Sevgiliden Ayrıldıktan Sonraki Ruh halimiz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eserhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eserhan

Kullanıcı
Sevgililer türlü türlü sebeplerden ayrılabilir.
-Karşı taraftan istediği ilgiyi görmediğin de
-Yaş farkından dolayı,
-Fakir-zengin ilişkisi VB.

Ayrılık sonrasın da her insan mutsuz olmaz. Sevgilisiyle iyi geçinemeyen ve bundan dolayı hayat düzeni değişen kişiler sevgilisinden ayrıldıktan sonra kendilerini özgür bir kuş gibi hissederler ve hayatlarının devamında kendilerini aşk ve aşkın dışında kalan başka heyecanlara atabilirler, ruh hali buna müsaittir.

Ancak severek ayrılmak vardır ki bu insan da tarifi açıklanamaz bir acıya sebep olur. Severek ayrılmaların büyük çoğunluğu çevresel faktörlere dayanmaktadır. Yaş farkından dolayı çevredeki insanların söylediği sözler pekte olumlu olmasa gerek. Kısacası ayrılıklarda çevre büyük bir faktör.
Severek ayrılmak zorunda kalan insanlar;

Hayata konsantre olamazlar, onlara birşey söylendiğinde bir kerede anlamazlar, gün içerisinde sürekli baş ağrısına ve düşüncelere boğulurlar...Olduk olmadık anlarda ayrıldıkları sevgilileri akıllarına gelir ve acı çekerler...Kalpteki sızı tarifi olmayan bir sızıdır, cehennemi ölmeden yaşadıklarını hissederler. İş hayatında başarısız olurlar (öğrenciyse de okul hayatında başarısız olur; şahsen benim başıma geldi  :-\ ).

Böyle durumlar da zaman herşeyin ilacı, insanın kendine gelmesi biraz zaman alıyor ama en sonunda ayrılık fikrine alışıyor ve yeniden kendine acı çektiren çevre de yerini alıyor  8)

İlk paylaşımım yorumlarınızı bekliyorum...  ;)

Sevgili Eserhan
Duygularını çok güzel sade ve yalın bir dile ifade etmişsin önce teşekkür etmek istiyorum.
Evet birim bu duyguyu severek ayrılmak cehennem azabı gibidir .
Ancak unutulmaması gereken hayatı kendinize zehretmenin, deli divane olmanın da fazlaca anlamı yoktur..
Yaşamı bıraktığınız yerden kucaklayarak alabora olmadan yeni  umutlara yeni sevdalara,yaşanası güzelliklere yelken açabilmek  en doğru harekettir diye düşünüyorum.
"Olmuyorsa olmuyordur zorlamanın anlamı yok" diyebilmek belki zor gelir insana ...
Olayları akışına bırakarak kendini beklemeye alacak zamana bırakacaksın herşeyi..
Ve yıllar sonra sen de anlayacak ve diyeceksin ki:
"Hayat üzülmeye değmezmiş.!"

Evet yazdıklarında daha farklı bir dünya durum vardır genel hatlarda benzerdir.
Ben ilk gruba dahil oluyorum sanırsam. Hiç aşk istemedim hayatımda geleni göndermek zor olsada yapacak bir şey yoktur. Benimle gelecek yoktur:)

Geldi,geçti,bitti gitti..
Acı,arada böyle üstüne bastıran olunca sızlıyor yine ;/
Herşeyin hayırlısı

crt' Alıntı:
Sevgili Eserhan
Duygularını çok güzel sade ve yalın bir dile ifade etmişsin önce teşekkür etmek istiyorum.
Evet birim bu duyguyu severek ayrılmak cehennem azabı gibidir .
Ancak unutulmaması gereken hayatı kendinize zehretmenin, deli divane olmanın da fazlaca anlamı yoktur..
Yaşamı bıraktığınız yerden kucaklayarak alabora olmadan yeni  umutlara yeni sevdalara,yaşanası güzelliklere yelken açabilmek  en doğru harekettir diye düşünüyorum.
"Olmuyorsa olmuyordur zorlamanın anlamı yok" diyebilmek belki zor gelir insana ...
Olayları akışına bırakarak kendini beklemeye alacak zamana bırakacaksın herşeyi..
Ve yıllar sonra sen de anlayacak ve diyeceksin ki:
"Hayat üzülmeye değmezmiş.!"
Haklısın "Olmuyorsa olmuyor zorlamanın anlamı yok." Ama insanın bu fikre alışması biraz zamanını alıyor  ;D

