Sizce ayakkabıyla eve girmek doğru mu ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan merto53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merto53

Kullanıcı
Arkadaşlar bu akşam bir yarışma programında  eve ayakkabıyla girip girmemek dert oldu, bana göre eve ayakkabıyla girip çıkmak çok yanlış küçüklüğümden beri hep bu şekilde benimsemişiz ve bize bu şekilde öğretilmiş bu saaten sonra ben bu huyumu değiştiremem eve ayakkabıyla girince çağdaş mı oluyoruz acaba ?  Bazen kendi kendime soruyorum acaba ben mi çok sabit görüşlüyüm yoksa doğru olan o mu  sizinde fikirlerinizi almak istedim sadece ...

Ben doğru bulmuyorum. Tuvalate girdiğiniz ayakkabıyla evinize girmenin neresi doğru olabilir ki.
En azından kimse evime bu şekilde giremez.

ben de diyorum evet her yere gidiyoruz ayakkabılarla.ve o pisliği eve sokmak doğru olmaz bence de  :)

Gülümsedim merto. :)
Aslında çok gerekli olmayan bir konu ama madem sormuşsun yanıtlayayım uzun uzun.
Abim evlendiği zaman karşı dairemizde otururlardı ve ne zaman kapıyı çalsak, eşini ayakkabı hatta kıyafetine uygunsa çizmeleriyle görür, sorardık; "Dışarı mı çıkıyorsun?"
Alışkın olmadığımız bir durumdu yani.
Ben sevmiyorum, evde ev ayakkabısı dışında ayakkabı ile gezilmesini.
Çağdaşlaşmak bununla olacak bir şey değil tabi ki. Bu bizim kültürümüzde yerleşmiş bir temiz bir adet.
Ancak televizyon dizilerine bakıyorum, eğer konu orta halli bir ailenin yaşamıysa, mutlaka ayakkabılar çıkarılıyor eve girişte, hatta Yaprak Dökümü'nde bu sahnelerin toplam süresi bir bölümü kapsar kanımca, ama insanların sosyal refah düzeyi artınca maşallah hepsi ayakkabılarla geziniyorlar.:) (Aşk-ı Memnu)
Şimdilerde bir de galoş modası çıktı.
Bir kaç ev ziyaretimde bana o garip mavi şeyleri dayadılar, kendimi doktor muayenehanesinde filan sandım. Hijyen olarak belki de çok doğru, çünkü ev sahibinin uzattığı terliği bizden önce kimlerin giydiğinide bilemeyiz.
Benim sadece evde giydiğim ayakkabılarım var, nereye gidersem onları götürüyorum. Çok fazla kullanılmadıkları için yıllarca eskimiyorlar zaten.

Bencede yanlış..Anlamadıgım tvlerde ki programalrda bende denk geliyorum,dışarı ayakkabısıyla eve giripde evde ne bir leke,nede bir toz görünüyor..O beyaz halıların üzerine basıyorlar...Normal ev terligiyle basıldıgı halde temizlemek için çok yorulurken.. :-X

bana göre hiç hoş değil  hijyenik değil bi kere nasıl dışarda giydiğin ayakkabıyı  evin içerisinde giyersinde ben çok titizim  diye geçinirsin anlam veremiyorumm.. bu ne yaman  çelişki  ???

Peki bunlar kendilerini kimlere kanıtlamak istiyorlar    :-\        Dikkat ediyorumda hep avrupayı taklit etmeye çalışıyoruz

Geri