SİZCE EĞİTİM ŞART MI? ŞART SA ÖNCE KİM EĞİTİLMELİ ?

  • Konbuyu başlatan narudulsu
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde narudulsu tarafından oluşturulan SİZCE EĞİTİM ŞART MI? ŞART SA ÖNCE KİM EĞİTİLMELİ ? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,351 kez görüntülenmiş, 16 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı SİZCE EĞİTİM ŞART MI? ŞART SA ÖNCE KİM EĞİTİLMELİ ?
Konbuyu başlatan narudulsu
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan GulsahToptas
N

narudulsu

Kullanıcı
3 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
önce eğitim, eğitim şart
cümlesi sizce doğru mu doğru ise bunu sarfeden eğitimli ordusu neden bu çarpık yaşamı eğitimsizlere yaşatıyor.
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Bu tip konuları çeşitli başlıklarımız altında sürekli tartışıyoruz.
Bu soruya yanıt vermek için elbette hepimizin görüşleri olduğu inancındayım ancak hislerim beni yanıltmıyorsa siz bu soruyu biraz siyasi sordunuz?
Eğer durum böyleyse;
Forum Kuralımız no:17

17 ) Forumda "DİN, FUTBOL ve SİYASET, IRK" gibi konular polemik yaratmaya bir tetikleyici olduğundan dolayı, bu konular üzerinde başlık açmak ve bunları kullanarak forumun refahını bozmak, kesinlikle yasaktır. Bu tür mesajlar veya konular forum yetkililerince derhal silinebilir.
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Kısaca diyeyim;
Mühendis ve mimarlarda eğitiliyor ama neden çarpık kentleşme var?
Bu soruların yanıtını siyaset karıştırmadan vermek bana olanaksız gibi görünüyor, bu nedenle konu başlığı altında yapılacak yorumlar tarafımızdan izlenecek ve gereirse konu kilitlenecektir.
Teşekkürler.
 
N

narudulsu

Kullanıcı
3 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
merhaba zynep,
öncelikle şunu belirteyim;hiç bir siyasi görüşüm,yandaşlığım,savunuculuğum yoktur..yani partiler üstü görüş sahibi düzeyinde bakıyorum yaşama.Yeryüzünde sonu izm lerle biten hiç bir görüşü ve çıkaranı savunmuyorum çünkü benim de görüşlerim var.Benim görüşlerimi onlar daha önce dile getirmişlerse aynı düşüncede olabiliriz demektir.Bu benim onların savunuculuğu yada peşinde olduğumu göstermez ve anlatmaz.Çünkü onlarda düşünerek bu sonuçlara ulaşmışlardır.
şimdi sizin cümlenizden bakalım
zynep:Kısaca diyeyim;
Mühendis ve mimarlarda eğitiliyor ama neden çarpık kentleşme var?
bende bu ironiyi tartışalım istedim.
Eğitim nerde kaldı.Ne eğitimi aldı bu insanlar v.s v.s bu eğitimi alan insanlar diğer konularda neden önce eğitim şart derler. v.s
saygılar
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Çok teşekkürler narudulsu. :)
Elbette, bu konuda sayfalar dolusu yazılsın, çizilsin, ve tartışılsın. Benim kişi olarak istediğim zaten hep bu olmuştur ve uzun uzun yorumlar yaparım hiç sıkılmadan. Ama isterim ki, bu yorumlar tartışılsın, an azından asgari müşterek sonuçlar çıkarılsın ve özellikle eğitime bir katkımız olsun.
 
