Socrates,Eflatun ve Diyojen'in kadına bakış açısı...

• Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Socrates,Eflatun ve Diyojen'in kadına bakış açısı... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 19,091 kez görüntülenmiş, 26 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Socrates,Eflatun ve Diyojen'in kadına bakış açısı...
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul

ölüdeniz' Alıntı:
Özür dilerim su perisi ama bu konuyu okuyan yönetici arkadaşlar kişisel gelişim kurallarından uzak olduğu için silinecek diye düşünüyorum.
Ama konu silinmeden NİKROTES'in bir sözü vardır
''neden kadın peygamber yoktur.'' diye TEŞEKKÜRLER
Konu silinmediğine göre tartışmaya açık sayır:)
Neden kadın peygamber yoktur ? sorusunu dini boyuta çekmenin fazlaca anlamı yok ..
Kadınlar zaten melektir.. İki  mukaddes değeri taşıması zor olacaktırda ondan..

Ha bu arada bazı bazı kendisini felsefeci sananlarında saçmaladığı olabiliyor dimi Nikrotes?:)

H

hurigül

Kullanıcı
13 Kas 2009
En iyi cevaplar
0
0
Sakarya
Íyilerini tenzih edersek kimseyi gücendirmemis oluruz..Erkek hegemanyosu, kadina bu dünyada rahat vermedigi gibi birde ahiretteki durumunada el atiyor, yakasini birakmiyor Allah Allah ya,  yani cehenneme layik görüyor.. Filozof'da olsa farketmiyor düsünce ayni kalip düsünce !
Zerre inanmiyorum bu yalanlara.. Onlar ancak kendilerini kandirirlar. Íslam tarihinde yüzlerce dersem abartmis olmam sanirim Evliyalar var yani isimlerinin Önüne "Hz. konularak" anilir.. Hepside erkekler mansallah, türbelere nicin gidilir hepimiz biliriz.. Hic sorguladinizmi ? Neden kadin "Eyliya" yok ? Ben, bir cami imamina sordum tatmin edici bir cevap alamadim "Rabiya var diyor" Yüzlerce erkek evliyanin yaninda bir kisi !!! Garip bir durum...

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
  hurigül:)Bu konuda yazılacak çok şey var aslında ..Ama dini konular fazlaca tartışma götürmediğinden susmayı tercih ediyor..Yüce rabbim neylerse güzel eylermiş diyorum:)
  (senle bu konuda bire bir sohbet edebilmeyi çok isterdim)
Sevgiler

U

ummuhan1977

Kullanıcı
26 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
Muğla
benim yaptığım gözlemler şöyle... kadın çok farklı ve özel yaratılıştadır... erkek onu anlamak isteyecek ve asla anlamayacaktır... kadın öyle bir varlıktır ki duygusal zekası sayesinde entellektüel zekayı tamamlamaktadır... bir erkek kadın olmazsa yapamazdı asla... fakat ince noktalar var ve bu ince noktalar bazen düşmanlığa kadar gitmektedir.. erkek kadından ne istiyor? onu yanında görmek ve ondan faydalanmak..fakat kadın nedir? bu özel ve güzel varlığı anlamaktan aciz erkekler anlamadıkları konularda ahkam kesmesin lütfen madem anlayamayacaksınız bırakın yaşamdaki sürprizler sizi aydınlatsın... işi berbat etmektense güzellikleri yaşayın...

H

hurigül

Kullanıcı
13 Kas 2009
En iyi cevaplar
0
0
Sakarya
Tesekkürler Garip isimli arkadas:)) "CIRT" .. Mümkün gibi gözükmüyor.

S

sürmenaj

Kullanıcı
8 Haz 2011
En iyi cevaplar
0
6
Bursa
Bence bahsi geçen filozofların düşünceleri gerçekten yanlış yönde. Fakat bu, o filozofların bütün görüşlerinin yanlış olduğu düşüncesine dayanak oluşturmaz. Biraz sınırı aşan eleştirilere maruz kalmışlar diye düşünüyorum, nasıl olsa bu eleştirilere cevap yazacak değiller... :)

Kadın ve erkek meselesine gelirsem eğer; kadın daha çok ruhî, duygusal ve mânevi açıdan erkeklerden birkaç adım öndeymiş gibi görünürken; erkekse bedensel güç bakımından karşı cinse göre öne geçiyor. Fakat bu farklılıklar, iki cins arasındaki eşitliği bozabilecek birer özellik teşkil etmezken, her iki cinsin de eksikliğini gözler önüne seriyor.

Kadının duygusal özellikleri, erkeğin fizikî gücü ile; erkeğin fizikî gücü de kadının duygusallığı ile birleştiğinde ortaya harika bir uyum çıkıyor. Tıpkı anahtar-kilit ilişkisi gibi... Tek başına ne anahtar iş görebilir kilidi olmadıktan sonra, ne de kilit bir işe yarar, açacağı bir anahtar olmayınca.

Bu yüzden her iki cinsin birbirini eleştirmeleri, olumsuz yönlerini dile getirerek bunu bütün bir cinse mâl etmeleri yerine; bu düşünceden hareketle karşı cins olmazsa her iki cinsin de eksikliği konusunda görüş birliğine varılırsa bana göre bütün bu anlaşmazlıklar ortadan kalkacaktır. Çünkü; hiçkimse eksiksiz, kusursuz değildir.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Sevgili sürmenaj:)
Konuya bakış açın gerçekten mantıklı ve çok güzeldi...
Teşekkürler