sarmut'un Kaleminden

  • Konbuyu başlatan sarmut
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Özgün Kalemler kategorisinde sarmut tarafından oluşturulan sarmut'un Kaleminden başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8,023 kez görüntülenmiş, 25 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Özgün Kalemler
Konu Başlığı sarmut'un Kaleminden
Konbuyu başlatan sarmut
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ekolıst

YAZIM NE KADAR BEGENİLDİ ?

  • COK BASARILI

    Kullanılan: 0 0.0%
  • BASARILI

    Kullanılan: 0 0.0%
  • NORMAL

    Kullanılan: 1 100.0%
  • COK BASARILI DEGİL

    Kullanılan: 0 0.0%
  • HİC BASARILI DEGİL

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    1
S

sarmut

Kullanıcı
31 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
UMUDA YOLCULUK
İnsan yaşadığı kadar mı? yoksa yaşam insanın yettiği kadar mı? bu soru  gece ansızın takıldı beynimi kemiren ve çığlık atarcasına dışarı çıkmak isteyen  bir ses beni çağırdı yaşadıklarına dair duygularını , umutlarını hayallerini  tercüme etmelisin : bir şeylere tam olarak neye çözüm bulacağını bilmeden hayata ve insanlığa dair yüreğini dökmelisin sedefin; yani o deniz kabuğunun içinde gizlenmiş parlaklığını belki yazılara döktüğün bu mısralarla “sedefi” kastettiğim o pırıltıyı kabuğundan gün yüzüne çıkararak gösterebilirsin sedef dedim kendime. yazıların da asıl gayesi ruhun derinliklerini okşayarak ortaya koymak istediklerini kendin olarak serzeniş yapmak değimlidir ?   
Elbet ki yaşam ile insan kendini bir arada iç içe bağlayarak tutunmaya çalışır. Ve tutunduğun her dalda bir eğrilik görürsün bana eğri olmayan bir dal gösterebilir misin ? cevabın hayır olacaktır biliyorum cünkü düzgün bir dal yoktur düz görünen dallar bile yakından baktığında ufakta olsa eğriliklikleri gözüne yansır. Öyleyse yaşamı yaşadığımız ölçüde görüyoruz. Yaşadıklarımızla bakmayı değil görmeyi öğreniyoruz. Asıl olanı ortaya çıkarıyoruz. Doğrularımız yaşadıklarımızda; yanlışlıklarımız ise yaşamadıklarımızda gizleniyor. Gizlenen gerçekler gerçek olmaktan çıkıyor bizi bizden koparıyor işte bazen gizlenen gerçeklerde başka bir  yanlışa neden oluyor. Bazen de en gizlenesi gerçekleri büyüklük yaparak gizleyebilmek bilmediğin bir felaketi önlüyor kısacası ; hayatı biz algıladığımız biçimde yaşıyoruz hayat bizi algılamak istemiyor . umutlarımızı biz ölçütlerimize sığdırıyoruz oysa umutların ne ölçütü vardır ne de sonu vardır umut dediğimiz sonsuza kadar biz var oldukça bizimle yaşar . en güzeli de böylesi umuda yolculuktur. Umutlar çareleri , çareler ise yaşamı bıraktığın daldan tutmayı hatta eğrilerini gözardı etmeden  biraz daha bağlanmayı gören gözlerle gösterecektir. Yeter ki görmeyi öğrenelim. Görmek isteyelim.pusulaya yön vererek kararlarına tutunarak gemiyi yürütmeyi başaracağız. İşte o zaman umuda yolculukta bir adım bir adım daha diyerek yolun sonundaki ışığa  (limana) her geçen zaman biraz daha yaklaşacağız. Belki güç, olacak belki de geç ama aslında  kendin olarak baş koymayı bildiğin yolda başının kaldırılmasına tanık olacaksın . bunu içinden aldığın ne istediğini bildiğin o yüreğinle yani pusulanla başaracak olan sensin. Sen gayretlerinin yettiği kadar değil, görmek istediğin kadarsın. Demek ki seni sen yapan ortaya ne kadarını çıkarmak ve ne kadarını yaşama dair yaşamak istemendir. Yaşadıkça görmek vardır bir de gördükçe yaşamdan vazgeçmek vardır. Vazgeçmek en kolayıdır fakat ardına gizlenmiş beraberinde getirdiği  asıl sorunlarda vardır. Peki gayem kendimce yaşamayı istemekse ben eğrileri de görmek istiyorum ve o gördüklerimle var olmak bunun arkasında pusulamı tutarak  her ne doğacaksa YAŞAM DA  VAR OLMAK…


yazan :
Sedef Armut

tarih : 17 nisan 2007
 
S

sarmut

Kullanıcı
31 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
arkadaşlar yorumlarınızı olumlu ya da olumsuz bekliyorum :)
 
Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
Paylaşımın için teşekkürler Sedef hanım.. akıcı sade ve anlamlı bir yazı idi.. dikkatimi çeken cümle ise;
Umutlar çareleri , çareler ise yaşamı bıraktığın daldan tutmayı hatta eğrilerini gözardı etmeden  biraz daha bağlanmayı gören gözlerle gösterecektir.
bu cümle oldu..
herhangi birşeye nasıl baktığınız çok önemlidir. Aynı nesneyi farklı kişiler farklı farklı görebilir.. Asıl olan ise okuduklarımızdan aldığımız dersi hayatımızda uygulamaktır..
Paylaşımın için tekrar teşekkürler.
 
S

sarmut

Kullanıcı
31 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
                                      YALNIZLIĞIN IZDIRABI
Yine gecenin bir yarısı gözlerimi kapatıp herşeyi unutup koyvermek isteğimb ir gecede sanırım birikmiş ve içimde kalmışları dökmeden yapamayacaımı anladım. Yalnızlığın, sevgiyi yani özel bir aşkı tutkuyu yaşayamamanın verdiği ıstırabı çekiyordum.herkesin söylediği saf, temiz yüreğim hala keşfedilmemenin haksızlığına ah ediyordu. Niceleri şanslarından dolayı aşkı en doruk noktasında yaşarken ben ve benim gibi bazıları hala boşluklarda  geziyordu. Oysa hayatımın baharında ideallerimi oturttuğum, olgunlaştığıma eriştiğim evremde hem paylaşmak hemde güzel bir yuva kurup sevgimin meyvesini vermek en büyük arzum haline gelmesi kadar doğal ne olabilirdi ?
Her çiçek mevsiminde açar ya işte vakitlice, tadında ve zamanında arzuları yaşamak insana daha çok yakışıyordu rabbime çok kez hem sesleniyor hem de yalvarıyorduum. Beni zamanından sonra açan çiçek misali soldurma , öldürme .
Hayırlısı ile tez zamanda güzellikleri yaşımın gerçeklerini göster. Ama o ilahi kudret bizi bizden çok gören, bilen olduğu için onun işene karışmak sabrımıza yenik düşmek ona yapılmış haksızlıklıktır. Kul kaderini yaşayacak iyi ya da kötü görecek tayin eden ilahi kudret YÜCE YARATICI var.
dışarda yağmur yağıyor bazen durgunlaşıyor bazen de durmaksızın coşuyor işte doğanın bir varlığı olan insanar olarak bizlerde bazen dalgalanıp bazen de umutsuz yollara giriyoruz. Her anımız umut ve heyecan olamıyor istesekte doğamız buna elvermiyor. Aynı yağmur misali..
içimdeki duygular (yalnızlık, belirsizlik , tutkusuzluk ) artık ağlamak istemiyor o bir zamanlardı diyorum çünkü ağlamanın bu duygular için kifayetsiz kaldığı anlamsızlaştığına inanır hale geldim . Oysaki yaşayamadığın belirsileşleşen durumlarda neye , kime, ne için soruları geliyor hemen aklıma nereye gideceğini bilmeyen bir gemiye hiçbir rüzgardan hayır gelmez demişler. Hakikaten çaresizliğimiz bizi sürükleyip götürmemeli . Buna izin vermemeliyiz. Hak etmediklerimizi bilmeden yaşabiliriz. Buna KADER demeyi biliriz . Fakat bilerek hak etmediklerimize boyun eğmemeliyiz. Buna kader denmiyor hatalar  abidesi deniyor . İşte bunu öğrendim . Hak teala nasıl ki yarattığı herşeyi dengede yaratmış öyleyse bize verilen aklı güzel olan yaşanası güzel kalpere aynı dengede verebiliriz. Herşey karşılık bulduğunda anlam kazanıyor. Verdiğin sevgide sevgiyi bulmalısın. Verdiğin ekmekte doymalısın. İşte o zaman iyik verdim ki ne mutlu alabiliyorum diyebilisen. Vermeden almak sadeceALLAH 'A MAHSUSTUR. BİZ KULLAR ÖNCE VERMEYİ VE ALMAYI BİLECEĞİZ Kİ MUTLU OLALIM SEVGİYİ GÖRELİM. İNANIYORUM Kİ SEVGİNİN EN GÜZELİNİ TEMİZ YÜREKLERİNİZ ER YA DA GEÇ  BUGÜNLERİN MEYVESİNİ O GÜNLER GELDİĞİNDE DOYASIYA YİYEYECEĞİZ.


Yazan : sarmut

(kendime uyarlayarak yazdığımı düşünenler olmasın lütfen :) yorumlarınızı bekliyorum )
 
C

CaspeR

Kullanıcı
27 Ara 2006
En iyi cevaplar
0
0
Çok teşekkürler..
 
