SÖZ VE EMEK

  • Konbuyu başlatan HASAN DAVUTOĞLU
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde HASAN DAVUTOĞLU tarafından oluşturulan SÖZ VE EMEK başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,543 kez görüntülenmiş, 18 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı SÖZ VE EMEK
Konbuyu başlatan HASAN DAVUTOĞLU
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan bişileryapmaklazım
P

prenses_o6

Kullanıcı
5 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
evet doğru bir söz olduğunu düşünmüyorum  ...
 
H

HASAN DAVUTOĞLU

Kullanıcı
4 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Güzellikler diyarından
Ödevlerini, başkalarına yaptıran bir öğrenci düşünün. Onun, sınavlarda kopya çekmeye özen gösterdiğinden hiç şüpheniz olmasın! O talebenin dönem ödevi ve sınav notları yüksek olabilir. Peki ya gerçek hayattaki başarı notu da yüksek olabilir mi? Hak etmeden elde edilen başarı, gerçek başarının yerini tutabilir mi?
Sevgilisine, SMS veya elektronik posta ile mesaj gönderen bir genç düşünün. O delikanlı ki başkalarının, kitaplarda topladığı mesajları kendine mal ederek sevgilisine gönderiyor. Sevgili, o mesajlardan etkilenerek arkadaşıyla evlenmiş olabilir. Peki ya sonra? Sonra ne mi olur? Genç kız, mesajlardaki duygu zenginliğini yansıtan, romantik olarak tanıdığı kişiyle kocası arasında zerre kadar bir benzerlik olmadığını anlar. Gerçekle yüzleşir ve kendi kendine sorar: “Ben, ne yapmışım, böyle?”
Büyük mirasa konmuş veya piyangodan en yüksek ikramiyeyi kazanmış bir kişi düşünün. O kişi ki geçmişte yaşadığı maddi sıkıntıları, gelen zenginliğin sarhoşluğuyla unutmuş. Bir lokma aş bulamadığı zamanlar yemeğini onunla paylaşan arkadaşlarını dışlamış. “Harca, harca bitmez!” diyerek har bulup harman savurmuş. Sonrasında mı? Tahmin edeceğiniz gibi yeniden başa dönmüş! Onluksuz kalmış! Geçmişte yemeğini onunla paylaşan arkadaşlarını kaybetmiş. Oysa “Ne idim, ne oldum?” yerine “Ne olacağım?” diye kendi kendine sormuş, ona yardım elini uzatan arkadaşlarına destek olmuş, sahip olduğu zenginliği işsizlere iş ve aş, kendisi ve ülkesine de kazanç sağlayacak yatırımla değerlendirmiş olsaydı daha iyi olmaz mıydı?
Mesleğini, inşaat mühendisi olarak belirlemiş bir kişi düşünün. O kişi ki üniversite eğitimi süresince dönem projelerini başkalarına hazırlatarak kendi kendini avutmaya çalışmış. O kişi ki bir yolunu bularak eğitimini, belge üzerinde “başarı”yla tamamlamış.
“Hadi canım sende! Olur mu öyle şey?” diyerek yazdıklarıma itiraz edecek birileri mutlaka çıkacaktır. Amacım, herhangi bir mesleği hedef almak değildir. Dilekçe yazmayı bile bilmeyen ama öğretmen olmuş, doktor olmuş kişiler tanıyorum. İcra ettiği mesleğin hakkını veremeyen, “Gün bitsin, para gelsin!” anlayışında olan nice kişi görüyorum.
Şimdi soruyorum size? Emek harcanmadan, hak edilmeden elde edilen “kazanç”, alın teri dökülerek  kazanılanla eşit olabilir mi? SÖZLE İŞ OLSA, EMEKLE PARA OLMAZ!, özdeyişimin doğruluğunu, şimdi onaylıyor musunuz? HASAN DAVUTOĞLU
 
D

dilek033

Kullanıcı
24 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
hasan arkadaşımız doğru şeyler yazmış ama, "Emek harcanmadan, hak edilmeden elde edilen “kazanç”, alın teri dökülerek  kazanılanla eşit olabilir mi?" cümlesine karşılık ;evet eşit olmamalı ama maalesef tam tersi işte.eşit değil ama emek harcayıp 15 saat çalışıp hala ekmek bulamayan ve sistemin içerisinde boğulup kalan,hiçbir sosyal güvencesi olmayan veya olsa da kapılarda sürünen yudrum insanlarına nasıl bi açıklama getirilebilir? :(
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
prenses_o6' Alıntı:
evet doğru bir söz olduğunu düşünmüyorum  ...
Söz olduğunu düşünmüyorum.
Helede konu haline gelmesi anlaşılır iş değil benim penceremden bakarsan.
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Kendi kendime bu sözü belki 20 kere tekrar ettim, ayrıntılı açıklamayıda okudum ama hala aynı yerdeyim?
 
Üst