sevgili cihancivan, Öncelikle şunu belirtmek isterim, bir insan ben aşka inanmıyorum, hiç aşık olmadım vs diyorsa eğer, o insan geçmişinde ya çok büyük kazıklar yemiştir(terkedilme, aldatılma gibi), yada yaşadığı ilişkide çok büyük acılar yaşamıştır. Yaşanan bu acı tecrübeler yüzünden insan kendini bu duygudan mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışır. Bu korku içini öyle bi kemirirki yolunda giden bi ilişkide bile aynı şeyleri tekrar yaşayacağından korkarak karşısındakine güven duymaz, hatta ilişkisini bitirmeyi bile göze alır. aslında aşık olmak ister hatta çoktan olmuştur ama o kişi bunun aşk olmadığını savunarak bitür koruma mekanızması geliştirir kendi içinde.
İkinci konuya gelince bi insan neden seviyorum aşığım dediği insandan nefret eder. Durup dururken kimse kimseden nefret etmez. Mutlaka bi tarafın canı yanmıştır.Günümüz ilişkileri ne yazıkki çıkarlar üzerine, boş vaatler ve yapmacık davranışlar üzerine kurulu. insanlar kendilerini olduğundan farklı yansıtıyor, yüzlerinde maskelerle dolaşıyorlar. Böyle bi ortamda ben kendi adıma konuşayım kimseye aşık olmak istemem, aşka inanmıyorum değil ama insanlara güvenmiyorum