Sevgili Günlük..... :) .... :(

  • Konbuyu başlatan GulsahToptas
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde GulsahToptas tarafından oluşturulan Sevgili Günlük..... :) .... :( başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 40,384 kez görüntülenmiş, 145 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Sevgili Günlük..... :) .... :(
Konbuyu başlatan GulsahToptas
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan prenses35
G

GulsahToptas

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
gulsaht.blogcu.com
Liseden kalma bir alışkanlıktır benimkisi...
Severim anlatmak/paylaşmak istemediklerimi ve hatta hatta unutmak istemediğim mutluluğu/sıkıntımı yazmayı...
Odamın en ücra, kimsenin aklına gelmeyecek yerinde saklardım "sevgili günlüğümü"  :)
Artık saklamaya gerek kalmadı ama neyse...o zamanında heyecanı bir başka olurdu.
Günlük tutmada 2. deftere başladım, hoşuma gidiyor günlük tutmak.
Neden mi?...
Bazen kimseyle paylaşmak istemediğim, sessizliğmi paylaşacak birini aradığımda yazarım günlüğüme, bazende paylaşsam da birileri ile yinede yazmak, tarih atmak isterim...
Ve daha bir çok neden.  :)

Sizin var mıydı/mı günlüğünüz?
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Hala var! :)
Ama artık bir defter değil, yine internetin bir kolaylığı; space.
Ama sadece kendim görebileceğim şekilde ayarlanmış elbette.

Bu arada sizlerle paylaşmak isterim;
Büyük kızım doğmadan önce, onun için bir defter almıştım, onunla yaşadıklarımı aktarmak üzere, ve doğduğu günden itibaren her gece yazdım. Hala yazıyordum, buldu ve okuduğu zaman heyecanı, mutlululuğu, ve bana bakış açısındaki değişiklikler inanılmazdı.

Ve, şu sıralar bir defterimiz var buzdolabımızın üzerinde; iki kızım ve benim paylaştığımız, gün içinde içine notlar düşüyoruz yaşadıklarımızla, o an ki duygularımızla ilgili. Bunu uzun süredir yapıyoruz ve geçmişe ait sayfaları okuduğumuzda bazen kahkahalarla gülüyoruz, bazen hüzünleniyoruz, bazen sadece gülümsüyoruz... :)
 
L

lavinyaa

Kullanıcı
16 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
bende cok paylasırdım gunlugumle tum duygularımı.. her satırına yansıtırdım ıcımdekılerı.kendıme gore hayatımın en kotu gununu gecırmeden once elımdeydı defterım.. ben kalemıme goz yasımı murekkep edıp satırları karalamaya basladım.Hislerimi yazdım,duygularımı yazdım,o gece gordugum korkunc ruyamı yazdım... gercek oldu sonra hepsı sankı... dunyamı yakacak bır acı haberi aldım.Sonrasında yasadıgıım anın goruntusu gözümün önünden gıtmez oldu.Karar verdım o gunu hafızamdan sılmeye.Küstüm günlüğüme, kağıda, kaleme... O gunden berı hala elımı suremem....
 
B

bişileryapmaklazım

Kullanıcı
14 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Bende günlük tutuyorum  :) insan içinde biriktirdiklerinin hepsini çevresiyle paylaşamıyor böyle durumlarda günlük devreye giriyor ve kendini daha huzurlu hissediyorsun :)
 
M

Mrs.Jadem

Kullanıcı
7 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ben sözlü olarak  birçok şeyi ifade edemeyen insanım daha doğrusu pek çok şeyi nedense insanlarla yüzyüze gelince söylemek istediklerim dudaklarımda düğümlenip kalıyor,sözcüklere dökmem çok zor oluyor bazense bu söylemek istediğim şeklin dışına çıkıyor ve yanlış anlaşılmaya kadar gidiyor...

Bir zamanlar bende günlük tutardım hatta bir defteri bitirmiştim ama nedense ondan sonra yazamadım,gerçi yazı yazmayı çok seven biriyim ve genellikle yazılı olarak kendimi daha iyi ifade ederim ama iş beni ve benim günümü iyi,kötü,olumlu olumsuz şeyleri anlatmaya gelince biryerden sonra bunda tıkandım kaldım ve yazamıyorum..

