SİZCE BU DOĞRUMU

• Konbuyu başlatan yasinyarar
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde yasinyarar tarafından oluşturulan SİZCE BU DOĞRUMU başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10,617 kez görüntülenmiş, 43 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı SİZCE BU DOĞRUMU
Konbuyu başlatan yasinyarar
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan yasinyarar
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Genelde yarın için planlar yapmam vesselam.
Gerekte yok gibi 10 sanıye sonrasını bilemediğin bir zamana önceden neden plan yapılırki.

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Çünkü 10 saniye sonrasını bilemediğimiz için ,bir umutla ya yarına çıkarsam ümidiyle yapılır bir sonraki gün için planlar Adminim. :)

R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
aynı anket türkiyede yapılmış olsa insanların geleceği yatırım oranı daha düşük çıkar.. gerçi varsayımlara dayalı bir söylem oldu benimkisi ama genel anlamda anı yaşıyoruz sadece.. belki kişisel olarak geleceğe yatırım yapma isteği içerisindayiz ama istekler amaca dönüşmediği sürece bu yatırımlar an içinde ölüyor ve anı yaşamaya başlıyor her birey ..

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
re-Member' Alıntı:
aynı anket türkiyede yapılmış olsa insanların geleceği yatırım oranı daha düşük çıkar.. gerçi varsayımlara dayalı bir söylem oldu benimkisi ama genel anlamda anı yaşıyoruz sadece.. belki kişisel olarak geleceğe yatırım yapma isteği içerisindayiz ama istekler amaca dönüşmediği sürece bu yatırımlar an içinde ölüyor ve anı yaşamaya başlıyor her birey ..
BU teze katılamayacağım :-\ çünkü  Ülkemizde çoğu insan anı nı yaşamaktan bir haber.
Yarının kaygısı ile daha fazla çalışmaya adıyor kendini,gerekirse ek iş bile yapıyor ki yarına biraz daha iyi yatırım yapmak için ve sonuç gençliğini yaşayamadan yaşlanmak.

Y

yasinyarar

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
re-Member' Alıntı:
bence geleceğe en büyük yatırımın yolu eğitimden geçer çünki gelecek nesil bilgiye susamış bence benim arkadaşın çocuğu daha 5 yaşında okula gitmiyor ve okuma yazma biliyor azimli ve hırslı babasına kızdığım tek nokta o yaşta bir çocuğu değerlendireceği yerde gidip bilgisayarın karşısına otutturup oyun oynatmaya çalışıyor. bende bundan dolayı arkadaşımı yadırgıyorum. Haksızmıyım acaba bilmiyorum...!

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Geleceğe yatırım yapma konusunda bu sitede okuduğum şu söz güzeldi:

Gelecek hakkında düşünmezseniz,asla bir geleceğiniz olmaz
                                                                            Henry Ford

Y

yasinyarar

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
longcoming' Alıntı:
Gelecek hakkında düşünmezseniz,asla bir geleceğiniz olmaz
                                                                            Henry Ford
Serdar bu söz doğru ama bunun türk versiyonu varmı acaba bildiğin ben bulamadım da

R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Gülşah' Alıntı:
re-Member' Alıntı:
BU teze katılamayacağım :-\ çünkü  Ülkemizde çoğu insan anı nı yaşamaktan bir haber.
Yarının kaygısı ile daha fazla çalışmaya adıyor kendini,gerekirse ek iş bile yapıyor ki yarına biraz daha iyi yatırım yapmak için ve sonuç gençliğini yaşayamadan yaşlanmak.

sadece kişisel fikrim ve şahsi gözlemimi paylaştım.. yaşam o kadar zor ki bırakın geleceği insan ancak gününü kurtarmayı düşünebiliyor. yani maddi yatırım yapmak gerçekten zor ama yasinyarar ın dediği gibi en büyük yatırım eğitimle olur.. yoksa  bırakın ek işi, gençlerimiz kendi idealleri doğrultusunda çalışacakları bir iş bulamıyorlar bile, keşke geleceğe yatırım yapmak ek iş yapmak gibi basit bir düşünceden ibaret olsa....

