Patronlarından Öğrendikleriyle Patron Oldular

  • Konbuyu başlatan dideM
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim, Neyi, Nasıl Başardı? kategorisinde dideM tarafından oluşturulan Patronlarından Öğrendikleriyle Patron Oldular başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,822 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim, Neyi, Nasıl Başardı?
Konu Başlığı Patronlarından Öğrendikleriyle Patron Oldular
Konbuyu başlatan dideM
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan eren165
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul


Capital Dergisi'nde yer alan haberde iş dünyasına profesyonem yönetici olarak girip zaman içinde kendi işlerinin patronu olan ünlü isimlerin eski patronlarından öğrendikleri 'püf noktalar' iş dünyasına yönelik önemli ipuçları veriyor. Uluslararası şirketlerde büyük düşünme, risk alma ve iş disiplini gibi evrensel dersler alan yöneticiler için Türk şirketlerinde edindikleri özel deneyimler ise birer can simidi niteliğinde. İşte girişimci patronların profesyonel yaşamlarında edindikleri hayat dersleri

- Ağırlıkı olarak elektrikli ev eşyaları mağazası konsepti ile sektörde fark yaratan Esse Mağazalarının patronu Semih Şeftali 8 yıl Tefal de 1 yıl da Boyner'de genel müdürlük yaptı. Şeftali Fransız patronlarından sakin olmayı ve sabretmeyi, Cem Boyner'den ise markalaşmanın püf noktalarını öğrendiğini söylüyor

- Mavi Jeans'te 12 yıl genel müdürlük yaptıktan sonra kendi markası Brands By Kantarelli'yi yaratan Nurettin Kantarelli için ise profesyonel yaşamın öğrettiği en önemli ipucu, "Başarılardan değil başarısızlıklardan ders çıkarmak" olmuş. Eski patronu sayesinde batan şirketleri incelemeyi öğrenen Kantarelli için eski patronu hala zaman zaman aradığı bir danışman gibi..

- Yazılım şirketi Coretech'in patronu Namık Kural ise Arçelik'te yetişmiş bir isim. Arçelik'in bir okul olduğunu aktaran Kural, burada iş deneyimi boyunca öğrendiklerini şöyle sıralıyor: "İş disiplini, çalışanlara güvenme, iş delege etme"

- Keytrade'i kuran Melih Keyman ise dünyanın en büyük gübre şirketi Transammonia'dan istifa ederek kendi işinin patronu olmuş. Aynı zamanda Şarık Tara'nın damadı olan Keyman, eski patronlarından soğukkanlı bir tüccar olmayı, Tara'dan ise cesur olmayı öğrendiğini söylüyor. Eski patronunun 'Az para kazanmayla kimse fakir olmaz' sözünü hergün hatırladığını belirten Keyman, çalışanları desteklemek, olaylara soğuk kanlı yaklaşmak ve gençlere fırsat vermek gibi dersleri de yine profesyonel iş yaşamından ders olarak çıkarmış.

- Eko Tekstil'in sahibi Özcan Sümer ise çok çalışmanın başarı getirdiğine inananlardan. Planlamanın önemini ve başarısını Teletaş'taki yöneticilik yıllarında öğrendiğini belirten Sümer, iş adamının çalışkan, yaratıcı ve güvenilir olması gerektiğini ise mali müşavirlik yaptığı Benek Tekstil'de öğrenmiş.

- Türkiye'yi taze mısır ile tanıştıran Daily Fresh Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Daniş ise eski patronlarından ilham almadığını tam aksine çevresindeki yöneticilerin yanlış uygulamalarından dersler çıkardığını söylüyor. Daniş için en önemli ders ise; "Tek başına teknik bilgi yeterli değil, yetenekli ve istekli olmanız gerekiyor"

- Hakan Kodal gayrimenkul sektörünün yakından tandığı bir isim. 9 yıl Yapı Kredi Koray'ın genel müdürlüğünü yaptıktan sonra geçen yıl ABD'li ortaklarıyla Krea'yı kurdu. Profesyonel yaşamının en önemli zenginliği farklı sektörlerden gelen yönetim kurulu üyeleriyle çalışmak olmuş Kodal için. Kodal farklı tecrübeye sahip üyelerle çalışma sayesinde işe farklı boyutlarda bakıp, riskleri ve getirileri tartarak seri karar alma yetisi kazanmış.

- Orhan Holding'in patronu İbrahim Orhan iş yaşamı için en önemli dersleri Alarko Holding'de özellikle de Üzeyir Garih'ten almış. Üzeyir Garih'in insanlığı, mühendislik bilgisi, idareciliği ve insanlara yaklaşımından çok etkilendiğini aktaran Orhan, Garih'in sosyalleşmeye verdiği önemden de çok etkilenmiş.

- Silk&Cashmere'in patronu Ayşen Zamanpur'un iş yaşamında Benetton mağazaları ve Şişcam'ın önemli bir yeri var. Zamanpur, Şişecam'daki yıllarında uzmanlık alanıyla ilgili her türlü soruya hazırlıklı olmak gerektiğini ve planlamanın önemini kavramış.

- Patronunun şirketini alıp Hollandalılarla ortak olan Haydar Güçlü, Frigo Pak'ın kurucusu. Koç Holding'deki profesyonel yöneticilik yıllarında çok önemli deneyimler ve dersler çıkaran Güçlü, ticari kaygılar nedeni ile etik davranmamak ve haksız rekabete karşı olmak gibi etik değerlerin önemini burada öğrendiğini vurguluyor.


Kaynak:
www.milliyet.com.tr
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Deneyimleri, deneyimlerini çalışarak başarıya çeviren kilit noktalarda yer alan, bildiğimiz isimler hepsi.
Takdir etmekten başka ne denebilir ki?
Teşekkürler Didem.
 
C

crnkcclr

Kullanıcı
25 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Teşekkürler Didem...
iş konusu ile ilgili benimde birikmişlerim var ancak başarıya ulaşmama az kaldı sonrasında benimde burda sizinle paylaşacağım nacizane..
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
crnkcclr' Alıntı:
Teşekkürler Didem...
iş konusu ile ilgili benimde birikmişlerim var ancak başarıya ulaşmama az kaldı sonrasında benimde burda sizinle paylaşacağım nacizane..
Rica ederim :)

Başarılı olduğun konuyu, nasıl başardığını, hangi kısımlarda zor geldiğini.. paylaşırsan çok sevinirim.
 
D

DonJuan

ama dikkat ettim de zaten belli bir yere gelmiş insanlar .
sanırım markalaşmak için daha da iyisi gerekiyor...
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
peka1a' Alıntı:
ama dikkat ettim de zaten belli bir yere gelmiş insanlar .
sanırım markalaşmak için daha da iyisi gerekiyor...
İşte o "zaten" birden olmuyor. Yavaş yavaş yükselerek belli bir yere geliyorlar. En tepedekileri izleyerek ve kendinden bir şeyler katarak..
 
Üst