asukaki' Alıntı:
Ben ilk gruba dahil oluyorum sanırsam. Hiç aşk istemedim hayatımda geleni göndermek zor olsada yapacak bir şey yoktur. Benimle gelecek yoktur:)

Bende çoğu kişiyi şutladım, acı çektiler, bide bende sadistlik var karşı tarafın acı çekmesinden hoşlanıyorum ;D Bi kere ciddi anlamda aşk acısı yaşadım o da 1 ay felan sürdü  ???

eserhan' Alıntı:
Bende çoğu kişiyi şutladım, acı çektiler, bide bende sadistlik var karşı tarafın acı çekmesinden hoşlanıyorum ;D Bi kere ciddi anlamda aşk acısı yaşadım o da 1 ay felan sürdü  ???

Bildiğim kadarıyla şutlamak futbolda oyunlarında kullanılır. 
oysa gerçekten  sevdiğne inan bir kişi kimsenin duygularla oynaz...
Sadist olduğunu düşünmüyorum sadece çiçekten çiçeğe konan arı misali arayış içerisindesin (: Zamanla olgunlaşacak sende gerçek sevgiyi bulacaksın.

eserhan' Alıntı:
asukaki' Alıntı:

Bende çoğu kişiyi şutladım, acı çektiler, bide bende sadistlik var karşı tarafın acı çekmesinden hoşlanıyorum ;D Bi kere ciddi anlamda aşk acısı yaşadım o da 1 ay felan sürdü  ???

Şutlamak mı  ??? ??? O ne demek? Sevgili kelimesi artık farklı anlamda kullanılsa da herşeyini paylaşabilidğin varlık, bence henüz sen bunu yaşamamışsın. Farklı olmak ve akıllı davranmak istiyorsan doğru insanı seç ama uygun zaman da ve ömür boyu ol olsun.
Sürekli onla bunla çıkanlar (nereye de çıkılır anlamam :) ) artınız olacağını düşünüyoranız yanılıyorsunuz. Sonunda ödül de yok. Bir kez daha söylüyorum tek insan olsun daim olsun ;) ama doğru insan olsun

Bildiğim kadarıyla şutlamak futbolda oyunlarında kullanılır. 
oysa gerçekten  sevdiğne inan bir kişi kimsenin duygularla oynaz...
Sadist olduğunu düşünmüyorum sadece çiçekten çiçeğe konan arı misali arayış içerisindesin (: Zamanla olgunlaşacak sende gerçek sevgiyi bulacaksın.

[/quote]

Şutlamak argoda yol vermek, başına dert etmemek anlamında kullanılır, yol verdiğim kişilerde bana uygun olmadığını düşündüğüm kişiler oluyor  :)

O halde dikkat et de senide şutlamasınlar  :)  Malum memleket sadist dolu senden daha sadistleride çıkabilir aman ha  dikkat et şutlanmayasın  :)

eserhan' Alıntı:
Şutlamak argoda yol vermek, başına dert etmemek anlamında kullanılır, yol verdiğim kişilerde bana uygun olmadığını düşündüğüm kişiler oluyor  :)

Seçim hatası yani?(:
Neyse umarız ki bundan sonra daha dikkatli olur kimseye yol vermek(şutlamak) zorunda kalmazsın.
Gerçek mutluluğu ve sevebilceğin kişiyi bulabilmen dileğiyle...

