Ölüm anında insan ne hisseder?

• Konbuyu başlatan Feveran Estomp
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler kategorisinde Feveran Estomp tarafından oluşturulan Ölüm anında insan ne hisseder? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 42,446 kez görüntülenmiş, 77 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Garip Olaylar \/ İlginç Bilgiler
Konu Başlığı Ölüm anında insan ne hisseder?
Konbuyu başlatan Feveran Estomp
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan beyazdilekce
crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Fazla yaşlanmayı istemiyorum ölüm ne zaman gelirse gelsin ama ani olsun acı çekmeyeyim.
Bu dehşet verici bir konu için teşekkür etmek tuhaf kaçar ancak ölümün acı yüzünü bir kez daha anımsamış olduk.
Ölüm ve işte o anı!
Yaşarken kükreyip nice aslan kesilenlerin çaresizliğe teslim olduğu "son andır " diye düşünüyorum.

H

hırslı.28

Kullanıcı
16 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
ayyy hepside cok kötü ya  :(Allah böyle korkunç bir ölümle karşılaştırmasın inş

H

hayalhane

acı çekmek çok kötü bişey ama;bide şu var.

İnsan boğularak ölünce 2.derece şehit sayılıyor;yani kulhakkı dışında bütün günahları affediliyor

birde bu tür ölümler insanın günahlarına kefarette olabiliyor.Buda konuya başka bir bakış açısı

(yanlış anlamayın sn. arkadaşlar.İçiniz ferahlasındiye yazdım)

;) ;) ;D ;D :D :D

F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Bilgiler için teşekkürler Hayalhane ama boğulan bir insanın derdinin hangi günahlarım affedilir olcağını zannetmiyorum. Daha çok kurtulma çabasında olcaktır. En kötü ölüm yanarak gerçekleşen ölüm bence..

V

vega

Kullanıcı
24 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Diyarbakır
Asılma: Yağlı urganla asılarak boğulma 10 saniye içinde bilinç kaybına yol açıyor. Fırlatma tarzı asılmalarda amaç, boynun kırılmasını sağlamak. Ancak bu yöntemle asılan mahkûmlarda ölümlerin yine boğulmadan kaynaklandığı belirlendi.
kendini asan kişilerin tırnaklarında hep ip ve kan bulurlarmış  :-\ kurtulmak için uğraşırlarmış  :-X Allah korusun yaa ayy

H

hayalhane

Feveran Estomp' Alıntı:
Bilgiler için teşekkürler Hayalhane ama boğulan bir insanın derdinin hangi günahlarım affedilir olcağını zannetmiyorum. Daha çok kurtulma çabasında olcaktır. En kötü ölüm yanarak gerçekleşen ölüm bence..
şimdi efendim insanlar şehit olduklarında sadece kul hakkıında hesaba çekilir
şehitleri 2 türlüdür
1.si haiki şehit,harp meydanında şehit düşenler
2.side mükmi yani doğum yaparken ölen anne,boğulanlar,sagınlar falan
amaaaaa
birde şu var öeln kişi gafil,günahkar ise azraili (a.s) görmesi 100 bi kılıç darbesinden daha beterbir durum,en iyisi sevapkar birisi olarak ölmek tek sıkıntı sekarati meht yani ölüm anı ruhu teslim etmektir,orad bir sıkıntı çekeriz,orada da alemlere rahmet olnaefendimiz (s.a.s) himmet edip kurtarıyor ve mevlamıza kavuşuyoruz
imam-ı gazali (k.s) diuor ölüm 63 tülüdür bu ölümde ariflerin vuslatıdır yani Hak Tealaya kavuşma hissetmeden ölüm,tek çare sevap işlemek yok sa vay halimize ölüm sebebi değil önemli olan,önemli olan ruhu teslim etmek.....bu konu uzar gider ben özetlemeye çalıştım Allah razı olsun :)

H

hayalhane

hayalhane' Alıntı:
Feveran Estomp' Alıntı:
şimdi efendim insanlar şehit olduklarında sadece kul hakkıında hesaba çekilir
şehitleri 2 türlüdür
1.si haiki şehit,harp meydanında şehit düşenler
2.side mükmi yani doğum yaparken ölen anne,boğulanlar,sagınlar falan
amaaaaa
birde şu var öeln kişi gafil,günahkar ise azraili (a.s) görmesi 100 bi kılıç darbesinden daha beterbir durum,en iyisi sevapkar birisi olarak ölmek tek sıkıntı sekarati meht yani ölüm anı ruhu teslim etmektir,orad bir sıkıntı çekeriz,orada da alemlere rahmet olnaefendimiz (s.a.s) himmet edip kurtarıyor ve mevlamıza kavuşuyoruz
imam-ı gazali (k.s) diuor ölüm 63 tülüdür bu ölümde ariflerin vuslatıdır yani Hak Tealaya kavuşma hissetmeden ölüm,tek çare sevap işlemek yok sa vay halimize ölüm sebebi değil önemli olan,önemli olan ruhu teslim etmek.....bu konu uzar gider ben özetlemeye çalıştım Allah razı olsun :)
ölümü 636 yazmışım elim kaymış afedrsini 3 türlüdür yazacaktım :)

H

hayalhane

vega' Alıntı:
Asılma: Yağlı urganla asılarak boğulma 10 saniye içinde bilinç kaybına yol açıyor. Fırlatma tarzı asılmalarda amaç, boynun kırılmasını sağlamak. Ancak bu yöntemle asılan mahkûmlarda ölümlerin yine boğulmadan kaynaklandığı belirlendi.
kendini asan kişilerin tırnaklarında hep ip ve kan bulurlarmış  :-\ kurtulmak için uğraşırlarmış  :-X Allah korusun yaa ayy
onların iş çok zor diyor alimlerimiz (k.s)
ancak Allah affederse kurtulurlar o byük günde birde kabirdeki çektikleri azapta cabası,ölümle direkt cennet cehennem yok işte kabir hayatı var burada azap görmesi var o karanlık ve derin kuyuda :(

F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Ölümden korkmadan yaşamak lazım.. Ölümde yaşamın bir parçası.. Ama eceli gelmeden bu şekilde ölümlere maruz kalmak çok acı..

