Türk Bayrağı

  • Konbuyu başlatan Harun
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Araştırma Sonuçları kategorisinde Harun tarafından oluşturulan Türk Bayrağı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,394 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Araştırma Sonuçları
Konu Başlığı Türk Bayrağı
Konbuyu başlatan Harun
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruliyn
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Osmanlı Devleti'nden önceki Anadolu Türk devletlerinde kullanılan bayrak renk ve sembolleri hakkında yeterli bir bilgi yoktur. Türk Bayrağı'nı ilk olarak Anadolu Selçuklu hükümdarı Gıyaseddin Mesud tarafından Osman Bey'e gönderilen ak renkli sancak olarak görürüz.
15. yüzyıldan sonra al bayrak, Yavuz Sultan Selim dönemindeki Çaldıran Savaşı'nda ise yeşil bayrak kullanılmaya başlanmıştır. Türk Bayrağı'na en yakın şekle ise III. Selim döneminde rastlanır. Bu bayrakta hilal ile birlikte sekiz köşeli yıldız kullanılmıştır. Yıldızın beş köşeli halinde kullanılması ise 1842 yılında Abdülmecit dönemine denk gelir.
Saltanatın kaldırılması üzerine 29 Mayıs 1936 kesin bir şekilde tesbit edilmiştir. 28 Temmuz 1937 tarihli 27175 sayili Türk Bayrağı nizamnamesi kararnamesi ile de Türk Bayrağı'nın kullanılışı düzenlenmiştir.


Tarih kitaplarında Türk bayrağının tarihi ile ilgili bir kaç ayrı bilgi mevcuttur.Bunlardan en çok rağbet gören ve üzerinde yoğunlaşılan konu, 28,07,1389 tarihinde 1, Kosova savaşında meydana gelen olaydır.1, Kosova savaşında ölen askerlerinin kanının bir çukurda toplanması sonucunda gökyüzünden askerlerin kanının üstüne yansıyan ay ve yıldızın yan yana gelmesi ile oluştuğu söylenmektedir.İlk Türk bayrağı ile ilgili bilgi orta asya' da ki tarihi bilgiler neticesinde Türkler Tuğ adı verilen bayrak ve sembolleri kullandıkları söylenilmektedir.





Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk
veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz.
Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere,
örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya uniforma şeklinde giyilemez.
Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu
kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz.
Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret
edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.
Bu Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli
soruşturma yapılır.


 
F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Haberlerde asılı olduğu evleri , arabaları taşlayanlar geliyor aklıma. Yere atanlar , yerde ki bayrağı büyük bir cesaretle gidip alanları kutlayanlar (o bayrağın yere atılmasının sebebi olanlar) geliyor. Bayrağımıza sahip çıkalım. Değerli bilgiler için teşekkürler.
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Türk insanı için önem teşkil eden bir konu,insan bayrağınında tarihini bilmeli...Bilgilendirdiğin için teşekkürler Harun
 
Üst