SOKRATES’in Sözleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alptraum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1- Ne pahasına olursa olsun, evlenin. Karınız iyi çıkarsa mutlu olursunuz,yok fena çıkarsa o zaman    da filozof olursunuz.

tüm sözleri önemli ve anlamlı ama bu söz gözüme bir ayrı carptı

Arkadaşlar tiyatrosunu izledim tek kelime ile süperdi simdi sözlerini okuyunca sahne gözümün önünde canlandı muhteşem bir zeka...

alptraum' Alıntı:

• Cahil insan kendinin bile düşmanı iken, başkasına dost olması nasıl beklenir

• Sokretes'i eleştirmek haddimek hadiime bile düşmez 
    Ancak
    Hekesin koşulları aynı değil .Kişi  eğitim görmemiş temel bilgilerden yoksun kalmış olabilir .Bu onun kendisine düşman olduğunu göstertmez .

M.Ö yaşamış bir insanın sözlerinin günümüze kadar ulaşması,o insanın büyüklüğünü gösterir
Tarihin ilk düşünce suçlusu,mükemmel bir kafa

kainatta tesadüfe tesadüf edilmez gerçekten bence çok doğru elektronların atomun etrafında dönüşü, yıldızların dönüşü ve ona bağlı peyklerin ( gezegenlerin ) dönüşü bir ahenk içerisinde hereket etmeleri bence kainatın akıllı ve bilinçli hareket ediyor.  bunu tam kavrayamayışımızın sebebide bilgi ve muhakeme kabiliyetimizin yetersizliğinden olduğuna inanıyorum. selamlar...[color=orange[/color]]

BİR KONUYU ANLAYAMAMAK ONUN OLUMSUZLUĞUNA  DELALET ETMEZ. 

KURTGÖZÜ

kurtgözü' Alıntı:
BİR KONUYU ANLAYAMAMAK ONUN OLUMSUZLUĞUNA  DELALET ETMEZ. 

KURTGÖZÜ

Senin sözün mü yoksa Sokrates'in  mi?

alptraum' Alıntı:
Endişelerinizden kurtulmak istiyorsanız , yaşamaktan en çok korktuğunuz şeyin bir gün başınıza geleceğini kabul edin.
Ben endişelerimden kurtulmak istemiyorum en çok korktuğum şeyin başıma gelecek olmasını kabullenmekten iyidir.  ;D

En faziletli insan, rûhen yükselmeye çalışan, en mutlu insan da yükseldiğini duyandır.

Tamamen katılıyorum ...paylaşım için teşekkürler ..

GERÇEKTENDE ÖYLE DEGİLMİ KAİNATTAKİ HİÇBİRŞEY TESADÜFLER ÜZERİNE KURULMAMIŞ..HERŞEYİN MUTLAKA BİR ACIKLAMASI VE NEDENI VAR..

Endişelerinizden kurtulmak istiyorsanız , yaşamaktan en çok korktuğunuz şeyin bir gün başınıza geleceğini kabul edin.
allah korusun...ama tabi herşey mümkün bu hayatta

Ne pahasına olursa olsun, evlenin. Karınız iyi çıkarsa mutlu olursunuz,yok fena çıkarsa o zaman    da filozof olursunuz.

Çok güzelmiş teşekkürler

bu sözlerin bazıları veya sokrata atfedilen bazı hikayeler başkaları içinde söyleniyor keşke gerçekten sokrata ait olanları kesin olarak bilebilsek

Ne türlü sakıncalar karşısında, her şeyi yapmayı, her şeyi denemeyi göze aldıktan sonra, ölümden kurtulmak için nice nice yollar bulur insan.

Geri