Sözlükteki Kelime

  • Konbuyu başlatan korsan
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde korsan tarafından oluşturulan Sözlükteki Kelime başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,210 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Sözlükteki Kelime
Konbuyu başlatan korsan
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Harun
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
 
Genç adam hayatın tüm zorluklarını yaşamıştı. Birçok sıkıntıya katlanarak şimdiki rahat hayatına kavuşmuştu. Fakat küçükken kendine verdiği bir söz vardı : Yardıma muhtaç olan herkese yardım edecekti. Kendisi çok sıkıntı çekmişti, bu yüzden elinden geldiği müddetçe zorda kalanların yardımcısı olacaktı. Bu söz onun adeta hayat felsefesi olmuştu, attığı her adımda bu sözün yankısı vardı.

 
Yağmurlu bir gündü. Genç adam pencereye doğru yanaştı. Buğulanmış olan camı silerek dışarıya bakmaya başladı. Yağmur o kadar tatlı yağıyordu ki insanın dışarı çıkıp ıslanası geliyordu. Genç adam elini çenesine dayayıp inci taneleri halinde yağan yağmuru izlemeye koyuldu. Birkaç dakika sonra evin az ilerisindeki ağacın altında oturan küçük bir çocuğu fark etti. Çocuk sırılsıklam olmuş gibiydi. Ceketinin ön fermuarı yarıya kadar açılmış ve sağ eli ceketinin içindeydi. Sanki ceketinin içinde bir şey saklıyor gibiydi. Genç adam dayanamayıp üstüne mont bile almadan aşağıya indi. Kapıdan çıkıp ağacın yanına doğru koştu. Yağmurdan sırılsıklam olmuş çocukla karşı karşıyaydı. Çocuk sağ elini ceketinin cebinden çıkardı. Ve elindeki küçük ve kalın bir sözlüğü genç adama uzattı. Genç adam istem dışı bir hareketle sözlüğü aldı. Ve ardında çocuk yağmurda yavaş yavaş yürümeye başladı. Genç adam şaşırıp kalmıştı. Kimdi bu çocuk ? Bu sözlük de neyin nesiydi ? Çocuğun ardından bir kelime bile edememişti. Çocuk inci tanelerinin arasında kaybolmuştu.

 
Genç adam bir anda kendine gelip elindeki sözlükle beraber evine doğru ilerlemeye başladı. Evine geldiğinde sırılsıklam olmuştu. Fakat o da o çocuk gibi sözlüğü korumayı ihmal etmemişti. Merakla sözlüğü açtı. Yazılar okunamayacak kadar küçüktü. Bu ufacık sözlükte binlerce kelime vardı. Fakat o kadar küçük yazılmıştı ki yazılar okunmuyordu. Sözlüğün en son sayfasında normal boyutta bir yazı vardı. Ve orada şunlar yazıyordu : “ İnsanların hayatında olmasını istemediğin bir kelimeyi seç. Ve o kelimenin altını çiz. ” Ne demekti şimdi bu ? Genç adam hayretler içindeydi. Böyle bir şeyin olmasına imkan var mıydı diye düşünmeye başladı. O düşünce deryasında aklına çektiği sıkıntılar, katlandığı zorluklar geldi. Ve altını çizeceği kelimeyi çoktan bulmuştu bile. “ Zor ” kelimesini insanların hayatından çıkaracaktı.

 
Genç adam eline bir kurşun kalem aldı. Ve sözlüğün içinde zor kelimesi bularak o kelimenin altını çizdi. Sanki sihirli bir şeyler olacağını umarak beklemeye koyuldu. Ama o anda hiçbir şey olmadı. Zaten kitabın içinde yazanlara da pek inanmamıştı. Neyse diyerek sözlüğü masanın üzerine bıraktı. Ve tekrar pencereye giderek yağmurun yağışını izlemeye koyuldu. Düşünce okyanusunda adeta kaybolmuştu. Yağmur beş on dakika daha yağdıktan sonra dinmişti. Genç adam düşüncelerinin arasından sıyrılarak sözlüğü bıraktığı masanın yanına geldi. Sözlüğü tekrar eline almaya korkuyordu. Bu yüzden ona hiç dokunmadı. Ve paltosunu alıp dışarıya çıktı.

 
Günler birbirini kovalıyordu. Ömür takviminin yaprakları bir bir düşerken hayat monoton haliyle devam ediyordu. Fakat bu monotonluk içinde büyük bir değişiklik de dikkatini çekmemiş değildi. Genç adam, sözlükten zor kelimesini sildiği o günden beri hayatından bir lezzet alamaz hale gelmişti. Ne çok mutlu oluyor ne de az da olsa üzülebiliyordu. Ve diğer insanların hayatlarını da gözlemlemeye başladı. Her insandan aynı cevabı alıyordu. Bu kelimenin silinmesiyle birlikte birçok duygu da manasını yitirmişti. Bir şeylere ulaşmak için sabretmelerine gerek yoktu artık. Çünkü kolaylıkla onu elde edebiliyorlardı. Ve böylece ulaşılan hedefler hiç kimseyi tatmin edemez boyuta gelmişti. Herkes istediğini çok rahatlıkla elde edebiliyordu. Dengeler alt üst olmuştu. Ve intiharlar çoğalmaya başladı. Genç adam yaşananlara bir türlü anlam veremiyordu. İnsanların daha mutlu olacağını düşünerekten bu kelimeyi sözlükten çıkarmıştı. Ama hiçbir şey umduğu gibi olmamıştı. Aslında o da bunun farkındaydı.