N

narudulsu

Kullanıcı
3 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
bende teşekkür ederim zeynep,
bu da gösteriyor ki görevinin gereğini hemen yerine getiriyorsun.
umarım arkadaşlarla sıkı paylaşımlar yaparız.
Amacım kimseyi incitmeden ve incitilmeden paylaşımlar içinde olmak
herkese sevgiler
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Rica ederim, anlayışınız için bir kez daha teşekkürler diyerek, sorunuzun çarpıcı bir soru olduğunu itiraf ederim.
Yani düşünmeden buraya yazmak istemedim açıkcası.
Yok yok, tez hazırlar gibi değil elbette... :)
Ama, "önce eğitim verecek kişiler eğitilmeli elbette" gibi bir sözle geçiştirmek istemediğimiçin bana biraz izin bu konudan diyorum.
Şimdilik... :)
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Elbette eğitim şart!
Çok deney yapmıştır insanoğlu hayvanlar üzerinde, ve hayvanın eğitimli olanının nasıl farklı davranışlar geliştirdiğini hepimiz biliriz. Gerçi hayvanlar koşullandırılmış bir eğitim programına tabi tutulurlar ve ezber davranışlar sergilerler, belli bir sinyalle harekete geçmek gibi...
Konuya hayvanlarla girşimin nedeni, dayatılmış bir eğitim programıyla hayvanların bile eğitilebileceği örneğini vermek içindi sadece.
Peki bu dayatılmışlık dışında, farklı durumlarda neler olur/olabilir?
Savunmasız kalan hayvan nasıl davranır? İçgüdüleri ile ne hareket ederse ne kadar başarılı olur?
Hayvanlar nasıl eğitilebiliyorsa insanoğluda eğitilebilir ancak bir farkla, insanoğlunun beyninin daha gelişmiş yapısı öteden beri kabul edildiğine göre, demek ki farklı durumlar karşısında kendini savunma ve koruma mekanizmasını daha kolay işletebilir.
Ve "düşünen hayvan" olarak adlandırdığımız insanoğlu, hayvanlardan farklı olarak sadece içgüdüleriyle değil, farklı düşünce yöntemleriyle bazı zorlukları aşabilir.
İlgisiz gibi göründü değil mi? : )
Varmak istediğim sonuç şu;
Ezbere dayalı dayatma bir eğitim ile ne kadar başarılı olabilir insanoğlu, üstelik düşünebilme ve araştırma yapabilme kapasitesi varken?
İlk insanlardan bu yana bulunan her yeni şey, her yeni icat eğitimin konusu olmuştur. O insanlar yaşayarak, deneyerek, araştırarak bulmuşlardır yaşamı kolaylaştıran unsurları, yaşadıkları yerde, tüketim maddeleri eksik kalınca yeni yerler keşfetmişler, doğa koşullarına uygun yaşam şekillleri geliştirmişlerdir.
Yani farkında olmadan araştırarak, gözlemleyerek ve düşünerek...
Çocuklarını doğaya karşı korumak üzere yöntemler geliştirmişlerdir, onlara nasıl davranmaları gerektiğini öğretmişlerdir.
Bu örnekler uzar gider, kısaca hiç bir icat, keşif tesadüf sonucu değil, yaşananları gözlemleyerek olması gerekeni uygulamak, ve kaynakların yeterli olmadığı yerde yeni kaynaklar bulmak üzere araştırmalar yaparak.
Böylece gelişim sağlanmış ve aşama aşama günümüze gelinmiştir pek çok icat ve keşifle yaşam farklı şekillere bürünmeye başlamıştır.
Araştırma, koşulları uygun hale getirme, ve bu koşullara uygun yaşam modeli geliştirmek! Benim görüşüme göre eğitimin temeli budur.
Dayatma eğitimlerde ise, asgari müşterekler dışında, ezbere dayalı bir takım bilgilerle, uygun koşulların olup olmadığı gözardı edilerek bireylerin eğitilmesi sonucuyla karşı karşıya kalmaktayız.
Ezbere dayanan ve gelişme sürecinde bize yararı olmayacak bilgilerle donatılıyoruz. Ve bu bilgiler bir süre sonra bizi körelttiği gibi, sıkıcı gelmeye başlıyor, ve tembelleşiyoruz. Nasıl olsa "birileri" bizim için araştırıyor, buluyor ve bilgiyi bize sunuyor. Bize kalan bunları uygulamak!
Çünkü böyle alıştırıldık.
Bu nedenle "zakkumun kansere tedavisinde kullanılabileceğini" söyleyen bir şahıs, günlerce haber bültenlerinden eksik olmuyor, açık oturumlar düzenleniyor, konu sosyal açıdan tartışılıyor ama konuya asıl el atması gereken Bilim Kuruluşlarından tek ses gelmiyor, araştırmalara izin verilmiyor!
Burada ufacık bir ara vererek bir yakınmamı dile getirmek istiyorum, ki bu bir örnektir aynı azamnda, acıda olsa...
Elimizin altında bizi her türlü bilgiye ulaştıracak bir kaynak var; İnternet!
Ben burada bazı yazılara rastlıyorum kaynağı belli olmayan, "alıntı" ibaresi düşülmüş. O kadar kolay ki yazarını bulmak, ama bunu araştırmak yerine "alıntı" yazıp geçiveriyoruz.
Çünkü dedim ya, birileri bizim için araştırır sonuçta. Çok mu önemli yazan kişi diyebilirsiniz? Ever önemli! Önemli olmalı!
Araştırmak bilgiye götüren en önemli unsurdur insanoğlunu. Tembelliğe alıştırmak ise olduğu yerde saydırmaktır sadece.
Kimler eğitilmeli o halde?
Bize eğitim veren kişiler ezbere dayalı eğitim sisteminden mezun olarak, "öğretmen, eğitmen" sıfatını hakediyorlarsa, yetiştireceği kişilerden ne bekleyebiliriz?
Farklı bir konu altında yazmıştım, lise dönemini geçtim, üniversitede bile sınavlarda yorum soran hocalarımız tepki alırlar.
Çünkü eğitimin bizim için anlamı, kitaplarda yazandır.
Bu kadar hazırcı bir toplumda ne yazık sizin sorunuzda kaçınılmazdır;
"Eğitim şart diyoruz, peki önce kim eğitilmeli?"