S

sehla

Kullanıcı
5 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
gerçekten güzel dile getirmişsin çok beğendim. tşk
 
A

ayben

içindekileri güsel dile getirmişsin bence hep yaz durma oku geliştir kendini ama dikkatli ol ve iyi gözlemler yap neyse hayatta başarılar her alanda her daim...
 
T

tatvanli_1905

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
bitlis
ne yalan söyleyeyim çok güzel olmus insallah devamı gelir
 
S

sarmut

Kullanıcı
31 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
teşekkürler arkadaslar :)
sayenizde daha  yazılarımı yollayacagım
 
P

Paradoks

İNANIYORUM Kİ SEVGİNİN EN GÜZELİNİ TEMİZ YÜREKLERİNİZ ER YA DA GEÇ  BUGÜNLERİN MEYVESİNİ O GÜNLER GELDİĞİNDE DOYASIYA YİYEYECEĞİZ.
İNS.. KALBİMİZE DÜSEN ASK TOMURCUGU OLGUNLASTIGINDA O GÖRKEMLİ MANZARANIN İCERİSİNDE BULUNACAZ KENDİMİZİ ELBET BİR GÜN. PAYLASIM İCİN TESEKKÜRLER SARMUT COKK GÜZELDİ..
 
P

passiflora

Kullanıcı
17 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Ruhunda esen fırtınalar, taş kum çakıl  ne varsa yüreğinde silmiş, süpürmüş. Doğal, içten ve bir o kadar da masum. Devam sarmut,  buradaki en az benim kadar  okumayı seven arkadaşlar adına, yazmaya devam et diyorum. Sevgiler.
 
S

sarmut

Kullanıcı
31 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
sevgili dostlarım epeydir gelmiyordum buraya ama kendime kızdım bu kadar teşvik eden degerli dostlara bu yapılır mı ? *
size cok daha begeneceginize inandıgım yazılarla geliyorum bir kac gun ıcınde lütfen beini takip ve tesvik edin :)
 
S

sarmut

Kullanıcı
31 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
HERSEYE RAĞMEN
Bazen boşluklarda yüzmek isteriz aslında anlamlı kılmalı hayatı  der büyüklerimiz oysa ıstemeden düştügümüz hayal kırıklıkları ; zamansız acılar yasadıkca daha vurdumduymaz , pervasız hale getirir yasam bizi pencesinde .
bir an herseyden vazgecip öylesine dıs pencereden kendimize 'ne oluyor' diye mana bulamadan bakar dururuz dalıp gideriz derinlere sebebini bilmeden film seridi misali...
hayat mı bizi yönetiyor ?  yoksa biz mi ? hayatı sorgulamak isteriz . genellikle avuclarımızın ıcınde tutmak ısteriz yasamın her karesini sahip olmak ve kaymetmemek icin ugrasırız oysa dedim yaa öyle anlar gelir ki koca bir bosluk icinde yüzeriz dalıp gideriz derinlere kaybetmeler basladıgında !
umut dolu yarınlar ıcın carpar yüregimiz idealler pesinde kosar dururuz cogu zaman kavusmak ta vardır sonunda kaybetmekte nedense ınancımız kaymetmeyi kabullenmeden yol almak ıster ; halbuki bir tarafımız da kaybetmekte vardır bu hayatta dostum diyebilse sonradan alınan darbeler daha az hasarla önlenebilecek ama dogamızda kabullenememe dürtüsü üst basıyor bizi biz yapan cogu zaman o caba ve sonuclarını ıyı mı ? kötü mü ? tahmin etmeden yarısan at  misali kosar kosar sonra yine kosar taa ki sahibi emekliye ayırana dek kosmaktan alıkoyamaz kendini . sırnanmak icin geldigimiz hayata elbette ki amaclarımız ıcın savasacagız düse kalka yol alacagız önemlı olan derin darbeler almadan derinliklerde kaybolmadan hafif sıyrıklarla gecistirmeli sana düsen kısmını hayatın.
DERİNLERDE YÜZMEK (risk) & KOŞAN AT (mücadele) = hayatı kaybederek yada kazanarak araçlardan çıkarıp amaçlara yeniden tutunmak seni sen yapabilen tek gerçek olacaktır .herseye ragmen anlamlı olmayı yitirme...
 
Ö

özlem1980

Kullanıcı
25 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
güzel bir yazıydı duygularını güzel dile getirmişsin yanlız sanki yinede yanlış bir yorum yapmak istemem ilk parağrafın başında bi gariplik var anlatmak istenileni anladımca cümle başladığı gibi gitmiyor düşüklük olmuş gibi teşekkürler
 
Üst