bende bu kitabı okudum ve buradaki çoğunluğun aksi bir düşüncedyim.Bence kitabtakiler bizim dini ve ahlakı değerlerimize ters.bence fazla önemsenince tehlikeli bir silaha dönüşecek bir şey.hele Türkiye gibi %30 ları aşan işsizliğin olduğu bir ülkede.bence birde bu açıdan düşünün ve ne kadar tembelliğe itici olduğunu farkedein.derim sevgilerle
sevgili glad; yorumun için teşekkür ederim,farklı bakış açılarıyla her zaman ilgilenmişimdir. ama ben sana katılmıyorum,neden dinimize ters olsun ki, kitapta :"neye inanıyorsanız,ona inanmaya devam edin,sadece bizden daha üstün bir güç olduğunu bilin" diyor.biz müslümanlar için bizden daha üstün güç TANRI olduğuna göre,inancımızı değiştirmeden kitaptan faydalanabiliriz,benim yaptığımda bu zaten. ayrıca bir şeyi çok istemek ve onun hayalini kurmak,zamanı geldiğinde de harakete geçmek niye tembellik olsun? ilgine çok teşekkür ederim arkadaşım,sevgiyle ve mutlu kal
aslında benim SECRET hakkında demek istediğim Türkiye gibi bir ülkede insanları tembelliğe itici olmasıydı.evet tanrı inancı yerinde gibi görünüyor ama bir çeçim merkezinden bahsediliyor.ve bu sanki allah inancını unutturmaya çalışıyor gibi geldi bana .iste ve olsun diyor ve istenilecek yer evrendeki çekim merkezi.kişiliği tam gelişmemiş insanlar için biraz tehlikeli değil mi.?
kitap daha önce duymadığım bir evrensel yasadan bahsediyor,çekim yasasından.diğer evrensel yasalar gibi;"suyun kaldırma kuvveti,yer çekimi yasası vs." bu yasalara inanmak Tanrı'yı neden unuttursun. çekim yasası sayesinde isteklerimizi,arzularımızı daha net bir şekilde Tanrı'ya ulaştırabileceğimizi anlatıyor.kitapta dua etmekten ve şükretmekten bahsediyor,"dua etmek ve şükür; çekim yasasını harekete geçirir ve istediklerimizi evrensel akıl' a (yani Tanrı'ya) ulaştırır " diye anlatılıyor. kişiliği gelişmemiş insanlar için yapabileceğimiz bir şey yok malesef,onlar için bir çok şey tehlikeli zaten,aralarında akıllı olanları kendilerini değiştirerek ve yenileyerek,kişiliklerinide geliştirebilirler. hiç bir şey yapmadan sadece istemek ve hayal kurarak beklemek bence çılgınlık,ama kitaptan bunu anlamadım ben,isteklerini Tanrı'ya ulaştır,sonra sanki elde etmişsin gibi hayal kur ve gereken çabayı göster ve fırsatlar geldiğinde de hemen harekete geç.işte benim kitaptan anladığım bu. seninle çok tatlı bir tartışma başlattık,ben kendimce sabaha kadar böyle tatlı tatlı tartışabilirim seninle
bu kitabı yarısında bırakmıştım zaten.ama şimdi dönüp tekrar okuyacağım bu defa önyargılarımdan kurtulup okumaya çalışacağım.okuduğum da yeniden yorumlarım.
teşekkür ederim glad; ilgilendiğine ve tekrar okumaya karar verdiğine çok sevindim,kendi inançlarından asla vazgeçmene gerek yok,yeniden okuduğunda göreceksin zaten. iyi geceler,ben de seni tanıdığıma çok sevindim. sevgiyle ve mutlu kal arkadaşım
evet canım arkadaşım glad ; mavisona katılıyorum, belgeseli kesinlikle daha etkileyici, zaten görselliğin olduğu her şey daha akılda kalıcı ve etkili olyor bana göre, sevgiyle kal canım arkadaşım
kitabı ılk okumaya basladığımda sacmalıyor dıe dusunmustum ancak sureklı olumlu dusunmeye ıttığı ıcın ınsanların daha mutlu guler yuzlu olduğunu fark ettım kendı hayatım ıcınde bu gecerlı ama su ıste al mantığınıda acemıyım galıba bu gune kadar sadece bı kac tane gerceklestırebıldım aslında kıtaptakı sır bıldığımız ama hep olmaz dıye uğrasmadığımız sey yaradan siz isteyin ben vereyim demişti biz kullarınna kıtapta dıkkat edın sükretmek ozellıkle vurgulanmıstı sukrettıkce ınsanın hayatı bollasır daha cok seyı hayatına katabılır
sevgili esm@,öncelikle hoşgeldin aramıza; kitabı okumana sevindim,kitap bana hiç yabancı gelmedi çünkü dinimizden çok şeyler buldum içinde, bizde isteklerimizi dua yoluyla Tanrıya ulaştırırız ama çoğu zaman olacağına inanmayız... işte duamıza inancı da eklersek ve gereken çabayı gösterirsek,sonuna kadarda vazgeçmezsek gerçekten sahip oluyoruz. iste al mantığına gelince,hayal kurma çılgınlığından başka bir şey değil bana göre,hayaller tabiki olmalı ama çabada sarfedilmeli,sadece hayal kurmak bir işe yaramıyor... yorumun için teşekkürler esm@cım,sevgiyle kal
Merhaba Ziyaretçi hoşgeldin ! Forumdan daha fazla yararlanmak için buradan kayıt olunuz Hello Welcome to Guest! Register here to benefit more from the forum
Bu site, içeriği kişiselleştirmenize, deneyiminizi uyarlamanıza ve kaydolduğunuzda oturumunuzu açık tutmanıza yardımcı olacak çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerezleri kullanmamıza izin veriyorsunuz.