ÖZGÜRLÜK NEDİR?

yaratici_idea

Kullanıcı
Gazetedeki işimden ayrılacak cesareti bulmak için savaştım ve kendimi kitap yazma serüveninin içine attım,üstelik benim ülkemde kimsenin yazarlıkla karnını doyuramayacağını bilerek. Bir yıl sonra,binlerce sayfadan fazla yazdıktan sonra pes ettim-yazdıklarım o kadar dahiceydi ki; ben bile okuyunca anlamıyordum.

Ben böyle her şeyle kavga ederken duydum ki diğer insanlar özgürlükten bahsediyorlar ve bu biricik haklarını savundukça ailelerinin isteklerine daha fazla boyun eğiyorlar, yaşamlarının geri kalanını birlikte geçirmeye söz verdikleri insanlarla evliliklerine,ekonomiye,yaptıkları dietlere,yarım kalmış projelere,'Hayır' ya da 'Bitti.' demeyi bir türlü beceremedikleri sevgililerine, hiç sevmedikleri insanlarla öğle yemeği yemeye mecbur oldukları haftasonlarına esir oluyorlar. Lükse,lüksün görüntüsüne, lüksün görüntüsünün görüntüsüne esir olanlar. Kendilerinin seçmedikleri ancak kendileri için en doğrusunun bu olduğuna inandırıldıkları bir yaşantının kölesi olanlar. Ve birbirinin aynı günler geceler geçirenler 'serüven' kelimesinin sadece kitaplarda geçen bir sözcük ya da daima açık duran televizyonda hayal olduğu günler ve geceler. Önlerine yeni bir kapı açılsa

'İlgilenmiyorum. Hiç halim yok.' diyenler.

Oysa hiç denemedikleri bir şey için hazır olup olmadıklarını nereden bilebilirler? Ancak bunu sormanın bir anlamı yok. Gerçek ise içinde büyüdükleri ve alışkın oldukları dünya düzeninin bozulmasından korkmalarıdır.

Komiser özgür olduğumu söylüyor. Şimdi özgürüm ve hapishanede de özgürdüm. Çünkü dünyada en fazla değer verdiğim şey özgürlüktü. Elbette sırf bu nedenle sevmediğim şarapları içtim, yapmak zorunda olmadığım ve bir daha asla yapmayacağım şeyleri yaptım. Bunlar bedenimde ve ruhumda izler bıraktı.

Bir başkasını benim yaşama duyduğum arzuya ve çılgın tutkuya eşlik etmeye zorlamanın dışında yapacak hiçbir şey olmadığını anladığım zaman beni bağışlamalarını istediğim halde, bu bazılarını incitmek anlamına geliyordu. Acı dolu günleri inkar etmiyorum,İzlerini madalya gibi taşıyorum içimde.

Özgürlüğün bedelinin çok yüksek olduğunu biliyorum, en az köleliğin bedeli kadar yüksek. Aradaki tek fark özgürlüğün bedelini keyif ve gözyaşlarıyla karışmış bile olsa bir tebessümle ödüyorsunuz
.

Paulo Coelho- Zahir-
Çeviri:Cevat ÇAPAR

Ben böyle her şeyle kavga ederken duydum ki diğer insanlar özgürlükten bahsediyorlar ve bu biricik haklarını savundukça ailelerinin isteklerine daha fazla boyun eğiyorlar, yaşamlarının geri kalanını birlikte geçirmeye söz verdikleri insanlarla evliliklerine,ekonomiye,yaptıkları dietlere,yarım kalmış projelere,'Hayır' ya da 'Bitti.' demeyi bir türlü beceremedikleri sevgililerine, hiç sevmedikleri insanlarla öğle yemeği yemeye mecbur oldukları haftasonlarına esir oluyorlar. Lükse,lüksün görüntüsüne, lüksün görüntüsünün görüntüsüne esir olanlar. Kendilerinin seçmedikleri ancak kendileri için en doğrusunun bu olduğuna inandırıldıkları bir yaşantının kölesi olanlar. Ve birbirinin aynı günler geceler geçirenler 'serüven' kelimesinin sadece kitaplarda geçen bir sözcük ya da daima açık duran televizyonda hayal olduğu günler ve geceler. Önlerine yeni bir kapı açılsa
Off süper yazmış ya. Bir an kendimi düşündüm. hehe Özgür olmak için ben de çok şeye katlanmışım yav:) Ama böylesi daha iyi, çıkış yolu mutlaka buluyorsun. Diğer türlü başka insanlara mahkum kalmak.. Zor..

Bence de öyle. İnsan kendini aşmalı.

Komiser özgür olduğumu söylüyor. Şimdi özgürüm ve hapishanede de özgürdüm.