H

hayalhane

Feveran Estomp' Alıntı:
Ölümden korkmadan yaşamak lazım.. Ölümde yaşamın bir parçası.. Ama eceli gelmeden bu şekilde ölümlere maruz kalmak çok acı..
önemli olan ölümden korkmak değil
Allah tan korkarak yaşamaktır
Allah korkusu herşeyden üstündür
ölümden bile :)

F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Bu sizin için öyle olabilir. Ben genel olanından bahsettim.

H

hayalhane

Feveran Estomp' Alıntı:
Bu sizin için öyle olabilir. Ben genel olanından bahsettim.
tabi haklıısnız
ben genelde bu tür konulara dini yönden bakarım,ilmi yönden yani
uhreviyeden bakınca dünyeviyatı göremedim :)

F

Feveran Estomp

Kullanıcı
6 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
Mersin
Herkes dilediği açıdan bakar tabikide saygı duyarız. O yüzden sizin bakış açınızda önemli. Ama dediğiniz gibi biraz tinsel yaklaşmışsınız. Ben daha çok olayın genel eleştirselliği üzerinde durdum.

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
" İnsan ölüm anında ne hisseder"
Bu konuda tamamen varsayımlardan hareket ediyor teoriler üretiyoruz.
Çünkü "O an!" geldiğinde  zaten yaşamıyor olacağızki..Bu duyguyu gerçek sahibinden dinlemek gibi bir şansımız asla olmayacak..
Biz insanoğlu en küçük acıya dayanamıyorken toprağa karışıp yok olma gibi acı bir gerçek karşısında ne yapabilirizki?
Ölüm ! Çaresizlik ,bir bilinmez hiç yaşamamamışçasına yokoluş sonsuzlukta kayboluştur  ..
O anı ,düşünmemeye çalışıyorum.
Bu konuda sölenen herşey  hikaye  ben  korkuyorum hemde çok ..!

H

hayalhane

crt' Alıntı:
" İnsan ölüm anında ne hisseder"
Bu konuda tamamen varsayımlardan hareket ediyor teoriler üretiyoruz.
Çünkü "O an!" geldiğinde  zaten yaşamıyor olacağızki..Bu duyguyu gerçek sahibinden dinlemek gibi bir şansımız asla olmayacak..
Biz insanoğlu en küçük acıya dayanamıyorken toprağa karışıp yok olma gibi acı bir gerçek karşısında ne yapabilirizki?
Ölüm ! Çaresizlik ,bir bilinmez hiç yaşamamamışçasına yokoluş sonsuzlukta kayboluştur  ..
O anı ,düşünmemeye çalışıyorum.
Bu konuda sölenen herşey  hikaye  ben  korkuyorum hemde çok ..!
size şu kıssayı anlatayım varsayım dediniz;
kuranı azimüşşanda geçer
zamanın da İbrahim a.s azraile rica eder,çok iyi arkadaştırlar
İbarhim a.s kafir kılığına gireyimde nasıl canları çıkıyor merak ettim der
azreil ise olmaz der ancak kıramaz İbrahim a.s ma kafirlere göründüğü gibi görünür
İbrahim a.s bu azab varken cehenem ateşine gerekbile yok der
bunu canlı birisi söylüyor
kuranda yalan söylemeyeceğine göre canlı birisi söylüyor demektir :)
bir hocamız vaaz etti ondan dinlemiştim,teşekkürler :) aklımda kaldığı kadarıyle anlattım :)

crt

crt

Kullanıcı
11 Eyl 2009
En iyi cevaplar
0
38
İstanbul
Hayalhane : )
Açıklamaların için teşekkür ederim.
Ama ben kimseyi yalancılıkla suçlamadım sadece ölüm  ile ilgili düşüncelerimi paylaştım..
"Sevgiyle yoğurulmamışsa yüreğin, Tekkede manastırda eremezsin.
Bir kez gerçekten sevdinmi bu dünyada, Cennetin, Cehennemin üstündesin."

H

hayalhane

crt' Alıntı:
Hayalhane : )
Açıklamaların için teşekkür ederim.
Ama ben kimseyi yalancılıkla suçlamadım sadece ölüm  ile ilgili düşüncelerimi paylaştım..
"Sevgiyle yoğurulmamışsa yüreğin, Tekkede manastırda eremezsin.
Bir kez gerçekten sevdinmi bu dünyada, Cennetin, Cehennemin üstündesin."
estağfirullah ne suçlaması
kuranı Allah -azze ve celle- kıyamete kadar ben kuyacam diyo,yani yalan yanlış yok
var sayımda olamaz tefsirlerde geçer hepsi :)
teşekkürler :)

B

beyazdilekce

Kullanıcı
1 Ara 2009
En iyi cevaplar
0
0
Antalya
paylaşım için teşekkürler. :) ya ne kadar korkuyoruz bu ölümden. bence ölümden değil öldükten sonra hayattan korkmamız gerekir. kendime soruyorum... ölüme ve ölümden sonraki hayata nekadar hazırım?