Teşekkürler.





 
N

narudulsu

Kullanıcı
3 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
teşekkürler zynep,
bir çuval dolusu yazıp döktürmüşsün,senin yazdıklarına katılmakla beraber benim asıl vurgulayıp irdelemek istediğim,
senin de bir önceki yazında örneğini verdiğin ;
mimarlar eğitimli insanlar neden çarpık kentleşme oluyor !
gibi örneklerle mevzuya dalmak.Eğer söylendiği gibi o insanlar eğitimli ise ve yapılan çarpık kentleşmeye  göz yumuyorlar ise ve bazılarıda bu abuklukları yapıyorlar ise eğitimsizlerin yaptığını yadırgamamalıyız.Eğitim şart dememeliyiz yada diyen kişinin yaptıklarını sorgulamalıyız.Hangi eğitim ne eğitimi ?
Trafik canavarları diyoruz kazaları yapan insanların hepsi diploma sahibi insanlar en az ilköğretim çoğu lise yani eğitimli insanlar demek ki daha önce eğitilmişler ama nasıl ? eğitimsiz adamın zaten ehliyeti olamaz dolayısıyla trafik canavarı olma gibi bir durumuda olamaz.Gibi gibi.
aslında her türlü yapılan işleri  hep eğitimliler yapıyor hemde en büyüklerini,eğitimsizin dünyadan bi haberi yok ki fırıldak çevirsin
saygılar
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Rica ederim ama şahsi fikrimce sizin istediğiniz yanıtı politik gelişmelerden, bazı çıkar çevrelerinin davranışlarından soyutlayarak veremem bu çatı altında.
 
N

narudulsu

Kullanıcı
3 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
sayın zynep,
bence şu anda yeryüzünde bulunan bütün politik görüşlerin tamamı aynı sadece isimleri değişik hizmetkarı oldukları şey para anlatabiliyormuyum.
A partisi a görüşü savunuyor B partisi b görüşünü savunuyor söylemleri benim nezdimde palavra söylemler dolayısıyla ben hiç bir tartışmayı herhangi bir partiyi yada düşünceyi hedef alarak söyleyip tartışmıyorum.ilk yazdıklarımda da dediğim gibi hiç birisinin ne savunduğu fikri bilirim sadece her dönem itibarıyla görünen resme bakarak fikirlerimi düşüncelerimi söylerim sizde yada diğer arkadaşlarda aynı mantıkla bakıp yazabilirse hiç kimse incinmez diye düşünüyorum.
Tekrar mimar örneğinden yola çıkarsak a partisinden de mimarlar var b partisinde de ismini cismini zikretmedikten sonra sorun olmaz genel durumlardan sözetmeliyiz.
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Sadece bu yorumunuza bile politikadan soyutlanmış bir yanıt vermem olanaksız. Ayrıca üstü kapalı söylemlere girmek, yani isimler yerine bazı şifreler kullanmak tarzım olmadığı gibi, bu tip bir kandırmaca ile Kural ihlali yapamam ve sizede bunu yapmamanınız öneririm.
Teşekkürler.
 
