S
SERDARÖZ
Kullanıcı
- 10 Eki 2007
- En iyi cevaplar
- 0
- 0
Pavlov'un köpekler üzerinde yaptığı şartlı refleks deneyleri ünlüdür. Köpeğe birkaç kez et verirken zil çalınır ya da buna benzer bir işaret yapılırsa, sonradan et verilmediği halde zil çalındığında köpeğin ağzının suyunun aktığı görülür. Şartlı ya da şartlandırılmış refleks denen olay da budur. Pavlov, bu davranışın, psikolojik etkinlikle özdeş olan yüksek düzeyde sinir etkinliğinin belirtilerinden biri olduğunu öne sürer ve psikoloji alanında geçerli tek yaklaşımın deneysel yöntem olduğunu vurgular.
Pavlov, bu alandaki çalışmalarından ötürü 1904 yılında Nobel Tıp ve Fizyoloji Ödülü'nü kazandı.
Arkadaşlar ben bu deneyin İETT otobüslerinde uygulandığını düşünüyorum;
Otobüsün ön tarafına yığılan ayaktaki yolcuların ilerlemesi için şöför bir zil çalıyor,zili duyan insanlar da ön taraftan arka tarafa doğru ilerliyor,ortada ne bir ilerleyin ricası ne de başka birşey var.Bu konukdaki değerli düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Pavlov, bu alandaki çalışmalarından ötürü 1904 yılında Nobel Tıp ve Fizyoloji Ödülü'nü kazandı.
Arkadaşlar ben bu deneyin İETT otobüslerinde uygulandığını düşünüyorum;
Otobüsün ön tarafına yığılan ayaktaki yolcuların ilerlemesi için şöför bir zil çalıyor,zili duyan insanlar da ön taraftan arka tarafa doğru ilerliyor,ortada ne bir ilerleyin ricası ne de başka birşey var.Bu konukdaki değerli düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.