Geçenlerde eski günlüğümü okumak istedim ve belli edemediğim duygusal yönüm ilerde beni yazdığım yazılarla bir şekilde eski düşüncelerimi ve görüşleriminden dolayı beni huzursuz eder gibi korkusundan galiba yazmayı bırakmam,çünkü en ufak bir tatsız olay bile belli edemediğim kadar içten çok kötü yapıyor beni... :-[
 
B

busra309

Kullanıcı
22 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
Kayseri
ben günlük yerine şiir defteri tutuyorum.o güne ait hissetikleri şiirle anlatıyorum satırlara.
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Günlük tutmak hiç beceremediğim bir şey,pek ısınamadık birbirimize :)
 
T

tugba 44

Kullanıcı
26 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
16
evet benimde gunlugum var 4. gunlugumu yaziyorum ara sira yazdiklarimi okuyunca sacma gelsede seviyorum gunluk yazmayi  :) :) :)
 
M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Günlük tutmuyorum ama içimde birikenleri yazıyorum bazen, günlük tutmak tat vermiyor bana.
 
I

ilenay

Kullanıcı
28 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
benim de pek günlük tutmak gibi bir alıskanlığım yoktur. nedense alısamadım  :)
 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Günlük tutmam ama bazen içimden gelenleri karalarım kağıda sonra okuyunca ne güzel saçmalamışım ben böyle desemde yinede okuması keyifli oluyor :)
 
T

TatlRya

Kullanıcı
25 Kas 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Bende uzun zamandan beri günlük tutuyorum. Üzüntülü veya mutlu anlarımda dostlarım yanımda olmadığında bile o benim duygularımı paylaşıyor. Yani o benim en iyi dostum. Bazen kararsız kaldığımda eski günlerimi tekrar hatırlamama yardımcı oluyor ve karar vermemi de hızlandırıyor. :) :)
 
H

harariye

Kullanıcı
22 Eki 2008
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
daha bugün ilkokulda tuttuğum varlığını dahi unuttuğum bi günlüğüm geçti elime..
ne komik şeyler yazmişim yaaa..
hala bir defterim var ama günlük denemez..
paylaşacak kimseyi bulamadığımda yazdığım bi defter..
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Sana şuan ne yazacağımı bilmiyorum karnım aç,başım uyuşuk ve hafiften ağrıyor.Sanki dün içki içmişim gibi  ::) yoksa içtim mi? Yok yok içmedim 8)
Ben hiç sevmem normal girişileri görüldüğü üzere(of ya şimdi atraksiyon yaptık bir kere her gün değişik bir şey yazmamı bekleyecek hayatım kaydı)Bu satırları yazarken hayatım ellerimin arasından kayma noksasında sallandıtaydı...Ağladım  ağladım,daha çok agladım  ::) hep mektubunun üzerine...mektubun rezalet bir hal aldı artık, ondan bir hayır gelmez.. ;D.Evet de gelmez... yani hakkı rahmetine kavuştu...Ve bu satırlarda başlamadan bitti.. 8)
Elbet böyle bir başalngıç hiç olmadı..Bu sayfaya özel paylaşıldı.. 8)

Benim hiç günlüğüm olmadı,keşke olsaydı,Söyleyemediklerimi,hislerimi,sevinçlerimi,üzüntülerimi karalayabilecegim bir günlük...Buna gerek görmedim sanırım,yada bu yöne dogru yöneltilmedim..
Duygularımı içime atan biriydim,küçükken paylaşmakdan korkardım...Baskıcı bir baba belki duygularımı bastırmama sebeb olandı....
Ama ben baskıcı bir Anne olmayacakdım..Prenseslerim doğdugu andan itibaren onlar için günlük tuttum,ne zamana kadar,çoçuklarım okuma yazmayı öğrenip,ilk günlüklerini hediye edene kadar...Ara ara dogumdan itibaren degişen vucud şekli,ögrenirken komik sözleri( ses kaydı bile yaptım ayrı ayrı..En ufak Prensimin Andımızı söylerkenki yuttugu o sözlerle ne de tatlı,ne de şirindi gözümün önüne gelince duygulandım bak şimdi  :'(Keşke büyümeseler hep çoçuk kalsalar) Okulun ilk günleri,onlara karşı olan hislerimle birlikde dönem dönem resimleri,boy ölçüleri,kiloları ile oluşturdugum bir günlük diyebilirim..
Çoçuklar okumayı söktükden sonra ilk dogum gününde hediye ettim günlüklerini..İlk sayfaya ben yazdım kime hediye etti isem ikimizin çekilmiş bir resmi ile..
Sonra ne mi oldu...Prenseslerim paylaşmak,hatıra kalması,yada içlerinden söyleyemediklerini söyledikleri ve benim o günlükleri gizli gizli :)) Okuyarak bana anlatmak isteyip anlatamadıklarını,benim anlamamı isteyip anlayamadıgım olayları,benden beklentilerini,özlemlerini,hatalarımı tek tak yazmaya başlayınca hem gülümser,hemde hüzenlenerek onların bu satırları yazarken neden onları anlayamadıgıma kızdım... :-X
Ve hemen yanlışlarımı düzelterek süprizler yaptım:) bu süprizlerim sayflArada yansıdı..
Çoçuklarınıza günlük tutturun,iyi bir şey emin olun :) Özelikle Annelerin gizli gizli okuyup çoçugunun anlatamadıgı sıkıntılar yada sizinle olan çatışmalarını görüp daha yakın davranmanızı sağlamakda..Her ne kadar yanlış olsada bu gizli okumam :) yaptım her Anne de yapmıştır...Yapmadım diyen Anne de yalan söyler..Yapmadı ise arada yapsın :)Tabi bunları yaptıkdan sonra hatalı yada üzüntü verici bir olay-durum-söz gördüklerinde nedenlerini kendilerinde arasınlar..Empati yapsınlar ki çoçuklarıyla kuşat çatışması yaşamasınlar..