Bu satırları okuduğumda aklıma hep Düş Sokağı Sakinlerinin 'Hüzün kovan kuşu' şarkısındaki söz geliyor.

Dışım içimden gelir, yani gölgem kendimden.

Özgürlük öyle yüce bir kavramdırki değerini ancak kaybettiğiniz zaman anlarsınız : )

Özgürlüğün bedelinin çok yüksek olduğunu biliyorum, en az köleliğin bedeli kadar yüksek. Aradaki tek fark özgürlüğün bedelini keyif ve gözyaşlarıyla karışmış bile olsa bir tebessümle ödüyorsunuz.

"
Ne güzel demiş yazar...
Teşekürler

Özgürlük...
İçinde kopan fırtılayarı korkusuzca düşünebilmek ,hesapsız yaşayabilmektir..
  Tüm baskı ve haksızlıklara "hayır" ! diyebilmek özetle onurundan ödün vermeden yaşayabilmektir  ..

diğer insanlar özgürlükten bahsediyorlar ve bu biricik haklarını savundukça ailelerinin isteklerine daha fazla boyun eğiyorlar, yaşamlarının geri kalanını birlikte geçirmeye söz verdikleri insanlarla evliliklerine,ekonomiye,yaptıkları dietlere,yarım kalmış projelere,'Hayır' ya da 'Bitti.' demeyi bir türlü beceremedikleri sevgililerine, hiç sevmedikleri insanlarla öğle yemeği yemeye mecbur oldukları haftasonlarına esir oluyorlar. Lükse,lüksün görüntüsüne, lüksün görüntüsünün görüntüsüne esir olanlar. Kendilerinin seçmedikleri ancak kendileri için en doğrusunun bu olduğuna inandırıldıkları bir yaşantının kölesi olanlar

Beğenerek okuduğum bir yazar,söylediklerindede çok haklı
Aslında özgür falan yaşamıyoruz,Miş'li mış'lı yaşıyoruz o kadar

Özgürlük Allahu tealaya esir kul köle olmaktır insanlara veya vahye uymayan duygu ve düşüncelerimize ddeğil.selam ile..

Özgürlük..Haksızlıklara boyun eğmemek  ,gerektiğinde korsusuzca ölüme göze alabilmek..
Mücadele,direniş ,başkaldırıdır ..
Dostluktur ,barıştır ,sevgidir ..
Adı üstünde ,esaret zincirlerini kırmak,kul köle değil insan olmaktır özgürlük..

ÖZGÜRLÜK!...
Yaşamadığım-yaşayamadığım
Özgür olabilmek için mücadel ediyorum sadece. :-\

crt' Alıntı:
Özgürlük...
İçinde kopan fırtılayarı korkusuzca düşünebilmek ,hesapsız yaşayabilmektir..
  Tüm baskı ve haksızlıklara "hayır" ! diyebilmek özetle onurundan ödün vermeden yaşayabilmektir  ..
Güzel tanımlamışsın :)

Okulda defterime
Sırama ağaçlara
Yazarım adını

Okunmuş yapraklara
Bembeyaz sayfalara
Yazarım adını

Yaldızlı imgelere
Toplara tüfeklere
Kralların tacına

En güzel gecelere
Günün ak ekmeğine
Yazarım adını

Tarlalara ve ufka
Kuşların kanadına
Gölgede değirmene yazarım
Uyanmış patikaya
Serilip giden yola
Hınca hınç meydanlara adını

Ey özgürlük!

Kapımın eşiğine
Kabıma kacağıma
İçimdeki aleve

Camların oyununa
Uyanık dudaklara
Yazarım adını

Yıkılmış evlerime
Sönmüş fenerlerime
Derdimin duvarına

Arzu duymaz yokluğa
Çırçıplak yalnızlığa
Yazarım adını

Geri gelen sağlığa
Geçen her tehlikeye
Yazarım ben adını, yazarım

Bir sözün coşkusuyla
Dönüyorum hayata
Senin için doğmuşum haykırmaya

Ey özgürlük!

http://www.sozluklip.com/zulfu-livaneli-video-klipleri/ozgurluk-zulfu-livaneli-dinle-izle.html

Ey ÖzGürlük seni hayallerde,şarkılarda yaşıyorum :( :'(

busra309' Alıntı:
özgürlük gözlerini kapattığında kendini istedeğin yerde ve halde hayal edebilmektir..... :)

"Özgürlük" bu kadar basit olsaydı negüzel  herkes uyur gezer olurdu   : (

Kafese konulmuş güvercinin gökyüzyle buluşması gibi bence...yeni ufuklara doğru kanat çırpmak..kimsenin kanadının altına sokulmadan,kendince kendini ortaya koymaktır,zincirlerden kurtulmaktır...

Geri