N

narudulsu

Kullanıcı
3 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
belki yeri değil ama bir konu başlığı daha açmıştım
Bence Türkün türkten başka düşmanı yok diye
kaldırılmış başlık ağır mı geldi bilmiyorum ama bu başlığın da bir anlamı vardı eğer yaşanan olaylara bakarsak bizler birbirimize düşmanlık ediyoruz birbirimiz yok etmeye çalışıyoruz
şöyle bir örnek vereyim çoğu arkadaşımız tatil yörelerine gidiyordur
yabancılara hizmet edilen noktalarda türk garsonlar, işletmeciler Türklerin oralara gelmesini istediklerine şahit olmuşlardır veya duymuşlardır en azından ben görüyor ve duyuyorum
neden istemiyorlar Türkler yabancılar kadar içki içmedikleri için onlar kadar harcama yapmadıkları için
bizim güzel memleketimizin en güzel yerlerini yabancılara daha ucuza pazarlayıp onlara keyif sürdüren Türkün Türk'e düşmanlığı değilmidir bu?
bunun gibi paylaşımlar olsun diye açmıştım o başlığı
saygılar.
 
N

narudulsu

Kullanıcı
3 Eyl 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Zynep' Alıntı:
Sadece bu yorumunuza bile politikadan soyutlanmış bir yanıt vermem olanaksız. Ayrıca üstü kapalı söylemlere girmek, yani isimler yerine bazı şifreler kullanmak tarzım olmadığı gibi, bu tip bir kandırmaca ile Kural ihlali yapamam ve sizede bunu yapmamanınız öneririm.
Teşekkürler.
Pekala sayın zynep,
dükkan sizin siz ne derseniz o olur.
birbirimize hep güzel sözleri kimler söylemiş onları yollıyalım.Kendimizin söyleyebileceği hiç bir şey olmasın.Onlarla huzur ve mutluluk içinde yaşam sürelim.))))
saygılar
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
:)
Site genelindeki mesajlarımı okursanız, yorumlarımda son derece objektif davrandığımı görebilirsiniz. Ben umut taciri değilim.
Sadece Kurallar varsa, buna uyarım ve uylmasını sağlamakla yükümlüyüm Sitemiz çatısı altında.
Üstte yazmış olduğum bir "çuval yazı" bile umutsuzluğumun örneğidir.
Düzelmez mi bu durum?
Elbette düzelir benim inandığım görüşler çerçevesinde...
İşte burada  :-X!
Anlatabildim sanırım?
Ve aslında konular altında diğer arkadaşlarımızın yorumlarını okumak isterim. Bire bir yazışılan konuların kahramanı olmak istemem! :)
Diğer arkadaşlarımızında sanırım söyleyecekleri şeyler vardır bu konuyla ilgili?
Özgürce yorumlasınlar, üst yorumlara bakarak çekinme gibi bir durum olmasın lütfen.
 
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Soru kesinlikle güzel ama Zeynep'inde belirttiği gibi bende ilk okuduğumda cevap vermek istedim ama politik yaklaşmadan cevap vermek biraz zor. :)
Ve elbette bu tarz konular yorum sitelerinde tartışılabilir,fakat KG ailesi olarak misyon ve vizyonumuz belli olduğundan kural ihlali yapmak doğru olmaz.

Şunu eklemek isterim; eğitim hangi eğitim yada kimler eğitilmeli diye sormuşsunuz?
Hep konuşulur eğitim ailede başlar diye bende buna katılıyorum ama eğitimde; belirli bir yaştan sonra kişinin kendini eğitmesi,geliştirmesi gerekir diye düşünüyorum. :)
 
Üst