Günlük yazma işini sadece büyük kızım devam ediyor,digerleri sıkıltı yazmakdan...Büyük kızımın Günlüklerini artık okumuyorum( Allah kahretsin :) şifreli,kilitli günlük üretenlere ) ::)
Şaka bir yana,tabiki okumuyorum şifrelide olsa,ortanca kızım ablasının şifresini çözmüş :) İstersem alırım ondan şifresini  ::)

Ben artık günlük yazmaya devam ediyor muyum?
Söylediğim gibi Yazmaya başlamadan önce hepsine de tek tek yazdım....Şimdi de son bir hamle ile,kızımın 8 sınıf ve lise son sınıfına özel olarak günü gününe yaşadıgı sınav stres ve yaşattıgı stres artı ergenlik döneminin geçişlerini anlatan iki günlük daah yazdım..Tabi bu günlükler tamamen gizli kaleme alınmış artı,dogum gününde hediye olarak gerçek sahibine iade edilmiştir....Aldıgındaki yüzünü hiç unutmutorum..."Benim için o kadar gün hemde günü gününe günlük mü tuttun Anne?" deyişi ve duygularına hakim olamayıp benide ağlatışı yine hüzünlendirdi hatırlayınca beni  :'(
Şimdi diger kızlarım için aynı senelere özel ve gizli şekilde yazıp son görevimide tamamlayacagım..Bu günlük işine son noktayı koyacagım...
Belli olmaz,kelimelerin bittiği yerde ben  devam ederim :)
Geçen gün kızım benim için günlüge benzer bir defterden başlayabilirim..Hoş başladım günlük mahiyetinde degil,bölüm bölüm,sevdigim sözler,şiirler,yazılar,resimler le ilgili başlamıştım ama çabuk sıkıldım.İkizler burçunun en büyük özelliğini göstermesem olmayacak...Daldan dala atlar,asla bir dalda kalma gibi bir özellik:)

Böylesi güzel bir konu ve beni eskiye dair anılarıma götürdügün için ayrıca teşekkür ederim Gülşah...
Bir Anne olarak benden tavsiye....Çoçuklarınıza doğdukalrı andan itibaren onalrın özel analrı,boyları,kiloları,resimleri ile bütünleşen günlük tutun. ve çoçuklarınız büyüyüp sizde yaşlandığınızda alın elinize günlügü ve içindeki muhteşem sevgiyle birlikde gizemi tekrar keşfedin... ;)
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
İyiki günlük yazmamışım,yoksa aman Allah sayfalar dolusu yazabilirdim  8)
 
superisi23

superisi23

Kullanıcı
30 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Günlük adı altında ama hergün değilde sadece üzüntülerim ,seviçlerim ve tabiki hayatımın dönüm noktalarını yazdığım bir defter. Kızım içinde ayrı tutuyorum. Bence çok güzel. yaşanmışlar sır olup silinmemeli geleceğe dair ışık tutmalı. yanlışlarımız ve doğrularımıza bakarak ona göre hareket etmeli. Yani kısacası yaşanmışlıklardan ders çıkartmalı....
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Çoçuklarınıza günlük tutturun,iyi bir şey emin olun  Özelikle Annelerin gizli gizli okuyup çoçugunun anlatamadıgı sıkıntılar yada sizinle olan çatışmalarını görüp daha yakın davranmanızı sağlamakda..Her ne kadar yanlış olsada bu gizli okumam  yaptım her Anne de yapmıştır...Yapmadım diyen Anne de yalan söyler..Yapmadı ise arada yapsın :)Tabi bunları yaptıkdan sonra hatalı yada üzüntü verici bir olay-durum-söz gördüklerinde nedenlerini kendilerinde arasınlar..Empati yapsınlar ki çoçuklarıyla kuşat çatışması yaşamasınlar..
Yapmadım su perisi!
Çünkü çocuklarıma bana güvenmeleri, ve yaşamda yapacakları her hataya kızsamda, yanlarında olacağımı çok iyi anlatabildim ve benden bir şey saklamadılar. Hatta saklamaları gerektiğini, insanın bazen kaçamaklar yapmasının keyifli olacağını anlattım onlara ve bu keyiflerini paylaştıkları dünyalarına girmem haksızlık olurdu. :)
 