cantuuu' Alıntı:
O halde dikkat et de senide şutlamasınlar  :)  Malum memleket sadist dolu senden daha sadistleride çıkabilir aman ha  dikkat et şutlanmayasın  :)

Karşı taraf haklıysa beni şutlayabilir  :) Gidip ona herhangi bi kötülük yapmam, kendime karşıda sadistimdir, kendi acımdan da zevk almasını bilirim  ;D

Seçim hatası yani?(:
Neyse umarız ki bundan sonra daha dikkatli olur kimseye yol vermek(şutlamak) zorunda kalmazs
[/quote]
crt' Alıntı:
eserhan' Alıntı:

Seçim hatası yani?(:
Neyse umarız ki bundan sonra daha dikkatli olur kimseye yol vermek(şutlamak) zorunda kalmazsın.

inşallah bulurum, sağol  :)

Bana baya uzak bi konu olmuş vesselam :) Yorum yok deyip,konu içinde teşekkür edip çekiliyorum...

Şutlamak diye bir sözün böyle bir konuda kullanılması...Garipsiniz yahu oldu olacak kullanılmayıda ekleyin tam olsun...

Belki isteyerek kullanılmadı belki  maksatını aşan bir sözcüktü ama "şutlama" sözcüğünü okuduğumda olay benim için bitmiştir.Oysa konuyu ciddiye almış ilk yorumu ben yazmıştım.

Arkadaşlar siz Türkçe veya Dil anlatım Derslerine hiç girmediniz mi yoksa şaka mı yapıyorsunuz ??? Türkçe derslerinde "Argo Kelimeler" konusunu işlemediniz mi?...Bunlar günlük hayatta çok kullanılırlar...mesela aval aval, aşna fişne, cins, elden gel.

Şutlamakta argo bi kelime ve günlük hayatta çok kullanılır, niye bu kadar abarttınız onu anlamadım, çoğu argo kelimeyi sizde hayatınızda kullanıyorsunuz ama anlaşılan kullandığınız kelimenin argo olduğundan haberiniz yok :)

Şutlamak elbet kulşlanılıyor,sanırım söylenilmeye çalışılan,basit bir sık kulnılan argo olmadığı değil; bu konuya ,bu ciddeyete yakışmayan GEREKSİZ bir anlatım seçimi diyorlar.. Hani konu ciddi,şutlamaksa hiç bir ayrılıkta kullanılmaz..

eserhan' Alıntı:
Arkadaşlar siz Türkçe veya Dil anlatım Derslerine hiç girmediniz mi yoksa şaka mı yapıyorsunuz ??? Türkçe derslerinde "Argo Kelimeler" konusunu işlemediniz mi?...Bunlar günlük hayatta çok kullanılırlar...mesela aval aval, aşna fişne, cins, elden gel.

Şutlamakta argo bi kelime ve günlük hayatta çok kullanılır, niye bu kadar abarttınız onu anlamadım, çoğu argo kelimeyi sizde hayatınızda kullanıyorsunuz ama anlaşılan kullandığınız kelimenin argo olduğundan haberiniz yok :)

Sevgili eserhan:)
Türkçe anlatım ve dilbilgisi kuralarından az çok anlarım...
Sevgi emek ister ,biraz da yürek..Şutlayarak ,racon keserek falan kazanamazsınız onu..Argo sözcükler konusuna ise hiçç girmiyeyim..Çünkü butür konuşmaları kale almıyorum..(Mizahi anlatımla argo çok farlı şeylerdir vurgulamak isterim)
Giriş yazın çok güzeldi kabul ediyorum ..Ancak karşı tarafa acı çektimekten hoşlanıyorum ve gerekirse şutluyorum  diyerek sadistçe bir tutum içerisine girmenin yanlış olduğunu kabul ettiğin zaman tartışabiliriz senle  bu konuyu.
Aksi taktirde yalnız kalısın (Görüldüğü üzere oldukça eleştri aldın)
Bu konuda ben haklıyım ve bekliyorum yanıtını..
Ne diyorsun hatanı kabul etmeye var mısın? (:

Geri