SİZCE BU DOĞRUMU

yasinyarar

Kullanıcı
Evet geçmişe baktığımda genelde herkes hayatla ilgili bize birşeyler anlatmaya çalışyorlar.
Ama biz sadece düzenli bir şekilde yaşamakmı istiyoruz veya onların izinden gidip geleceğe miras bırakmı istiyoruz?

Benim buradaki düşüncemi merak eden olacaktır elbet acaba bizde diğer ülkeler gibi geleceğe yatırım yapmayı mı hedefliyoruz yoksa günlük yaşamda düzenli yaşayalımda  yarın ne olursa olsun mu diyoruz..

Bunu öğrenmek.

Bu fikirde nerden derseniz yurtdışında arkadaşım 100 kişi arasında  anket yaptı ve denilen geleceğe yatırım
%95 oranla 1. olduğu söylendi bana bende bu yüzden merak ettim..
Not:Bu sadece Bir Söylemdir

Nazım ÇİÇEK

Sanırım konu Hedefli yaşamak mı yoksa anı yaşamak mı?Yanlış anladıysam düzeltin lütfen
Doğru anladıysam şöyle bir yorum yapayım.
Biz insanlar hayata bakarken anlık bakamayız.Mutlaka ufuk çizgimizin belirgin olması gerekir.Yani hedeflerimiz her daim olmalıdır.
Bununla beraber hayatı da anlık yaşamayı bilmeliyiz.Yani anı yaşayabilmeliyiz.
Bunlar birbiriyle çelişmiyor;aksine birbirini destekliyor.
Çünkü Üstün Dökmen'in de dediği gibi anı yaşamanın reçetesi:Geçmişten ders almak ve gelecekle ilgili bir planı olmaktır.

gelecegi düşünüyoruz ama gelecege yönelik calısmalar icraat yok bence bizde. anı yasıyoruz yarın olunca ::)

gelecegi düşünüyoruz ama gelecege yönelik calısmalar icraat yok bence bizde. anı yasıyoruz yarın olunca Roll Eyes

Hedefini netleştirmen gerekiyor.
Hedefini seçerken ulaşılabilir-zor hedefler olmalı.
Yani senin için bir anlam ifade etmeli,seni gerçekten motive edecek hedefler olmalı.
O zaman gelecek hakkında sedece düşünmeyecek birşeyler de yapacaksın :)

longcoming' Alıntı:
Sanırım konu Hedefli yaşamak mı yoksa anı yaşamak mı?Yanlış anladıysam düzeltin lütfen
Doğru anladıysam şöyle bir yorum yapayım.
Biz insanlar hayata bakarken anlık bakamayız.Mutlaka ufuk çizgimizin belirgin olması gerekir.Yani hedeflerimiz her daim olmalıdır.
Bununla beraber hayatı da anlık yaşamayı bilmeliyiz.Yani anı yaşayabilmeliyiz.
Bunlar birbiriyle çelişmiyor;aksine birbirini destekliyor.
Çünkü Üstün Dökmen'in de dediği gibi anı yaşamanın reçetesi:Geçmişten ders almak ve gelecekle ilgili bir planı olmaktır.
Bence bu doğru !  O0 Teşekkürler...

Kendi adıma ;

Hem geleceğe yatırım yapmak istiyorum hem de düzenli yaşamak istiyorum.Ama Ülkemin geleceğini düşünmek de benim hedefim.
Çünkü ben de bu toprak üstünde yaşıyorsam,kalkındırma adına elimden geleni yapmalıyım.Düşüncem bu,elimden geleni yapmaya çalışıyorum ama malum Ülke şartları... :)

elimden geldiği kadar bugune nasıl geldiğimiz hakkında düşünürüm bir okadarda yarını nasıl inşa ediceğimiz hakkında birşeyler yapmaya çalışırım çünkü geçmişte yaşadığım tecrübeler her zaman işime yaramıştır.en hiç unutmadığım ve unutamadığım şu sloganla işe başlarım.

BUGUNU YAŞIYORSAN YARINI DÜŞÜNÜYORSAN GEÇMİŞİNİ UNUTMUYORSAN BAŞARI SENİ BULUR

Saygılarımla...

bence anı yaşadığımızı sanıp kendi geleceğimiz için çalışıyoruz.. ama bence bencil yaşıyoruz. kendi geleceğimiz için değil gelecek nesiller için planlamalar yapmalıyız...

Gülşah' Alıntı:
İnsan arada bencil de olmalı. Sonuçta kendi düşüncelerimizi,duygularımızı önemseyip anlarsak
gelecek nesillere de aktaracak güzel paylaşımlarımız olur. :)
tam anlamıya mükemmel bir görüş

yasinyarar' Alıntı:
rice ederim yiğidi öldür ama hakkını ver demiş atalarımız
yani makale görüş veya bir yazı okuyorsan muhhakkak onu yazana da hakkını vermen lazım hiç değilse bir teşşekür et dimi.

Aslında bencillikten kastım şu;

Genelde bize hep fedakar olmamız öğretilir ailelerimizden ve çevreden.
Evet fedakar,özveride  de bulunmamız gerekir."Düzen nasılsa devam ettirmemiz gerekir"  vs...gibi toplumsal kurallarla büyüyoruz.Toplumsal kuralların elbette benim içinde ve hayatımda önemi var fakat eğer ben kendimi mutlu etmezsem,kendimi önemsemezsem çevreme ne kadar faydalı olabilirim?

Geri