E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
Hatta saklamaları gerektiğini, insanın bazen kaçamaklar yapmasının keyifli olacağını anlattım onlara ve bu keyiflerini paylaştıkları dünyalarına girmem haksızlık olurdu.
Ay bende saklamıyorum annemden hiç bişi hakketen gizli kaçamaklar olmadıgı zamn keyfi olmuyor yaa özeniyorum bazen arkadaslarıma ama anlatmadanda duramıyorumki..

Bende günlük tutuyorum..Günün gününe yazmsamda hergün en iyi dert ortağımdır kalemle kağıt..
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Zynep' Alıntı:
Çoçuklarınıza günlük tutturun,iyi bir şey emin olun  Özelikle Annelerin gizli gizli okuyup çoçugunun anlatamadıgı sıkıntılar yada sizinle olan çatışmalarını görüp daha yakın davranmanızı sağlamakda..Her ne kadar yanlış olsada bu gizli okumam  yaptım her Anne de yapmıştır...Yapmadım diyen Anne de yalan söyler..Yapmadı ise arada yapsın :)Tabi bunları yaptıkdan sonra hatalı yada üzüntü verici bir olay-durum-söz gördüklerinde nedenlerini kendilerinde arasınlar..Empati yapsınlar ki çoçuklarıyla kuşat çatışması yaşamasınlar..
Yapmadım su perisi!
Çünkü çocuklarıma bana güvenmeleri, ve yaşamda yapacakları her hataya kızsamda, yanlarında olacağımı çok iyi anlatabildim ve benden bir şey saklamadılar. Hatta saklamaları gerektiğini, insanın bazen kaçamaklar yapmasının keyifli olacağını anlattım onlara ve bu keyiflerini paylaştıkları dünyalarına girmem haksızlık olurdu. :)
Çoçuklarımla iletişim bazen Anne,bazan Abla bazen de Arkadaş gibi olmuştur her zaman..Hiç bir vakit uç noktalar yada kuşak çatışması yaşamadım..Benim kızımın günlügünü okumma ona güvenmedigim anlamda degildi ki  her zaman da güvenirim..Ben sadece ilk onu teşvik ederken ki buda okumayı ögrendigi vakite denk geliyor(1. sınıf ) 3. sınıfa gittiginda ayzmış oldugu bir söz bana larşı yazmış oldugu duygusu benim gözümü açtı...Ve farkında olmadan yaptıgım hatamı düzeltmeme sebeb oldugu için ben okudugum için pişman degilim...
İyi kötü ne yaparlarsa yapsınalr bilirler ki her zaman yanlarındayım..Bir egitimci olarak bunu çok iyi bilir ona görede hareketlerimde olsun yapacaklarında ve yaptıklarında her zaman  yanlarında dinleyecek,onalra yol gösterirken tenkid etmeden şeçim şanşı sunmak,hayatı ögütle degilde eylemle ögrenen gençligin bu bilinciylede attıgım adımlarda her zaman temkinli  de yaklaşmışımdır..
Yukarda biraz şaka ile okumayamadıgımı belirtmiştim...Ki okumama gerektirecek bir şeyde yaşamadım..Bu gün odasına girdim,yeni bir günlüge başlamış vede kilitsiz diger günlüklerinin yanında yerini almış...
Elbet onun özelidir,okunmasını istemez,ben olsam bende istemezdim..Ama ben okudum ve o yazdıgı iki satırdan çok şey ögrendim....
 
morkiz

morkiz

Kullanıcı
10 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
şimdilik günlük tutmuyorum.eskiden yazardım,hatta en son 3. defterime başlamıştım.ama...annem okuyodu hep.her ne kadar çaktırmamaya çalışsa da ben çakıyordum  :-\ o yüzden ayrı eve çıkana kadar sadece şarkı ve şiir yazmaya karar verdim  :)
 
Üst