Sevgiliden Ayrıldıktan Sonraki Ruh halimiz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eserhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
eserhan' Alıntı:
Arkadaşlar siz Türkçe veya Dil anlatım Derslerine hiç girmediniz mi yoksa şaka mı yapıyorsunuz ??? Türkçe derslerinde "Argo Kelimeler" konusunu işlemediniz mi?...Bunlar günlük hayatta çok kullanılırlar...mesela aval aval, aşna fişne, cins, elden gel.
Şutlamakta argo bi kelime ve günlük hayatta çok kullanılır, niye bu kadar abarttınız onu anlamadım, çoğu argo kelimeyi sizde hayatınızda kullanıyorsunuz ama anlaşılan kullandığınız kelimenin argo olduğundan haberiniz yok :)
Her kelimenin kullanılacak yeri vardır. TÜrkçe'de bunuda öğretmişlerdir o derslerde ve argo güzel dilin zenginliğidir. Fakat neyin nerde kullanılacağınıda bilmek gerekir diye düşünmekteyim...Kullanılan bir kelimedir "şutlamak" öyle kullanılan bir çok kelime var öyle değil mi ? :)
Eserhan kızmak değil sana söylediğim ya da sende bana kızma :) şutlamak bir deyim gibi şey olmuştur dilimize fakat kullanıldığı yerde sırıtmaktadır. Evet dost sohbetinde kullanmış olabilirsın ama bir toplum içinde herkesin gözüne batar :)

crt' Alıntı:
eserhan' Alıntı:
Arkadaşlar siz Türkçe veya Dil anlatım Derslerine hiç girmediniz mi yoksa şaka mı yapıyorsunuz ??? Türkçe derslerinde "Argo Kelimeler" konusunu işlemediniz mi?...Bunlar günlük hayatta çok kullanılırlar...mesela aval aval, aşna fişne, cins, elden gel.

Şutlamakta argo bi kelime ve günlük hayatta çok kullanılır, niye bu kadar abarttınız onu anlamadım, çoğu argo kelimeyi sizde hayatınızda kullanıyorsunuz ama anlaşılan kullandığınız kelimenin argo olduğundan haberiniz yok :)

Sevgili eserhan:)
Türkçe anlatım ve dilbilgisi kuralarından az çok anlarım...
Sevgi emek ister ,biraz da yürek..Şutlayarak ,racon keserek falan kazanamazsınız onu..Argo sözcükler konusuna ise hiçç girmiyeyim..Çünkü butür konuşmaları kale almıyorum..(Mizahi anlatımla argo çok farlı şeylerdir vurgulamak isterim)
Giriş yazın çok güzeldi kabul ediyorum ..Ancak karşı tarafa acı çektimekten hoşlanıyorum ve gerekirse şutluyorum  diyerek sadistçe bir tutum içerisine girmenin yanlış olduğunu kabul ettiğin zaman tartışabiliriz senle  bu konuyu.
Aksi taktirde yalnız kalısın (Görüldüğü üzere oldukça eleştri aldın)
Bu konuda ben haklıyım ve bekliyorum yanıtını..
Ne diyorsun hatanı kabul etmeye var mısın? (:

Aslın da en başta haklıydın sadist olduğunu düşünmüyorum dedin.Biraz başımdan geçeni anlatayım...Bir sevgilim vardı, canıma can katardı, beraberken zamanın nasıl geçtiğini anlayamazdık ama aramızda yaş farkı vardı.Bizim için bu hiç sorun değildi.
Sonra sevgilimin arkadaşları yaş farkından dolayı olumsuz yorum yaptılar, sevgilimin "DOSTUM" dediği bayan arkadaşlarıydı bunlar...Bu yorumlar yüzünden ister istemez ayrılmak zorunda kaldık ama onu hiçbir zaman unutmadım...

Aradan baya zaman geçtikten sonra karşıma sevgili olmak istediğini söyleyen biri çıktı, bu şahıs sözde sevgilimin dostu olan ve sevgilimle ayrılmamız için olumsuz yorum yapan kişilerin arasındaydı...Onun acı çekmesini istedim ve netice itibariyle sevgili olma isteğini kabul ettim...Bu sadistlik değil aslında, sanırsam intikam alma duygusuydu.Amacım onu en mutlu anında terk etmekti, diğer bir anlamda şutlamaktı. (Bu kelimeyi bu yüzden kullandım)

Ve hala aklımda sevgilimle geçirdiğim güzel günlerim var ve görüyorum ki gereksiz insanların yorumları yüzünden ayrılmışız. Ahh şu yaş farkı olmasaydı yada çevre faktörü başgöstermeseydi cenneti ölmeden yaşıyor olacaktım :(