 
Yağmurla beraber gelen o sözlük birçok şeyi değiştirmişti. Genç adam o günden beri eline almadığı sözlüğün yanına gitti. Ve çizdiğim kelimenin altını silersem her şey normale döner düşüncesiyle sözlüğü açtı. Ve inanılmaz bir görüntü ile karşı karşıya kalmıştı. Çünkü her sayfada birçok kelime silinmişti. Sabır, mutluluk, zahmet, sebat, stres, azim, heyecan.... gibi daha birçok kelime yoktu. Ve karmakarışık duygular içinde sözlükten zor kelimesinin bulunduğu sayfayı bulmaya çalıştı. Yazılar o kadar küçüktü ki ve bir çok yerde kelimelerin boşluklarından dolayı kelimeyi bulmakta zorlanıyordu. En sonunda aradığını bulmuştu. Büyük bir heyecanla kurşun kalemle çizdiği yeri silmeye çalıştı. Ama nafile, silinmiyordu. Kağıdı yırtarcasına bastırıyordu ama olmuyordu. Genç o kadar sinirlenmişti ki ne yapacağını şaşırmıştı. Madem zor diye bir kelime yok şu an hayatımda, o halde bu çizginin silinmesi gerekliydi diye düşünüyordu. İnsanların hayatından zor kelimesinin çıkmasının hayatı bu kadar alt üst edeceğini düşünmemişti. O kendi çektiği sıkıntıları ve zorlukları kimse çeksin istemiyordu. Bu düşünceler içinde seçmişti bu kelimeyi. Ama çizdiği çizgiyi bir türlü silemiyordu şimdi. Ve sözlüğü eline aldığı gibi yanmakta olan şöminenin içine fırlattı. Ateş bir an için öyle yükseldi ki genç adam alevlerin arasında silinmiş olan kelimeleri teker teker görmeye başladı. Ve derin bir nefes aldı. Tekrar geriye dönerek masaya doğru yürüdü. Masanın altındaki bir kağıt gözüne çarptı. Biraz önce öyle bir kağıt yoktu. Muhtemelen sözlüğün arasından düşmüştü. Merakla eğilerek kağıdı aldı ve okumaya başladı. “ Hayat sözlüğü bir bütündür. Bir kelimesini dahi ayıramazsın. Ekleme yapabilirsin ama silemezsin. Zor olan tek şey var : Yaşamadan öğrenemezsin... ”

 
Hakan BİROL

 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Zor olan tek şey var : Yaşamadan öğrenemezsin... ”

Kesinlikle hayatda bazı şeyleri ne kadar başkalarının deneyimlerinden dinlesekde kendimiz yaşamadan öğrenemeyiz. Bazen yaşadığımız zorluklar sonuça ulaştığımızda aldığımız tadıda artırıyor. Güzeldi teşekkürler
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
“ Hayat sözlüğü bir bütündür. Bir kelimesini dahi ayıramazsın. Ekleme yapabilirsin ama silemezsin. Zor olan tek şey var : Yaşamadan öğrenemezsin... ”
Üzüntüler sıkıntılar olmasa mutluluğun değerini bilebilir mi insan,ölüm olmasa anlar mı insan yaşamanın hazzını,ağlamak olmasa anlaşılır mı gülmenin kıymeti,hastalık yaşanmasa sağlığın değeri bilinir mi
bu konuda örnekler çoğaltılabilir tabii ki,yeter ki insan bunu farketsin,nasıl hava bir gün güneşli,karlı,yağmurlu oluyorsa insanın hayatıda bu şekilde,hepsi birbirini tamamlayan pekiştiren olgular,teşekkürler Korsan...
Hayatın zorlukları karşısında teselli olunacak bi hikaye

 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Ay abi, kolayları bile yapamıyoruz valla.
Her şey zor vesselam :d sabah sabah, offffff offffff ellerine kına yakmış ellerine.
Bir kaç parmak kınadan nasibini almamış, hayat sözlüğü bir bütünmüş, zamanında tabi.
Şimdi, paramparçaaaaaaaaa, paramparçaaaaaa.

Yaşayarak toplayalım bakalım.

 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Korsan' Alıntı:
Ay abi, kolayları bile yapamıyoruz valla.
Her şey zor vesselam :d sabah sabah, offffff offffff ellerine kına yakmış ellerine.
Bir kaç parmak kınadan nasibini almamış, hayat sözlüğü bir bütünmüş, zamanında tabi.
Şimdi, paramparçaaaaaaaaa, paramparçaaaaaa.

Yaşayarak toplayalım bakalım.

???  ???
 
H

Harun

Kullanıcı
29 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
leftinthedark.wordpress.com
Çok güzel bir yazı ya sağol. Herşey kolay olsa zaten, sıkıntılarımız daha çok artar bence de .Yapacak şey bulamayız. Bazı zorluklara katlandığımızda elde edeceğimiz mutluluk daha fazla oluyor. Bence zor kelimesi mutluluğun kaynağıdır. Bir işi başarmak ne kadar zor olursa bize getirisi o kadar yüksek olur.
 
Üst