sizce gazetecilik nasıl bir meslek ? sayfada gazeteci var mı ?

  • Konbuyu başlatan veysi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Mesleğiniz kategorisinde veysi tarafından oluşturulan sizce gazetecilik nasıl bir meslek ? sayfada gazeteci var mı ? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 19,249 kez görüntülenmiş, 11 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Mesleğiniz
Konu Başlığı sizce gazetecilik nasıl bir meslek ? sayfada gazeteci var mı ?
Konbuyu başlatan veysi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crt
V

veysi

Kullanıcı
2 Ocak 2010
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
gazeteciliğin güncel sorunları ne ? bu meslek hakkında ne düsünüyorsunuz ?
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Valla gazetecilik güzel bir meslek. Güncel sorunları belli. Tarafsız yapılamaması hatta bu güncel bir sorunda sayılmaz gazetecilik var oldu olalı böyledir heralde. Yani taaa  orta çağa kadar gidilebilir. Ama yapılası bir meslektir.
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Toplumu, kişisel çıkarına göre değil doğru haberlerle bilgilendirir...
Siyasete ve siyasetçilere malzeme olmadan işini tarafsız olarak yapabiliyorsan gazetecilik çok güzel ama zor bir meslektir...
En büyük hayalimdiya  şansımızı kaybettik ...
Hoş bu dönemde (magazin dışında) gazetecilik zor ..Aniden kapının önüne atıveriyorlar işsiz kalabiliyorsun..
Bazende  bir bomba söndürüyor mumları ve Uğur'larımızı susturuveriyor neyse.!
 
I

isacan41

Kullanıcı
28 Tem 2010
En iyi cevaplar
0
0
Kocaeli
1,5 2 yıldır yerel gazetelerde grafikerlik bazı yerlerde sayfa tasarımcılıgı yapıyorum tasarım yonunden konsuursak bıraz kısır dongu fazla ceşitlilik ve gelişim yok genelde  tabii
ama muhaberlik yada köşe yazarlığı editörlük için zevkli bir iş bence...
 
N

Nurettin

Kullanıcı
23 Ocak 2011
En iyi cevaplar
0
0
gazetecilikte güncel sorunlara anında yorum yapabilmelisin ve kendini daha fazla geliştirmelisindir... Sözel olarak kendi çok daha iyi ifade etmesini ögrenmelisin sana başarılar dilerim....  :)
 
C

calderon

Kullanıcı
7 Şub 2011
En iyi cevaplar
0
0
Bursa
üniversite bölümü olarak çok da gerekli olmayan bir bölüm.meslek olarak da şahsiyetli insanların yapması gereken meslek.objektif olmak,kalemini satmamak gazetecilerde son yıllarda zor bulunan özellikler maalesef.
 
C

cantuuu

Kullanıcı
19 Mar 2011
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Herkesin yapamayacağı ve son derece önemli bir meslek. Yazdığınız yazılardan onlarca insanın hayatını değiştirebilirisiniz.

Araştırmacı bir yönünüz olması, farklı bakış açılarını anlayabilme ve saygı duyabilme yönünüzün gelişmiş olması, en önemlisi kullandığınız dilin dilbilgisi kurallarını iyi biliyor olmak doğru kelimeler kullanabilmek ve özgün olabilmektir.
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ...

ÇGD (Çağdaş Gazeteciler Derneği)....10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bir açıklama yayımladı.
'Kutlayacak Basın Bayramı yok...Gazeteciler faşizan gidişe sessiz kalmamalı.!'
Şu an benim için olası olmayan ancak yine de hayalerimi süsleyen..
İdealistsen eğer İdeal bir meslek..Tüm ilerici gazetecilerin basın bayramını kutluyorum..


 
O

onuraltindag

Kullanıcı
7 Haz 2012
En iyi cevaplar
0
0
Zonguldak
Ben 17 yaşında başladım önce yerel bi tv de muhabirliği kendi kendime öğrenmeye başladım. Şimdi 22 yaşındayım. Ulusal bir ajansın bölge müdürlüğünde haber müdürüyüm. Bir çok kişi tanıdım, bir çok olaya şahit oldum. Acı, tatlı, şaşırtıcı, şüpheli ne ararsan. Yeri geldi başbakanla, yeri geldi bakanla, yeri geldi beş kuruşsuz, yardıma muhtaç insanla, yeri geldi mafyayla, yeri geldi çok zenginle, yeri geldi yabancıyla iletişim kurmaya çalışırken...

Hayat, her yönüyle sizi karşılıyor. Bu biraz da sizin selamlaşmanıza bağlı. Kimse bana şunu şöyle yapacaksın bunu böyle yapacaksın diye öğretmeye kalkmadı. Yeri geldi en iyi övgüleri yaşadım, yeri geldi en ağır fırçaları yediğim de oldu. Lütfen beni yanlış anlamayın sadece 6-7 yıldır bu yaşadıklarımı paylaşmak istedim.

