Şizofrenik Hallerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crt

Kullanıcı
new_OC_by_jump_button.jpg

Şizofrenik Hallerim

Aynaya bakıyorum, daha sabah henüz. Yağmurun sesi geliyor.

Aynaya bakıyorum, sakallarım hafif uzamış. Kesmek işime gelmiyor.

Aynaya bakıyorum, gömlek üstümdeki, düğmeler çarpık çurpuk iliklenmiş, ama nedense gömleği hatırlamıyorum.

Aynaya bakıyorum, ayna eriyor yavaşça, yansımam yok oluyor. Bir gariplik hissediyorum, elimi atıyorum arka cebime, bir şeye takılıyor. Hiç görmediğim bir sigara paketi çıkıyor, kırış buruş. Bir sigara alıyorum, yakıp nefesi içime çekiyorum. Ne bir rahatlık, ne bir tat. Çünkü sigara içmedim, içmiyorum, ama sanki yıllardır içermişcesine tutuyorum.

Aynaya bakıyorum, geri gelmiş. Bir faça görüyorum yüzümde, orada olmaması gereken. Sonra façanın nedenini hatırlıyorum, daha doğrusu uyduruyorum. Bir kavgada aldığım bir yara.

Aynaya bakıyorum, saçlarım beyazlamış, adeta an be an yaşlanıyorum.

Ceketimi alıyorum ve atıyorum kendimi dışarı. Su izmaritleri düşerken üstüme, ben de elimdeki izmariti yere atıyorum. Kavgayı yaptığım sokağa gidiyorum. Her şey akıyor, gayri ihtiyari elim saçıma gidiyor, ben de eriyorum? Ellerim yok oluyor, ama şuurum açık hala. Ya da tamamen kapalı mı yoksa?

Duruyorum, her şey ve ben erirken sadece bakıyorum, ufukta bir yarık var ve bir görüntü o yarıkta. Görüyorum kendimi, aynaya bakıyorum.

Yav bu ne korkunc bir yazi.. Bi tuhaf oldum.

Bizim sitede de sizofren bi arkadas belirdi. Takim elbisesini giyip stede dolasiyor mutemadiyen. Onune geleni takip ediyor, apartmana kadar birakiyor sagolsun yuzunden siritma ifadesi eksik olmadan..

Şizofren insanların etrafa zararı var mı bilmiyorum.Aslına bakılırsa bu tanımın tam da anlamını bilmiyorum. Çok duyuyorum aslında, her anormal davranış içinde bulunana şizofren diyorlar. Deli nin yerine geçti bir yerde. Kısaca özetleyen olursa çok sevinirim.

Şizofreni kişilik bölünmesi, zayıf kişilikli olma, zeka geriliği veya tembellik değildir. Önemli ruhsal hastalıklarından birisidir.
Hastalarda genelde gerçekle hayal dünyasını ayırt edememe, mantıksal düşünme yeteneği kaybı, normal duygusal tepkiler verememe ve toplumsal kurallara uyamama görülür.Aynı zamanda hatırlama ve normal konu?ma yeteneği genelde kaybolur. Diğer bedensel ve ruhsal hastalıklarda olduğu gibi organik nedenleri vardır.Bu gün şizofreninin ortaya çıkışında rol oynayan dopamin ve serotonin sistemi gibi beyinde yer alan taşıyıcı (nörotransmitter) sistemlerin rol oynadığı araştırmalarla gösterilmektedir. Toplumda %1 oranında şizofreni görülmektedir. Sıklıkla 15-25 yaşları arasında ortaya çıkmaktadır. 12 yaşından önce ve 40 yaşından sonra görülmesi enderdir.

Buyrun efenim:)

Şizofrenik Hallerim
Kaybediyorum. Düşüyorum sonra  eriyorum yavaş yavaş psikolojisi ile yaşayanların gizli hikayesi olsa gerek : (

Bi ara şizofren üstüne bir kitap okumuştum ve uzunca bir süre yaptığım, düşündüğüm her şeyi sorgular halde belirtilerle karşılaştırıp, ucundan bucağından ortak nokta buluncada hemen kaygılanmaya düşmüştüm ki Allahdan geçti.
Yazıdan ziyade biraz başlığa göre bir yorum oldu ama idare edin artık :)

Özlem' Alıntı:
Bi ara şizofren üstüne bir kitap okumuştum ve uzunca bir süre yaptığım, düşündüğüm her şeyi sorgular halde belirtilerle karşılaştırıp, ucundan bucağından ortak nokta buluncada hemen kaygılanmaya düşmüştüm ki Allahdan geçti.
Yazıdan ziyade biraz başlığa göre bir yorum oldu ama idare edin artık :)

Bence gayet samimi bir açıklama olmuş yorum için teşekkürler : )
Kendilerini  her olayın  merkezinde görüp kendi hayal dünyasında yaşayan öyle çok tipler varki .
Acaba diyorum  bunlarda şizofrenin gizli belirtilerinimi taşıyorlar?

Geçen sene bi  kişi bana iftira atmıştı hatta yüzüme bakıp yapmadığım şeyi yapmışım gibi anlattı,gitmediğim bir yere gitmişsin,söylemediğim bişeyi söylemişsin diye diretti
Ozaman kendimle çelişkiye düşmüştüm acaba ben iki kişilikli miyim,bi tarafım yapıyorda öteki ben hatırlamıyor mu diye
çok sinir bozucu bir durumdu.

neyse ki sorun bende değilmiş ;D
Böyle yaşamak zor gerçekten

Konuyu paylaşırken endişelenmedim desem yalan olur.Hani işin sonunda durup duruken şizofrenik damgası yemekte var : (
Ama bu yöndeki samimi paylaşımlarınızı  görmek  benim için sevindirici oldu.
Zaman zaman sanırım bende tuhaflaşıyor aynanın karşısına geçip
" nedir bu hallerim bana  neler oluyor ? Neden beni ben olarak yaşayamıyorum nedenn " diye sorup duruyor sonra şizofranik hallerime gülüyor be normale dönerek
  yaşantıma kaldığım yeden devam ediyorum.
Ama şakada bir yana  eminimki bu duruma düşen sadece ben değilimdir? : )

Zaman zaman sanırım bende tuhaflaşıyor aynanın karşısına geçip
" nedir bu hallerim bana  neler oluyor ? Neden beni ben olarak yaşayamıyorum nedenn " diye sorup duruyor sonra şizofranik hallerime gülüyor be normale dönerek
 yaşantıma kaldığım yeden devam ediyorum.
Ama şakada bir yana  eminimki bu duruma düşen sadece ben değilimdir? : )
Sorduğun soruları herkes/hepimiz soruyoruz zaman zaman ve bence bunlar korkulması gereken sorular değil, aksine sorulması, farkedilmesi gereken sorular. Bunlar şizofrenik haller değil, insan olmanın koşulları bence ve asıl doğru olanı yapıyorsun/yapıyoruz. :)

Her yerde, ayrı bir derde maruz kalıp, hiç istemediklerinizi yaptın mı?
Siz  hiç kendi zihninde sıkışıp kaldınız mı?
Şizofren olmadan, kişiliklerinizi karıştırdınız mı?
Belkide çoğunuzun hata şu an benim de içinde bulunduğum son durum .

Geri