The simpsons

  • Konbuyu başlatan Harun
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sinema kategorisinde Harun tarafından oluşturulan The simpsons başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,897 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sinema
Konu Başlığı The simpsons
Konbuyu başlatan Harun
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan su perisi
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com



The Simpsons, dünyanın en sevilen dizilerinden. Üstelik bunun tek sebebi dev, aptal, kel ve sinirli bir babun olan Homer da değil. The Simpsons için harcanan emek çok az prodüksiyona harcanmıştır; siz farkında olmadan akıp giden, fark edildiğinde çok şaşırtan, tesadüfiymiş gibi görünen ama aslında yan yana gelince bir şablon oluşturan sürüyle ayrıntı var. “The Simpsons Şifresi”ni çözmeye hazır mısınız?

Öncelikle açıklığa kavuşturalım; 17. sezonu ile birlikte The Simpsons sadece en uzun süren çizgi dizi değil en uzun süren komedi dizisi de oldu.

Jenerikte Maggie barkod okuyucusundan geçince $847.63 yazıyor. Bu, Amerika’da yeni doğmuş bir bebeğin bir aylık bakım masrafı.

Homer’ın ünlü lafı “d’oh!”, Oxford sözlüğüne girecek kadar kabul görmüş bir sözcük.

Sarı olmalarının sebebi, kanal değiştirenlerin gözüne şak diye çarpmalarını sağlamak.

Hans Moleman, tam 12 kere öldürüldü. En fenası, gözlüklerinin büyüteç gibi çalışıp onu ateşe vermesiydi.

Homer’ın email adresi chunkylover53@aol.com, Lisa’nın adresi de smartgirl63_\@yahoo.com. Homer’ın mail adresinin yayınlandığı bölümden sonra gönderilen mektuplar yazar ekibi tarafından cevaplanmış.

Bir bölümün her şeyiyle tamamlanması 6 ile 9 ay sürüyor. Tek bir bölüm için harcanan para 1 milyon doların üzerinde.

Maggie’nin emzik sesi, Matt Groening tarafından çıkarılıyormuş.

Dizide lafı geçen bütün uydurma internet siteleri, thesimpsons.com adresine yönleniyor.

Homer & Marge, Ned & Maude gibi evli çiftler dışında dizi boyunca 29 aşk macerası yaşandı.

Dizinin hayranları hâlâ bölümleri tekrar tekrar izleyip bir seferde yakalanmayacak esprileri listeliyor. Bu listeleri “Simpsons episode capsules” adıyla bulabilirsiniz.

Simpson ailesinin ev adresi sürekli değişiyor. Şimdiye dek 6 farklı adres verilmiş ama yazarlar son sezonlarda “742 Evergreen Terrace, Springfield” adresinde karar kılmış gibi görünüyor. Peki Springfield nerede? Bu da epey uzun bir tartışma konusu. Amerika’da toplam 121 Springfield var.

Telefon numaraları da şimdiye kadar 4 kez değişti.

Homer 36, 38 veya 39 yaşında. Bay Burns ise 81 ya da 104.

Bart’ın tişörtünün rengi turuncu ancak Simpsons oyuncakları, hediyelikleri ve bilimum ıvır zıvırında tişört rengi daima mavi. Dizi ile ilgili konuşulan her şeyin diziye malzeme edilmesi burada da görünüyor; zira bu konu da dizide geçmişti.

Şimdiye dek binden fazla popüler film göndermesi yapıldı. En sık kullanılan malzeme ise “Citizen Kane” ve Stanley Kubrick filmleri.

Takılmayı en çok sevdikleri grup ise The Beatles. Şimdiye kadar 46 bölümde The Beatles ile ilgili espri yapılmış.

Yapımcı ekip, kendilerini dizinin içine yerleştirmeyi pek seviyor. Kalabalık bir sahne olduğunda mutlaka Matt Groening ve birkaç kişi daha araya sıkışıyor.

Mezar taşlarından markette satılan ürünlere, dizide kullanılan isimlerden dizide izlenen programların jeneriklerine kadar kendilerini her bölümde mutlaka bir yerlere yamamayı beceriyorlar.

Her bölümde otomobil plakaları değişiyor ve plakalar bölümün konusuyla alakalı kısaltmalar oluyor.

Homer’ın yaptığı sayısız ek işlerden biri de internetle ilgili. “Compuglobalhypermeganet” adlı firması, bölüm sonunda  Bill Gates tarafından satın alınmıştı.

The Simpsons ekibi, şehir efsanelerini bizim kadar seviyorlar ve bol bol kullanıyorlar.

Amerikan başkanlarından sadece altısı ile dalga geçilmedi. En çok uğraştıkları ise sırasıyla J.F. Kennedy, Clinton ve George Bush.

Homer’ın meşhur “Mmmmm, donuut” deyişi vardır biliyorsunuz. Homer şimdiye kadar 69 değişik şey için ağzının suyunu akıttı. Bunların arasında rezervuar bloğu, pi sayısı ve kendisi gibi enteresan şeyler de var.

Homer’ın şimdiye kadar en çok “d’oh!” dediği bölüm “Dead Putting Society”. Todd Flanders ile Bart’ın mini golf yarışması yaptıkları bu bölümdeki “d’oh!” sayacı on biri gösteriyor.

Snake, şimdiye kadar 23 kere bir şeyleri aşırıp “yoink” diye bağırdı.

Matt Groening’in bir “17” takıntısı var. Herhangi bir form doldurulması gerektiğinde, bir yarışmada dereceye girildiğinde, herhangi bir miktar belirtileceğinde, adreslerde, telefonlarda sürekli 17 sayısını görmeye hazırlıklı olun.

Şimdiye dek 37 kere Batman’le ilgili olaylar yaşanmış. Bunların sadece üçü film olan Batman’ler ile ilgili.

Şimdiye dek Star Wars’a yapılan gönderme sayısı 69. Star Wars karakterlerinin konuyla alakasız bir yerlerde görünmelerinden tutun, filmlerdeki bir diyaloğun tekrarlanmasına kadar her yolu denemişler.

Şimdiye dek Quentin Tarantino filmlerine yapılan gönderme sayısı ise 25.

alıntı:iştegenç
-----------

Haha bayılıyorum ya bunlara :)
 
S

spiritualsigns

Ben kült karakterler seviyorum... Karanlık puslu ve isyankar...  8)

Bart'ın korkusunu yapsınlar izleyelim  :)
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bir ben sevemedim :) Bizim kültürümüzün çizgi dizileri daha güzel....Bu gün haberlerde yayınlandı,Temele piposu yasaklanmış :)
 
Üst