Ölümsüz olmak bir hayal mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan crt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crt

Kullanıcı
medya.php

Ölümsüz olmak bir hayal mi?
ABD'de yaşayan Ukraynalı tıp profesörü Konstantin Rasin'in, kendi geliştirdiği atom çekirdeği yapımı teorisi ile insanın ölümsüzlüğünün önünü açtığı öne sürüldü.

İstanbul- Ukrayna'daki ‘UNİAN Ajansı'
Ukraynalı bilim insanının biyosibernetik alanındaki çalışmasının, beynin fonksiyonlarını yitiren parçalarının yerine protez yerleştirilmesine imkan tanıdığına ilişkin iddiayı yayınladı.

ABD'de yaşayan Ukraynalı tıp profesörü Konstantin Rasin...
“Biyosibernetik alanındaki son teknoloji sayesinde, çok yakında beynin farklı parçalarının yerlerine protez takılabilecek” iddiasında bulunurken ölen insanların kişiliklerinin kopyalanmasını sağlayacak sensörlerin yapımının da mümkün olduğunu savundu.
Prof.Dr. Konstantin Rasin
“Artık kimse buna fantezi ya da masal gözüyle bakmıyor. Bu, gerçek” diye konuştu.

Ölümsüzlük olmak bana çok da çekici gelmiyor yav. Amaçsızlaşır artık insan. Çalış çalış nereye kadar ya da tembel tembel oturmak aynı şekilde.

Ölümsüz olmayalım da adaletli, hak ettiğimiz bir yaşam sürelim yeter. Keyif alabileceğimiz, hakkımızın yenmediği bir yaşamda ortalama yaşta ölmek, ölümsüzlükten çok daha güzel bence.

Yok şahsen ben ölümsüz olmayı falan istemem.Yaşa yaşa nereye kadar .
Sonsuza değin taşıyamam dünyanın derdini tasasını: (

dideM' Alıntı:
Ölümsüzlük olmak bana çok da çekici gelmiyor yav. Amaçsızlaşır artık insan. Çalış çalış nereye kadar ya da tembel tembel oturmak aynı şekilde.

Ölümsüz olmayalım da adaletli, hak ettiğimiz bir yaşam sürelim yeter. Keyif alabileceğimiz, hakkımızın yenmediği bir yaşamda ortalama yaşta ölmek, ölümsüzlükten çok daha güzel bence.
Sonuna kadar katılıyorum

belki hepsini yaparlar ama yok olan hücerelerin yerine ve ölen sinir hücrelerini tekrardan yapılamıyor.Hele ki sinir hücreleri vücutta bile tekrar yapılmıyor. belki yaşama süresini uzatırlar ama sonunda illaki ölecektir. ki çoğu insana 70 yıl bile fazla geliyor. sürünerek 150 yaşamaktansa 50 yıl ayakta yaşarım  ;)

Ölümsüzlüğün gerçekşleşmesi halinde  dünyanın ekolojik dengesi bozulur.
Onca insan nolcak nereye sığacak  ?: (

Harun' Alıntı:
Şimdi de bozuk  :) Adam nasıl olsa ölcem diye, geriye kalana bişey bırakmıyor. Diğer türlü belki daha güzel bakar.

Güzel baksa ne olur ki ..
Şimdi sığmıyoruz şu kocaman  dünyaya ...Birde ölümsüz olmak aman aman kalsın..! : )

Dediğiniz gibi ölümsüz olmakta nereye kadar dimi..
Bencede insan yaşa yaşa sıkılır yav  :D

ölümsüzlükle ilgili olan çoğu buluşlara katlıyorum ve inanıyorum.bunun yeni icad edilen birşey olmadığı da bir gerçek..tabi bunun insalığa sunulması çılgınlık olurdu...
en büyük ölümsüzlük eser bırakmaktır bence.Eserler bırakalım  ::)

Herhalde şu an kullandığımız teknolojinin zamanında hayal bile edilemediğinden yola çıkarak,insanoğlu herşeyin mümkün olabileceğine inanmak istiyor.(Overgeneralizing)

Birileri 100 yıl önce ölen insanı diriltebileceğiz diye bir haber çıkarsa şaşırmam artık doğrusu.

İnsanoğlu işte,herzaman Tanrı'nın rolüne bürünmek istiyor.
Sonunu merak edenler için Babil Kulelerini okumalarını tavsiye edebilirim.
İnternetten çok kolay bulursunuz.

Pek çok efsanede ve kutsal kitaplarda adı geçen Babil Kulesi, yeryüzündeki ulusların ve onların konuşmakta olduğu binlerce dilin nasıl ortaya çıktığıyla ilgili bir inanış unsurudur:
İnsanlar, Tanrıya ulaşmak ve ona daha yakın olabilmek için, uyum içerisinde ve büyük bir istekle göğe yükselen bir kule inşa etmeye girişmişlerdir.
Kule, çok geçmeden yükselmeye başlamış ve bunu gören Tanrı, kuleyi inşa eden her insana ayrı bir dil vermiş, onları dünyanın dört bir tarafına savurmuştur. İnsanlar birbirleriyle anlaşamadıkları için kulenin yapımı da durmuş ve dünya üzerinde çok sayıda ulus ve bu uluslara ait binlerce dil türemiştir.

Tanrının Arabalarını okuduğumda karışan duygu  ve düşüncelerimi tamda  toparlama aşamasındaydumki ..
  Babil Kuleleri'ni de okumak isterim.
Öneriniz için teşekkürler..

Bilimsel açıdan bakarsak zaten ölümsüzüz..
Ha insan olarak sonsuz bir hayat mümkünmü ? bir kaç yüz yıl sonra belki.. Hoş bir kaç yüzyıl sonra dünya denen küre pek yaşanılası olmayacak ama biz yinede mahvedeceğimiz yeni kürelerde bulabiliriz.  Evrendeki tek terminatör insan olsa gerek  :d Her şeyi yok edebilitesi var..
Hele birde ölümsüz olurlarsa amanda aman.. :d

Geri