PAVLOV'UN DENEYİ ! İETT OTOBÜSLERİNDE !

  • Konbuyu başlatan SERDARÖZ
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde SERDARÖZ tarafından oluşturulan PAVLOV'UN DENEYİ ! İETT OTOBÜSLERİNDE ! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,837 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı PAVLOV'UN DENEYİ ! İETT OTOBÜSLERİNDE !
Konbuyu başlatan SERDARÖZ
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ebruliyn
S

SERDARÖZ

Kullanıcı
10 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
                  Pavlov'un köpekler üzerinde yaptığı şartlı refleks deneyleri ünlüdür. Köpeğe birkaç kez et verirken zil çalınır ya da buna benzer bir işaret yapılırsa, sonradan et verilmediği halde zil çalındığında köpeğin ağzının suyunun aktığı görülür. Şartlı ya da şartlandırılmış refleks denen olay da budur. Pavlov, bu davranışın, psikolojik etkinlikle özdeş olan yüksek düzeyde sinir etkinliğinin belirtilerinden biri olduğunu öne sürer ve psikoloji alanında geçerli tek yaklaşımın deneysel yöntem olduğunu vurgular.

Pavlov, bu alandaki çalışmalarından ötürü 1904 yılında Nobel Tıp ve Fizyoloji Ödülü'nü kazandı.

        Arkadaşlar ben bu deneyin İETT otobüslerinde uygulandığını düşünüyorum;
Otobüsün ön tarafına yığılan ayaktaki yolcuların ilerlemesi için şöför bir zil çalıyor,zili duyan insanlar da ön taraftan arka tarafa doğru ilerliyor,ortada ne bir ilerleyin ricası ne de başka birşey var.Bu konukdaki değerli düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
 
D

derman86

Kullanıcı
2 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
evet. ben hergün iett otobüsünü kullnıyorum. bizim oraya giden o kadar çok kişi varki. otobüse binen kendini şanslı sayıyor. şöfer bağrıyor ilerleyin.kimse ilerlemiyor. zile basıyor yine tık yok. bir kaç kişi hakeket ediyor. çünkü otobüse binen geride kalanları düşünmüyor. bu arada artık aktarmada kalmış.
sonuç bizim insanlarımıza bu deneyler sökmez.
 
E

esranur

Kullanıcı
19 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
hım ben de hergün otobüs biniyorum ama bence de bizim insanlarraa bu deneyy sökmez ;) zaten böyle bişey nasıl olur anlamadım ödüllendirme falann yokkii?
 
S

SERDARÖZ

Kullanıcı
10 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
pavlovun deneyinde 2.bölümde zili çalıyor ama ödül yok..
 
R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
otobüsü,nefes alıcak yer dahi kalmayacak şekilde doldurmaya çalışan otobüs şoförlerine inat böle bi uygulama yapmaya gerek yok :Dama ön tarafta kalabalığın arasında boğulup nefes alamayarak yola dewam etmeye çalışan,arkadaki boşluklara ilerleme yapmayan,,,laftan anlamayan insanların zil sesinden anlayacağını zannetmiyorum...ama değişik bi öneri olmuş..uygulamaya geçirilmesi aşaması düşünülebilinir belki... :D
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ne zil ne siren işler,2011 değişen bişey yok
Pavlov'un köpekleri bile eğitildi bizde hala tık yok,yığılmaya devam
 
Üst