adam temelini biliyor belki ama üstüne eklemesi gereken şeyler var. Susamıydı,şekliydi vs vs. Üniversite sana bu temeli veriyorsa ya da sen alabildiysen yolun açık demektir. Üstüne koyacakların artık sana kalmış.

Ya yanlış anlaşılmasın gerçekten güzel dedim.
Kısa ama net olmuş.

Keza sende bende başkalarıda tesadüf etmiştir,okumuş ama öğrenmeyi öğrenememişlere.
Bazen öğrenme bilme okumakla olmuyor,ha buradan okumayın anlamı çıkmasın.
Ama bazı bünyelerde bu durum vakıf olmuyor vesselam.
Oraya dikkat çekmek istemiştim.
Okumuş cahillere diyeyim sen anla harun.

Aldığım yanlış bir karar tek hayalim olan Üniversiteyi okumama engel oldu.
Bu nedenle "Üniversite size ne verdi?"
Sorusuna net bir yanıt veremiyorum ama  bildim tekşey ne olursa olsun
Belki duvarda asılı diplomalar insani insan yapmaya yetmese bile
üniversite okumak her şeye değer ..
Gençler : )  bu güzel fırsatı (benim gibi) sakın ola ki kaçırmayın.
Başarılar...

Çok iyi hava atılıyor... Hele hele Yüksek Lisans veya master programına dahilseniz size bakış açısı bile değişiyor... Hele ki doktora... havanız bine katlıyor...  Çok bilen bilirkişi oluveriyorsunuz... Kültür abidesi, kitap kurdu, zeki, süper yetenek... yüzlerce sıfat yapıştırılıyor... pffff

Türkiyede diplomanın sağladığı başka bir artısı olmadı bana...  8)

Üniversite bana başka bir hayat verdi.. Üniversiteye girmeden önceki hayatımla şimdi yaşadığım hayat çok farklı. Ailemle olan ilişkilerim, arkadaşlarımın bana yakınlığı, istekler, alınan kararlar, edinilen sevgi, saygı, onca pratik bilgi, yeni yerler görme fırsatı sundu bana. En güzeli de yüzlerce yeni insanın yaşam biçimini sundu bana. İleriye yönelik bir demeyeceğim onlarca kapı açtı önüme... Bence Üniversite insanın hayatı süresince yaşaması gereken bir tecrübe.. Şartlar, konumlar, düşünceler, bilgiler, yanlışlar, doğrular, hatalar ve çıkarılan dersler tümüyle yeni br bakış açısı kazandırıyor insana. Bu birazda kişisel görüş tabii herkeste bu etkiyi bıraksaydı şu an bu soruyu cevaplıyor olmazdık.. Ben Biyoloji bölümünü seneye hayırlısıyla bitireceğim ve almış olduğum kararlar doğrultusunda tekrar üniversiteye hazırlanacağım. Psikoloji okumak istiyorum bir 4 yıl daha geçirmek çok güzel olacak eminimki.. Yepyeni yüzlerce kişi daha tanıyacağım, belki geçirmiş olduğum 4 yılın bana katmış olduklarından yola çıkarak çok daha farklı noktalara yelken açacağım yapamadıklarımı yapabilme fırsatım doğacak.. KEndimi daha fazla geliştirebileceğimi umuyorum ..

Bizden alıp götürdüğü şeyler de var diyenlere bir cevabım olacak sadece şahsi fikrim bu:
İşte bu götürdüğü şeylerden ders çıkarmayı öğrendiğinde insan üniversiteden zevk almaya başlamış demektir.

Sevgileyle kalın..

Geri