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Serdar bu söz doğru ama bunun türk versiyonu varmı acaba bildiğin ben bulamadım da
Türk versiyonu var mı bilmiyorum ama Gelecekle ilgili Atatürk'ün bu sözünü severim:

İstikbal göklerdedir.
                            K.Atatürk

Y

yasinyarar

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
longcoming' Alıntı:
Türk versiyonu var mı bilmiyorum ama Gelecekle ilgili Atatürk'ün bu sözünü severim:

İstikbal göklerdedir.
                            K.Atatürk
Bu belki biraz daha yakın ondan

Beni övme sözlerini bırakınız gelecek için neler yapacağız onları söyleyiniz
M.Kemal ATATÜRK

Y

yasinyarar

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Korsan' Alıntı:
Genelde yarın için planlar yapmam vesselam.
Gerekte yok gibi 10 sanıye sonrasını bilemediğin bir zamana önceden neden plan yapılırki.
Gerçekten doğru adminim 10 saniye sonrası beli değil bu dünyada ama yapacağımız şeye bağlı deilmi kendimiz için amenna ama yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımız için geleceği düşünmek gerekmezmi..! :)

Y

yasinyarar

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Eğitim Herşeyin Başı arkadaşlar siz  eğitime ne kadar önem veriyorsunuz..?

Y

yasinyarar

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
bu çağda yaşanan ve benim tuhaf karşıladığım bir olay daha var arkadaşlar insan hiç okula gönderdiği çocuğunun hangi mesleğe gideceğini veya hangi liseyi tercih edeceğini başkasına sorar..?
Ben olsam çocuga sorardım dimi....

Peki Siz..?
                                                                                                Nazım ÇİÇEK

Y

yasinyarar

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
çocuklarımız sadece eğitime göndermekle olmaz  tabiki birada ilgi ve alakadar olmak gerekir değilmi.
Okuldan ne cevherler çıkar ve parlar ama çoğu çocuk işlerine ne kolay geliyorsa onu yapar mesela yaramazlık yapıp ders çalışmamak gibi ama bu bana göre çok yanlış bir şey neden dersen bende öyle yaptımda ondan benimle beraber okuyan arkadaşlarım fabrika yönetiyor ben yönetiliyorum..
Haksızmıyım

G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Ben çevremde başkasına soran bir aile ile karşılaşmadım ama yanlış olduğuna sonuna kadar katılıyorum.
Yalnız bir çocuğa kararın bırakılması ne kadar doğru onu bilemiyorum.Çünkü sorulacak olan soru ,çocuğun geleceği ile ilgili.
Bu yüzden de o durumlarda ya yardım alırdım öğretmenlerinden yada danışmana sorardım diye düşünüyorum.

Y

yasinyarar

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Gülşah' Alıntı:
Ben çevremde başkasına soran bir aile ile karşılaşmadım ama yanlış olduğuna sonuna kadar katılıyorum.
Yalnız bir çocuğa kararın bırakılması ne kadar doğru onu bilemiyorum.Çünkü sorulacak olan soru ,çocuğun geleceği ile ilgili.
Bu yüzden de o durumlarda ya yardım alırdım öğretmenlerinden yada danışmana sorardım diye düşünüyorum.
sonuna kadar haklısın kanımca çünki çocuğa geleceğisorarasan tamam belki kendinin farkına varmış birisi idealist bir şekilde cevap verir ama ben benim çevremde böyle kişileri nadir görürüm
çocuk her zaman muziplik yapar buralarda gelecekte ne olmak istersin diye sorduğum çocuklar abim gibi yenilmez olmak isterim veya amcam gibi dükkan açmak isterim diyor...
Tabiki çocuğun çevreside önemli dimi..
Bakıyor amcası market babası oto yıkama işletiyor abisine bakıyor aylak aylak dolaşıp millete laf atıyorsa bu çocuğun suçu değil diyorum kendi kendime standart bir hayat yaşamak varmış onun kaderinde diyorum..
Ama biliyorum bir gün bu gelecek çok konuşulacak başarıları ile ama bu böyle olacak veya değişmesi gerekecek bütün iş öğretmenlerde diye düşünüyorum ben...
Yanlışsam söyleyin lütfen

Sizin Görüşleriniz nelerdir..?

Y

yasinyarar

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
evet sizin görüşleriniz nelerdir arkadaşlar?

Y

yasinyarar

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
ilk aşklar unutulamaz derler siZce Bu dOğruMu..???

bence doğr sizce