Hz.İbrahim'i ateşe atmak için Nemrut hazırlık yapar. Bu arada bir karga ateşin daha da güçlenmesi için odun toplamakla meşguldür. Sürekli odun taşımaktadır, bir ara aşağı doğru bakar ve bir karınca görür. Karınca sırtında bir damla su ile Hz.İbrahim`in yanması için korlanan ateşe doğru gitmektedir. Durumu anlayan karga alaycı bir tavır içerisinde gülerek karıncanın yanına iner ve sorar;
Karga: Hey karınca ne yapıyorsun? O sırtındaki su damlasını ne yapacaksın.
Karınca: Hz.İbrahim için su taşıyorum.
Karga: O sırtındaki su damlası ile benim taşıdığım bir odunun ateşini bile söndüremezsin ki; binlerce odun ateşini nasıl söndüreceksin?
Karınca: Olsun, en azından tarafımız belli olur, der... İşte bu karıncanın yaptığını bu sömürüye karşı olan herkesin yapabilmesi lazım. Size çok basit gibi görünen şeyler bile aslında birleştiğinde büyük bir etki yaratabilir.
Örneğin aynı kalitede işimizi görecek olan yerlisi varken , gidip te yabancı olanı tercih etmemeliyiz bence. En basitinden çikolata da bile yerlisini
tercih etmek bize bir fayda sağlayabilir. Daha doğrusu bize bir fayda sağlamaz, gelecek nesile fayda sağlar.
He ben yapmıyormuyum bende yapıyorum tabi. Kullandığım çoğu ürün yabancı markadır. Bundan sonra daha dikkat ederek araştırıp kullanacağım ama.
V yerine W yazanları uyarıyorum. Bunların hepsi ufak şeyler ama en azından benim de tarafım belli olsun.
Ama diğer taraftanda çalıştığım yerde, sadece yurtdışında üretilen bir ürünü tamamen yerli sermaye ile burada üretiyoruz. Onlardan kalite olarak hiçbir eksiği yok, daha da güzel.
Zaten biz üretime geçince firmalar yurtdışından aldıklarını bırakarak bize geçmeye başladılar. Çoğu insan yerli olanı kullanmayı ister bence. Yeter ki kaliteli
üretilebilsin. Örneğin düne kadar sinemalarımız yabancı film istilasındayken, artık yerli filmler daha çok izlenir oldu.
Bir başka örnek; ispanya da kimse ingilizce konuşmazmış yabancılarla. Ne kadar gerçek ne kadar doğru bilemem. Otel de falan ingilizce hiçbirşeye cevap vermiyolarmış.
Diyceğim şudur ki, aslında yabancı ürün kullanılmasına, müzik dinlenmesine ya da yabancı dil öğrenilmesine falan karşı değilim kesinlikle. İsteyen kullansın.
Ama sanki o ürünler cennetten gönderilmiş gibi saygı duymanın anlamı yok. Kimbilir nasıl ne şartlarda üretiliyor.
Aynı saygıyı yerli ürünlere de duysak, çok daha ilerlemiş oluruz bence. Yabancı bir ürün bozulduğunda bile Türkiye deki servisleri suçlarız.
Bir diğer değiştirmemiz gereken düşünceler ise şunlar,
" Burası Türkiye burda herşey olur"
" Ee abi Türk malı daha ne bekliyosunki"
" Devleti ben mi kurtarcam "
Karışık bir yazı oldu ama idare ediverin