sizce aşk neden vardır??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nehir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yanlış anlaşılmak istemem ama " Aşk " neden vardır sorusu yada "aşk"ın tarifi hep sorulur konuşulur...
Oysa Aşk sadece hissedilir ve yaşanır ve hatta cinsiyet ayrımıda olmaz.
Bu yüzdende uzun uzun "aşk" hakkında fikir almak bana garip gelir çünkü her insan başka tarif eder ve yaşar.

Gülşah' Alıntı:
Yanlış anlaşılmak istemem ama " Aşk " neden vardır sorusu yada "aşk"ın tarifi hep sorulur konuşulur...
Oysa Aşk sadece hissedilir ve yaşanır ve hatta cinsiyet ayrımıda olmaz.
Bu yüzdende uzun uzun "aşk" hakkında fikir almak bana garip gelir çünkü her insan başka tarif eder ve yaşar.

Yani o kadar yorumun içinden buna katılmamak elde değil mantıken tabi.
Yoksa tam olarak katılıyorum demek yanlış olur ama en mantıklı yorumdu.
Teşekkürler gülşah.

Tam bir... ne diyeyim şimdi? 3 sayfa herkes bişiler yzmış ama soruyu soran arkadaştan tek yorum yok? :)
Gel de Yılmaz Erdoğan'ı anma... . )
Bir aşktan bir aşka kaç saatte gidilir acaba?
;)

Aşk kadar insanı büyüten geliştiren bencillikten sıyıran canını yakan başka bir duygu var mıdır ki..

Bah şairin biri neden bağlamış.
Aşk'ı :)

Önce sendin..!
Bir zamanlar Yusuf’tum Züleyha’ydın
Ve yine bir zamanlar Süleyman’dım Saba’ydın.
İstanbul’u Fatihe fethettiren sen..
Dünyayı İskender’e kat ettiren sen..
Kanuni de katildin, avlat katili..!
Baltacıda haindin, vatan haini..!
Neyzen Tevfik de neydin,Hayam da şarap
Ferhat ta balyozdun, Mevlana’da din.
Diz çöktü önünde bütün krallar,
Ama sen eğilmedin.

Ya şimdi..!
Şimdi sensin.
Çünkü aşksın
Hep öyle kalacaksın.

Ya sonra..!
Sonra sensin.
Kıyamete kadar yaşayacaksın.
Tüm aşıkların yerine, sen yanacaksın

Ahmet Daş

Yanacakmış sizlerin yerine :)

var mıdır yok mudur nasıldır bilmem ama ,
Saygı yoksa hiç birşey yoktur .

ben size dünya üzerindeki ilk aşktan bahsetmek istiyorum

adem ile havva nın aşkı

Allah adem ile havvayı dünyanın farklı bölgelerine koymuş birbirlerini bulmaları için bu arayış 300 sene sürmüş sonunda bulmuşlar

ben bunu sadece ayrıntı olarak koyacağım çünkü bu yaşama sürecinin bir gereğidir Adem doğar büyür havvasını bulur aşkını yaşar  yaşlanır ve ölür  bu da bizim bir gerçeğimizdir her kim olursa olsun havvasını(ademini) aramaya çıkar şanslıysa bulur yukarda biryerde gördüm aşk bir diğer yarısnı aramasıdır insanın
umarım hepimiz uygun yarımızı buluruz insanlar yapboz gibidir
20 yaşında yeni aşıkların sürekli eş değiştrmesinin sebebi de yapbozu yapa boza tamamlama çabasıdır onlara da hak verin mükmmel uyum için adem 300 sene aramış

Aşk insanlar evlensın yuva kursun soyu ilerletisn die var. ama günümüzde bu boyut degiştirdi.. İhanet,yalan,ihtiras,öfke girdi araya bu yüzden acıtıyor insanı... Sonu ne olursa olsun mutluluk veya acı hiç sevmemektense birini sevip mutlu etmek güzeldir bence.. Askın dogusu gibi bitişi de normaldır... hiç bir sey sonsuz degildir bu yüzden askta ölür kimininki uzun kimininki kısa yaşar.. ama mutlaka ÖLÜR..

sORGULAMAYIN anı yasayın kabul edin ve susun:)

dİP NOT: kİMSE üSTÜNE ALINMASIN GENEL OLARAK YAZDIM HER CÜMLEYİ ;)

Aşk varmıdır? Nedir diye sorulmamış ki?
Neden vardır? diye sormuş arkadaşımız.
Ne bileyim... insanlar herşeyi çözüyorlar, bari onlara bir duygu vereyimde çözemesinler, uğraşsınlar dursunlar! demiş olmasın sakın? :)

bence Aşk diye bir şey yok gibi  '' Aşkın anlamı aşırı sevgi demektir''  Örnek olarak bir anne evladına aşırı bir sevgi besler hemde ondan hiç bir şey beklemeden hatta cocuğu onu sevmese bile sen beni sevmiyorsun bende seni sevmiycem demez  yine onun iyiliğini düşünür onu sever Aşk denilen şey bir annenin cocuğuna duyduğu sevgidir bence .. Eğer aşk varsa geçip bitmeyen bişey olması gerek bizimkisi sadece aşk sandığımız heveslerdir. Aşık olan insan karşılıksız sevmesi gerek ne olursa olsun tabi biz ne yapıyoruz o beni sevmesse biz onu neden seviyoruz deriz ve canımız sıkıldığında da bir bahane ayrılmamız için bir kurtuluş olur birbirine aşık olduğunu zanneden insanlar birbirlerine kendilerini ispat etmeye çalışıyorlar bence, Ya aşk diye bir şey varda biz aşık olmadık yada hiç yok . :kihkih

e2 kanalında madmen diye bi dizi var ordan bir alıntı

kadın-  aşk nedir?
erkek-  aşk diye birşey yok .onu kadınlar çorap alsınlar diye biz uydurduk