Durumu anlamaya çalışıyorumda ...Eski yeşil çam filmileri gibi...
(Yaşça senden büyük olan )sevgilin ve sen kötü  kalplerin dolduruşuna geliyorsunuz ve ayrılıyorsunuz... Sevgilinin dostum dediği bir kişi sana arkadaşlık teklif ediyor...
Sen intikam duygusuyla yanıp tutuştuğun için hemen kabul ediyorsun ..........
gibi traji komik bir aşk hiyayesi çıkıyor ortaya(:

Sana söyleyebileceğim tek şey...Bırak böyle entrilalar üzerine kurulmuş samimi olmayan sevdalara yelken açmayı.
Sevgi de (yaş,ırk ,din, dil vb.) sınır olmaz  
Yeterki her haliyle gerçekten sevebileceğin  biri olsun..
Pişmanlıkları bir kenara bırakarak doğrularınla yaşamayı öğrenebilmen ,,Gerçek sevgili bulabilmen dileyiyle..

crt' Alıntı:
Durumu anlamaya çalışıyorumda ...Eski yeşil çam filmileri gibi...
(Yaşça senden büyük olan )sevgilin ve sen kötü  kalplerin dolduruşuna geliyorsunuz ve ayrılıyorsunuz... Sevgilinin dostum dediği bir kişi sana arkadaşlık teklif ediyor...
Sen intikam duygusuyla yanıp tutuştuğun için hemen kabul ediyorsun ..........
gibi traji komik bir aşk hiyayesi çıkıyor ortaya(:

Sana söyleyebileceğim tek şey...Bırak böyle entrilalar üzerine kurulmuş samimi olmayan sevdalara yelken açmayı.
Sevgi de (yaş,ırk ,din, dil vb.) sınır olmaz 
Yeterki her haliyle gerçekten sevebileceğin  biri olsun..
Pişmanlıkları bir kenara bırakarak doğrularınla yaşamayı öğrenebilmen ,,Gerçek sevgili bulabilmen dileyiyle..

O gerçek bir sevgiliydi, sana sadece olayların görünen kısmını anlattım (bilmen gerekenleri)...sevgilimle yaşadığım herşey bende saklı, nasıl bu şekilde yorum yapabiliyorsun? sevdamızın samimi olup olmadığını nerden biliyon...

eserhan' Alıntı:
Aradan baya zaman geçtikten sonra karşıma sevgili olmak istediğini söyleyen biri çıktı, bu şahıs sözde sevgilimin dostu olan ve sevgilimle ayrılmamız için olumsuz yorum yapan kişilerin arasındaydı...Onun acı çekmesini istedim ve netice itibariyle sevgili olma isteğini kabul ettim...Bu sadistlik değil aslında, sanırsam intikam alma duygusuydu.  

Sen buna sevgi diyorsan ..Fazla söz zaman kaybıdır diye düşünüyor ve son mesajımı yazıyorum...
Unutmadan..Konu için teşekürler
Herşeyin isdediğn gibi olması dileğiyle sana sonsuz mutluluklar diliyorum .

Başkasından alacağım intikam üzerinden sevgilime olan sevgimi nasıl anlıyon ya (formüle bak) ;D cidden fazla söz zaman kaybı herşey istediğin gibi olsun  ;)

crt' Alıntı:
Kolay yanılmam (:
Aynı noktada buluşmak (zaman kaybı) güzeldi(:

çok yanıldığın için ortak noktada buluştum seninle, beyin yapın çok basit etraftaki doğruları önemsemiyorsun, önemli olan kendi dediğin (yanlış olsa bile). Bu zaten en büyük yanılgıdır. Paylaştığım konuya dikkat et onunla ilgili yüzlerce film çekildi, konusu severek ayrılma ama sen gelmişsin bana aşkın din, dil, ırk yaş vs tanımayacağını söylüyorsun, git biraz film izle, kitap oku  ;D hayatın gerçeklerini öğren, yanıldığını farket ;)

eserhan' Alıntı:
crt' Alıntı:
Kolay yanılmam (:
Aynı noktada buluşmak (zaman kaybı) güzeldi(:

çok yanıldığın için ortak noktada buluştum seninle, beyin yapın çok basit etraftaki doğruları önemsemiyorsun, önemli olan kendi dediğin (yanlış olsa bile). Bu zaten en büyük yanılgıdır. Paylaştığım konuya dikkat et onunla ilgili yüzlerce film çekildi, konusu severek ayrılma ama sen gelmişsin bana aşkın din, dil, ırk yaş vs tanımayacağını söylüyorsun, git biraz film izle, kitap oku  ;D hayatın gerçeklerini öğren, yanıldığını farket ;)

Eserhan(:
??? ??? Hatalar bizler içindir, senden büyüklerin sözlerine kulak vermelisin, emin ol bundan ne benim kazancım olur ne de başka arkadaşımın  ;) Sana yol göstermeye çalışanları eleştir ama saygı çercevesinde olmalı ve emin ol ki tecrübeler insanı yanıltmıyor bizim sana yorum yapmamızda bir çıkarımız olamaz öyle değil mi? Seni büyüklerine karşı saygıya davet ediyor ve yeniden hoşgeldin diyorum (:

Onun acı çekmesini istedim ve netice itibariyle sevgili olma isteğini kabul ettim
  Peki sonuç olarak birine acı çektirmek sana ne kazandırdı ? Ve bunu yapan insandan ne farkın oldu? Gerçek sevgi öle arkadaş, dost yorumlarıyla bitmez ;) Kimsede suç aramadan önce kendimizde suç aramayı öğrenmeliyiz... Bende başta olmak üzere hepimizde ki en önemli eksiklik suçu karşıdaki insanlara yıkmak... :) Bunu aşabilirsek eğer sanıyorum doğruları daha net göreceğiz  ;)

cantuuu' Alıntı:
Onun acı çekmesini istedim ve netice itibariyle sevgili olma isteğini kabul ettim
  Peki sonuç olarak birine acı çektirmek sana ne kazandırdı ? Ve bunu yapan insandan ne farkın oldu? Gerçek sevgi öle arkadaş, dost yorumlarıyla bitmez ;) Kimsede suç aramadan önce kendimizde suç aramayı öğrenmeliyiz... Bende başta olmak üzere hepimizde ki en önemli eksiklik suçu karşıdaki insanlara yıkmak... :) Bunu aşabilirsek eğer sanıyorum doğruları daha net göreceğiz  ;)

İkinizde şu filmi izleyin, ünlü psikoloklara danışılarak çekilmiş bir film, sevginin çevredekiler tarafından nasıl bitirildiğini görün, bu konuda suçu rahatça karşı tarafa yıkabilirsiniz... Hastayım sana (konu:yaş farkı)

izlemeden de yorum yapmayın  ;D yada konuyu burda kapayalım, dön dolaş aynı yere geliyoz ;D

:ahah Sen filmden baya etkilenmişsin, tıpkı artık başımıza ne gelirse şaşırmadığımız için çünkü öncesinde bilinç altımıza işlendiği için neyse ünlü psikolog olmak da insanı farklı kılmıyor herkesin uzmanlık alanına saygım var ancak bir psikolog benden daha iyi bilcek diye bir neticede yok :)

Neyse arkadaşım hayat yolculuğunda başarılar........

sanada hayat yolunda başarılar  ::) son bi tavsiye kendini asla bi piskologla kıyaslama, adamlar yıllarca insan duygularını çözmeye çalışıyorlar ve bunu üzerine yıllarını döküyorlar, bırakta senden daha iyi bilsinler, aranızda insan düşüncelerini okuyabilme bakımından baya bi kalite farkı var  8)

Eserhan:) Bak canım TSE  tescilli marka misasali seni kalitenle başbaşa bırakıyor mutluluklar diliyoruz ..Konuşmaların fazla cansıkıcı olmaya başladı
Konu kapanmıştır.!

Şuana kadar tek kişiyi sevdim onuda çok kolay unuttum. gerçekten sevmemişsindir gibi düşünceler oluşabilir ama ben böyleyim, çok zor severim kolay güvenemem, sevdiğim zaman çok değer veririm amaaa karşımdaki beni ciddi şekilde üzdüyse,kırdıysa ondan ister istemez uzaklaşırım..
Ben şuan kendi adıma sevgilinin saçma ve gereksiz olduğunu düşünenlerdenim çünkü şuan gerçekleştirmem gereken başka hedeflerm var :) bence herşey zamanında ve doğru kişiyle güzeldir.Doğru kişiyi bulmak çok zor değil aslında doğru kişiyi bulmak için çok kişiyle çıkıp denemek değil yerinde kalıp zamanını beklemenin doğru olduğunu düşünüyorum  ;)

mrv5' Alıntı:
Şuana kadar tek kişiyi sevdim onuda çok kolay unuttum. gerçekten sevmemişsindir gibi düşünceler oluşabilir ama ben böyleyim, çok zor severim kolay güvenemem, sevdiğim zaman çok değer veririm amaaa karşımdaki beni ciddi şekilde üzdüyse,kırdıysa ondan ister istemez uzaklaşırım..
Ben şuan kendi adıma sevgilinin saçma ve gereksiz olduğunu düşünenlerdenim çünkü şuan gerçekleştirmem gereken başka hedeflerm var :) bence herşey zamanında ve doğru kişiyle güzeldir.Doğru kişiyi bulmak çok zor değil aslında doğru kişiyi bulmak için çok kişiyle çıkıp denemek değil yerinde kalıp zamanını beklemenin doğru olduğunu düşünüyorum  ;)

haklısın yerinde kalıp zamanını beklemek doğru olan  ;)

Geri