Toplantı için gittiği Çin'de holding patronu oldu!

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim, Neyi, Nasıl Başardı? kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Toplantı için gittiği Çin'de holding patronu oldu! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,452 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim, Neyi, Nasıl Başardı?
Konu Başlığı Toplantı için gittiği Çin'de holding patronu oldu!
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan muzzy2727
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
27 yaşındaki Özgür Çakır, bundan dört yıl önce toplantı için gittiği Çin’de kalarak holding patronluğuna uzanan bir başarı öyküsüne imza attı. Çin’de iş yapmak isteyen firmalara yol gösteren Çakır’ın, kurduğu Eurosian Supply Group’un bünyesinde 16 şirket bulunuyor ve yıllık cirosu 14 milyon Dolar.

Uluslararası bir danışmanlık şirketinin Türkiye temsilcisiyken 2003 yılında bir toplantı için Çin’e gitti. Ancak gördüğü iş fırsatları nedeni ile Çin’e yerleşme kararı aldı. Çin’de Türk ithalatçılara pazar araştırması yaparak başlayan iş hayatına bugün yıllık cirosu 14 milyon Dolar olan bir holdingin patronu olarak devam ediyor.

27 yaşındaki Özgür Çakır’ın 4 yılda kat ettiği yol herkese parmak ısırtıyor. Kurduğu Eurosian Supply Group’un bünyesinde 16 şirket bulunduğunu belirten Çakır, sadece Çin’de Türk firmalarına yol göstermekle kalmıyor, bugünlerde Çinli büyük yatırımcıları da Türkiye’de yatırım yapmaları için ikna etmeye çalışıyor. Özgür Çakır, "Çin dev adımlarla büyüyen bir ülke. Aynı zamanda fırsatlar ülkesi. Tabii görmesini bilene. Burada her şey çok farklı. Bu farklılıktan para kazanma fikrimi hayata geçirdim. Çin’i her yönüyle iyi öğrenerek bu birikimi pazarlıyoruz. Çünkü Çin’de iş kurmak ayrı bir sabır işi" açıklamasını yapıyor.

Müşterisi Sadece Türkler Değil
"İthalatçı küçük firmanın sahibisiniz. Çin’den banyo malzemeleri almak istiyorsunuz. Ancak bu ülkeyle ilgili hiçbir bilginiz yok. Nerede üretilir, nasıl üretilir ve kaça satılır? Yasaları ve ticari alışkanlıkları nedir? Hatta mal nakli ve gümrükleme sistemiyle ilgili de ne yapacağınızı bilmiyorsunuz? İşte bu noktada biz devreye giriyoruz" diyen Çakır, ihtiyaç duyulan her alanda danışmanlık hizmeti verdiklerini söylüyor.

Ancak Çakır’ın Çin’de yaptıkları sadece danışmanlık hizmetleri ile de sınırlı değil. Talep geldiği takdirde firmalar için kendi markaları ile Çin’de üretim de yaptırdıklarını belirtiyor. Hizmet verdikleri firmalar arasında sadece Türklerin olmadığını dile getiren Çakır, Azerbaycan, Almanya, Belçika ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de birçok firmaya yol gösterdiklerini anlatıyor.

Çakır, Çin’de önemli merkezlerde şubeler açarak gelişmelerin nabzını tuttuklarını kaydediyor. Çin’in zor bir ülke olduğunu anlatan Çakır, "Burada profesyonel hizmet verebilmek için yerleşik olmak ve buranın iş yapma mantığını çok iyi kavramak gerekiyor. Biz bunu öğrendik. Bütün gelişmeleri yakından takip edebilmek için Şanghay’ın yanı sıra ekonomik merkezler sayılan Xiamen, Baoding, Shantou kentlerinde de profesyonel elemanlarımızın çalıştığı ofisler açtık. Türkiye ve bazı ülkelerdeki önemli firmaların tüm Çin operasyonlarını yürütüyoruz" dedi.

Çinli Madenciyi Türkiye’ye ÇağırdıÇakır, Çin’den alım yapacak firmalara verdikleri danışmanlık hizmetlerinden başka Çinli yatırımcıları da Türkiye’ye çekmek için çaba harcıyor. Bugünlerde ise Çin’in en büyük madencilik şirketlerinden biri ile yakın temas halinde. Özgür Çakır, şu açıklamayı yapıyor: "Çin’in en büyük madencilik şirketlerinden birisinin Türkiye’de madencilik alanında yatırım yapması için çalışıyoruz. Türkiye’de maden cevheri çıkarmak isteyen ve ismi şimdilik gizli tutulan Çinli şirketin ruhsat çalışmaları yapılıyor."

KOBİ’ler İçin Fırsat Yaratıyoruz
Eurasian Supply Group’un patronu gibi Çin Tedarik Merkezi Yöneticisi Gence Erdağ da genç yaşı ile dikkat çekiyor. 23 yaşındaki Erdağ, grup bünyesinde 50 kişilik uzman bir ekibin çalıştığını söylüyor. İş yoğunluğuna göre çalışan sayısını 200’e kadar çıkarabildiklerini anlatıyor. "Kurduğumuz ekip istenilen ürünü üreten tüm fabrikalarla iletişime geçip, hepsinden fiyat teklifleri alıyor. Elde ettiğimiz bilgileri daha sonra müşteriye iletiyoruz. Pazarlık aşamasında ise Çin’e davet ediyoruz" diyen Çakır, özellikle dışa açılmak isteyen KOBİ’lere yol gösterdiklerini kaydediyor.

Kaynak : Referans Gazetesi
Yazan: İsmail Yanmaz
 
A

alpdolan

Kullanıcı
17 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bilecik
Vay Be Bravo Adama Nereden Nereye Gelmiş
Böyle Kişiler Hep İlgimi Çekmiştir
 
M

mankavi

güzeldi ve bir türkün orda çinde nabız tutması daha da hoşuma gitti
 
Üst