Oscar’da bu kez favori yok...

  • Konbuyu başlatan su perisi
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Sinema kategorisinde su perisi tarafından oluşturulan Oscar’da bu kez favori yok... başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,470 kez görüntülenmiş, 6 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Sinema
Konu Başlığı Oscar’da bu kez favori yok...
Konbuyu başlatan su perisi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Harun
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Oscar’da bu kez favori yok...

2009 yılı Oscar’larını tahmin etmek, inanın bulanık suda balık avlamakla özdeş... Bu yıl hemen hemen herkes eşit ve animasyon dalında “Vol.İ” ile “Kara Şövalye”deki (bir milyar dolar hasılat getirdi) Joker rolüyle harikalar yaratan müteveffa aktör Heath Ledger dışında favori yok.

Kazanması belki büyük bir sürpriz olur ancak benim en iyi film adayım, "Slumdog Millionaire" (şu ana dek 21 ödülü var)... İngiliz yönetmen Danny Boyle’nin, Hindistan’da harmanladığı bu muhteşem seyirlik, kült eser statüsüne yerleştirdiğimiz “Trainspotting”i dahi aşacak kalibrede...



Dört Oscar’lı efsane kovboy Clint Eastwood, Hollywood’un en ünlü annesi Angelina Jolie’ye belki de ikinci heykelciğini getirecek olan “Sahtekâr” ile Kore gazisini canlandırdığı “Grand Tarino”yu çekti. O, hatırlarsınız geçen yıl da akademi ödülünün peşine çifte filmle düşmüştü.




İki yetenekli oyuncuyu, Brad Pitt ile Cate Blanchett’i buluşturan fantastik bir masal kıvamındaki "Benjamin Button'un Tuhaf Hikâyesi", hiç kuşkusuz 2009’un en iddialı yapımlarından... Benjamin Button’un acayipliği ise kendisinin yaşlı doğup büyüdükçe gençliğe terfi etmesinden kaynaklanıyor. “Yedi”, “Oyun” ve “Dövüş Kulübü” ile ilginçtir Oscar adayı bile olamayan David Fincher, bir bakmışsınız ki bu tuhaf öyküyle emeline kavuşur.




“Pi” ve “Bir Rüya İçin Ağıt” ile tüm 7. Sanat tutkunlarının beğenisini kazanan Darren Aronofsky, “Kaynak” (ne eksantrik bir yapıttı) sorununu halledip “Güreşçi” ile tekrar aramıza dönüyor. Hem de ne dönüş... Amerikan sinemasının haşarı çocuğu Mickey Rourke’un bu filmde hiç abartısız hayatının rolünü oynadığını da ekleyelim.

LÜTFEN BİRİ ONA OSCAR VERSİN

“Amerikan Güzeli”nin yetenekli yönetmeni Sam Mendes, Titanik’ten yaklaşık 11 yıl sonra karısı Kate Winslet ile Leonardo DiCaprio’yu “Hayallerin Peşinde” için yeniden bir araya getirdi ve ortaya harika bir film çıktı.

Ona artık Oscar (beş kez aday oldu, altıncısı yolda) verilmesini istediğimiz Kate Winslet, üstelik savaşın tam ortasında sıradışı bir aşk öyküsü anlatan, “Saatler”in yönetmeni Stephen Daldry’ın çektiği The Reader’da da oynuyor. Gerçekten yine Oscar alamazsa ya kendini paralayacak ya da tamamen küsecek.



İşte dikkat çekici diğer yapımlar; dünya meselelerine duyarlı yönetmen-oyuncu Sean Penn’in eşcinsel politikacı Harvey Milk’i canlandırdığı Gus Van Sant hikâyesi “Milk”, eski ABD başkanlarından Richard Nixon’u dillendiren ve Frank Langella’nın kusursuz oyunculuğuyla güzelleşen "Frost/Nixon", yazarına Pulitzer kazandıran sağlam kadrolu ve çok tartışılır “Doubt”, Penelope Cruz’un coşturduğu, Woody Allen komutasındaki "Barselona, Barselona”, siyasi sinema tutkunlarınca dört gözle beklenen "The Baader Meinhof Complex" ile “Che: Part One” ve “Che: Part Two”...



En iyi yabancı film dalında en şanslı aday ise "Gomorra"... “Rachel Getting Married”, “Synecdoche, New York”, “I’ve Loved You So Long”, "In Bruges", “Ballast”, “Defiance”, “Beşir’le Vals”, "Happy Go Lucky", "Everlasting Moments" "Aramızda Casus Var" ve "Mamma Mia" da çeşitli adaylıklar alabilir.

Oscar biter, 2009 bitmez. Yaza doğru sırada, evsiz ve şizofren müzisyen Nathaniel Ayers’in gerçek öyküsü “The Soloist”, “Harry Potter ve Melez Prens”, her yaştan çocuklar için “Buz Devri 3”, buhran yılları, mafya ve tabii John Dillinger için dev bir kadroyla yola çıkan Public Enemies, “Terminatör: Kurtuluş”, “Transformers 2” ve 11’ncisi çekilen “Uzay Yolu” var.




Gerçek gündem..
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Galiba en iyi filmleri 2 yıl önce izledik? Köstebek'in üzerine bu konuda daha iyi bir film çekildi mi?
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Katagorilere ayırmak gerekir..Hoş yukarda sayılan filmlerden çogunuda izlemedigimi itiraf ediyim..O yüzden şu güzel,bu degil diye sınıflandıramıyorum...2 yıl önceki izledigim filmler içinden bakmam gerekir kendi şahsi fikrimi söyleyebilmem için.. ::)
 
S

su perisi

Kullanıcı
4 Ocak 2007
En iyi cevaplar
0
0
Öyle tabi.. Benim katogorimden bahsetmiştim.. :)
Ayrıca Köstebek filminin baştan ayaga kaliteli oyuncular ve oscarlı müzisyeninde müzikleriyle  baştan ayaga kalite kokan ,polis, mafya mücadelesi ve içlerinde yer alan iki muhbirin yaşadığı dramın bu kadar iyi işlenişi ile ödülüde hak etti... :)
 
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Tamam o zaman.:)
Aslında Oscar kategorilere göre verilseydi keşke, aşk filmlerinde hep biz önde olurduk. :)
 
Üst