Aslında muhabirlik, kameramanlık dışarıdan bakıldığında şaşalı on numara iş gibi gelebiliyor. Evet, bazen avantajları oluyor fakat dezavantajları da zaman zaman neredeyse eşit durumda oluyor. Hele ki ulusal servis yapan bir haber ajansın da çalışıyorsan, bu gecenin üçünde kaza yapan (ölen, yaralanan vesaire veya ilginç bir hikaye) bir adamın kahrını çekmek zorundasın. Üzerine saldıranı mı..

Bu devirde uzun uzadıya köşelerinde ahkam kesenler veya tutup da gazeteciliğin havasını atanlar bana hiç mi hiç samimi gelmiyor. Gazeteciler arasında usta isimlere her zaman saygım var. Lakin, benim her zaman benimsediğim bir olgu vardır. "Gazeteciler arasında kendine gazeteci diyemeyen muhabir bozuntusu.." Gazetecilikten ahkam kesenler senin kadar aktif rol almaz, kimsenin kahrını çekmez.

Çünkü gazetecilik geniş bir kavram. Bu yeri geliyor fotoğraf muhabiri, kameraman, sesçi, ışıkçı, hepsi sen olabiliyorsun... Bu bir nevi acil servislerde görev yapan pretisyen doktor olmaya benzer bir duygu bana göre. Çünkü hayatın her noktasında her yönünde aktif görev alabiliyorsun. İster gönüllü, isterse mecburi.

Gazetecilik, bana göre her yönüyle çok geniş çok farklı bir kavram. İyi bir gazeteciysen hukuku, siyaseti, medyayı, gündemi, sağlık alanını, eğitim alanını.. gibi sayamadığım bir çok alanda bilgi sahibi olmak zorundasın. Ben iyi bir gazeteciyim diyebiliyorsan, "bir araba tamircisinin işini dahi az çok bilmek zorundasın, yahut tahmin etmelisin." Şartlar bunu gerektiriyor, o tamircinin ilginç hayat hikayesi, hayat öyküsü size sunduğu haber imkanı sayesinde sizi bu yönüyle bilgilendirmek zorunda bırakıyor.

Gazetecilik, tıpkı teknoloji gibidir. Her geçen günü bırak her geçen saniye bile kendini yenilemek zorundasın. Devamlılığı sağlamak zorundasın. Bir de kıyıdan kenardan çakmaların çıkar Çin malı gibi. Senin gibi gazetecilik yapıyormuş gibi görünür fakat senin kadar kaliteli işlev göremez. Sadece hobidir onun kisi.. Çok da kaliteli olmak istemez.

Ben inanıyorum ki günümüzde gerçekten gazeteciliğe hevesli, bu işi gerçekten ciddiyetle yapabilecek ve mesleğin saygınlığını sürdürebilecek o kadar çok kişi var ki. Kendisine gazeteci diyebileceğimiz. Fakat hobi olsun diye yapan kişilerden kendilerine fırsat gelmiyor..

O bakımdan 6 yılda bile o kadar çok şey öğrendim ki. Bu beni karşılayan hayata nasıl selam vereceğimi bana öğretiyor. Gazeteci pretisyen hekimdir herşeyi tam bilemese de mutlaka mantıklı bir tahmin yürütmeli ve severek işini yapmalı kendini sürekli güncellemelidir...

Saygılarımla
Onur Altındağ - Zonguldak
 
G

Gidenlerin.Ardından

Kullanıcı
12 Ara 2012
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
Ufak yaşlarda herkezin hayali futbolcu, doktor, polis vs. iken benim hayalimde ki tek meslekti fakat olmadı Coğrafya Öğretmenliği yolundayız şu an Hayırlısı :-\
 
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Nedir Özgür Basın Kavramı?
Gazeteci kendini kime karşı sorumlu hissetmelidir?
Çalıştığı yayın organına karşı mı, patrona karşı mı, dev­lete karşı mı, kamuoyuna karşı mı?
Sorunun yanıtı gayet açık.....Gazeteci tabikide  kamuoyuna karşı so­rumlu olmalıdır...
İyi bir gazeteci yolun sonu ölüm bile olsa...Bazen devlete, bazen patro­nuna rağmen kamuoyunu tarafsız olarak bilgilendirmelidir...
Olayları objektif olarak gözlemleyen...Toplumu kendi çıkarına göre değil yansız -yalansızdoğru haberlerle bilgilendiren...Siyasete ve siyasetçilere malzeme olmayan...
Bölücülük -ırkçılık- dincilik vs.yapmayan...Ve yine toplumun tümünü kucaklayıp aydınlatandı gazetecilik...Kısacası rejime ve  cumhuriyet devrimlerine, hür vicdanlara ve modern yaşama karşı gizliden gizliye kin duyarak,yalan yanlış haberlerle...Yandaş medyacılık oyunları ile  para kazanırsınız ama inandırıcılığınızı yitirerek gazetecilik mesleğini de karalamış olursunuz.!
Öyle ise
'Yaz kalem yaz çiğnenen özgürlüğü... Güzergahını hukuksuzluğun sayfa sayfa kitap kitap yaz!
-crt-
 
Üst