Aşkın ne zaman gelebileceği belli olmadığı gibi, ne zaman gideceği de hiç belli değildir. Fazla vakti yoktur onun, uzun süre beklemeye ve bekletilmeye tahammülü de yoktur. Bir başka göze bakmaya, bir başka tene dokunmaya başlaması o kadar da zor değildir...Aşktan değil, onun kaçmasından korkun ve doğruluğuna yanlışlığına bakmadan sonuna kadar savunun aşkınızı.
Biliyor musunuz, hayat zaten kocaman bir yalan, bu kadar sahteligin içinde gerçek ve doğru olan tek guzellik AŞK.!!. Lütfen ona haksızlık etmeyelim..

Nedense insanoğlunun bir yanı biraz mazoşist.Aşkı için ağlamayı,ayrıldığında bunalım takılmayı,unutmamak için çabalamayı,hatıralarıyla yaşamayı genelde sever :DSanırım buyüzden aşık olur.Aynı zamanda sevdimide o insanın uydusu olur.Bu da ruhun bir  ihtiyacı olsa gerek ;D ;D

aşkın tanımını bu güne kadar tam anlamıyla  yapabilen birini görmedim duymadım çünkü herkesin kalbi ruhu bambaşkadır ve her kalp kendi sahibi gibi bambaşkadır bence...herkes aşkı da sevgiyide kendince yaşar tanımlar...ve öyle yüce bir duygudur ki kelimelerle sınırlandırmak cümlelere hapsetmek ona yapılan bir haksızlıktır bence...

Bence aşk sadece tek birşey için vardır:
İnsan soyunun devamını sağlamak.
Bu noktada tamamen Sigmund Freud'a katılıyorum.
Dikkat ederseniz insanlar ilk defa ergenlik çağlarında aşık olurlar.

maxMESA' Alıntı:
Aşk ulaşılamayan şeylere karşı duyulan özlemdir.Ona ulaştığınızda aşk biter yerine sevgi kalır.Kişi bir şeye sürekli aşıksa hiç elde edememiş demektir. En büyük aşklar tek kişilik olanlar ve imkansız aşklardır. Aşk bir saniyelik te olabilir bir ömürlükte. Şöyle bir örnek verecek olursak aşk "big-bang" gibidir.Sevgi ise "big-bang" sonucu oluşan uzay.Aşk çok küçük bir hacimde sıkışmış kalmış büyük bir enerjidir.Patladığında sonsuz bir sevgi açığa çıkar.Ama aşk kaybolur.Bu sevgi sonsuza kadar genişler.

aşkın olmadığına inanıyordum. ama, burda yazılanları okuyunca biraz şüpheye dütüm.

hatice şengül' Alıntı:
e2 kanalında madmen diye bi dizi var ordan bir alıntı

kadın-  aşk nedir?
erkek-  aşk diye birşey yok .onu kadınlar çorap alsınlar diye biz uydurduk
  :ahah :ahah

Tek Hece (Aşk)

Var mı beni içinizde tanıyan?
Yaşanmadan çözülmeyen sır benim.
Kalmasa da şöhretimi duymayan,
Kimliğimi tarif etmek zor benim...

Bülbül benim lisanımla ötüştü.
Bir gül için can evinden tutuştu.
Yüreğine Toroslar'dan çığ düştü.
Yangınımı söndürmedi kar benim...

Niceler sultandı, kraldı, şahtı.
Benimle değişti talihi bahtı,
Yerle bir eylerim taç ile tahtı,
Akıl almaz hünerlerim var benim...

Kamil iken cahil ettim alimi,
Vahşi iken yahşi ettim zalimi,
Yavuz iken zebun ettim Selim'i,
Her oyunu bozan gizli zor benim...

Yeryüzünde ben ürettim veremi.
Lokman Hekim bulamadı çaremi.
Aslı için kül eyledim Kerem'i.
İbrahim'in atıldığı kor benim...

Sebep bazı Leyla, bazı Şirin'di.
Hat'rım için yüce dağlar delindi.
Bilek gücüm Ferhat ile bilindi.
Kuvvet benim, kudret benim, fer benim...

İlahimle Mevlana'yı döndürdüm.
Yunus'umla öfkeleri dindirdim.
Günahımla çok ocaklar söndürdüm.
Mevla'danım, hayır benim, şer benim...

Benim için yaratıldı Muhammet!
Benim için yağdırıldı o rahmet!
Evliyanın sözündeki muhabbet,
Enbiyanın yüzündeki nur benim...

Kimsesizim hısmım da yok, hasmım da
Görünmezim cismim de yok, resmim de
Dil üzmezim, tek hece var ismimde
Barınağım, gönül denen yer, benim