Üniversite bana başka bir hayat verdi.. Üniversiteye girmeden önceki hayatımla şimdi yaşadığım hayat çok farklı. Ailemle olan ilişkilerim, arkadaşlarımın bana yakınlığı, istekler, alınan kararlar, edinilen sevgi, saygı, onca pratik bilgi, yeni yerler görme fırsatı sundu bana. En güzeli de yüzlerce yeni insanın yaşam biçimini sundu bana. İleriye yönelik bir demeyeceğim onlarca kapı açtı önüme... Bence Üniversite insanın hayatı süresince yaşaması gereken bir tecrübe.. Şartlar, konumlar, düşünceler, bilgiler, yanlışlar, doğrular, hatalar ve çıkarılan dersler tümüyle yeni br bakış açısı kazandırıyor insana. Bu birazda kişisel görüş tabii herkeste bu etkiyi bıraksaydı şu an bu soruyu cevaplıyor olmazdık.. Ben Biyoloji bölümünü seneye hayırlısıyla bitireceğim ve almış olduğum kararlar doğrultusunda tekrar üniversiteye hazırlanacağım. Psikoloji okumak istiyorum bir 4 yıl daha geçirmek çok güzel olacak eminimki.. Yepyeni yüzlerce kişi daha tanıyacağım, belki geçirmiş olduğum 4 yılın bana katmış olduklarından yola çıkarak çok daha farklı noktalara yelken açacağım yapamadıklarımı yapabilme fırsatım doğacak.. KEndimi daha fazla geliştirebileceğimi umuyorum ..
Bizden alıp götürdüğü şeyler de var diyenlere bir cevabım olacak sadece şahsi fikrim bu:
İşte bu götürdüğü şeylerden ders çıkarmayı öğrendiğinde insan üniversiteden zevk almaya başlamış demektir.
Sevgileyle kalın..