Okulsuz köyden ABD´ye uzanan başarı öyküsü

  • Konbuyu başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim, Neyi, Nasıl Başardı? kategorisinde Codex tarafından oluşturulan Okulsuz köyden ABD´ye uzanan başarı öyküsü başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,245 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim, Neyi, Nasıl Başardı?
Konu Başlığı Okulsuz köyden ABD´ye uzanan başarı öyküsü
Konbuyu başlatan Codex
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan toprak43
Codex

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
14 May 2006
En iyi cevaplar
0
48
Çanakkale
www.kendinigelistir.com
Elazığ’ın Baskil ilçesinin okulu olmayan bir köyünde doğan, annesi okuma yazma bilmeyen 30 yaşındaki İrfan Bulu, dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında yer alan Harvard Üniversitesi’ne davet edildi.

Işık kaynakları üzerine yaptığı doktora çalışmasıyla üniversitenin dikkati çeken Bulu, 25 Martta bundan sonra çalışmalarını sürdüreceği Amerika’nın yolunu tutacak.

Bilkent Üniversitesi’nde "Işığın Yayılmasının Kontrolünde Yeni Yöntemler: Meta Materyaller ve Fotonik Kristaller" adlı doktora çalışması sırasında Harvard Üniversitesi yetkililerinin dikkatini çeken Bulu, bu üniversite tarafından araştırmalarına ABD’de devam etmesi için davet edildi.

Bulu, Amerika’nın Boston kentindeki dünyanın dördüncü en büyük kütüphanesine ve akademik kuruluşlar arasında en büyük sermayeye sahip, 2 bin 300 öğretim üyesi ile 6 bin 650 lisans ve 13 bin lisansüstü öğrenciye eğitim veren Harvard Üniversitesi’nde çalışmalarına başlamak üzere 25 Martta ABD’ye gidecek.

Harvard Üniversitesi ile istediği alanlarda çalışmalar yapmak üzere iki yıllığına sözleşme imzalayan Bulu’ya üniversite tarafından yılda yaklaşık 45 bin dolar ödenecek.

ÖSS’DE TÜRKİYE 311’İNCİSİ OLDU

Bilkent üniversitesinde doktora öğrencisi olan Bulu, 1977 yılında Elazığ’ın Baskil ilçesinin bir köyünde doğduğunu söyledi. Babasının devlet memuru olduğunu, annesinin ise okuma yazma bilmediğini anlatan Bulu, ailesinin kendisinin doğumunun ardından köyde okul bulunmadığı için kardeşleriyle birlikte Malatya’ya göç ettiğini söyledi.

Bulu, ilk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamladığını ve sınava girdiği yıl ÖSS Türkiye 311’incisi olduğunu kaydetti.

Harvard’dan aldığı teklifi değerlendiren Bulu, "Doktoramın ardından bir takım çalışmalar yapmak üzere aklımda birkaç tane üniversite vardı. Bunlardan biri de Harvard Üniversitesi’ydi. Benim başvuruma gerek kalmadan üniversiteden bana teklif geldi. Harvard’da doktora çalışmamın bir kısmını nano boyuta taşıyacağım" dedi.

Harvard Üniversitesi ile ilk aşamada 2 yıllık bir anlaşma imzaladığını anlatan Bulu, anlaşmanın bitiminden sonra Amerika’da kalmayı düşünmediğini, çalışmalarına Türkiye’de devam etmek istediğini söyledi.

Ailesi hala Malatya’da yaşayan Bulu, annesinin okuma yazma bilmediği için bu davetin ne anlama geldiğini tam olarak anlayamadığını ancak Amerika’da iyi bir üniversiteye gideceğini duyduğunda çok heyecanlandığını belirtti. Bulu, ailesi için başarının çok değerli olduğunu, maddi anlamdaki katkıların başarının yerini tutmayacağını ifade ederek, "O nedenle ailem bu gelişmeyi çok önemsiyor" dedi.

Öğrencilik yaşamı başarılarla dolu Bulu’nun, uluslararası dergilerde 30’a yakın makalesi yayımlandı.

Kaynak:Milliyet gazetesi

 
Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
Ne mutlu..
insanlarımızın idölünde sanatçı şarkıcı dansöz vs vs var
ama düşünen için bu çok güzel bir örnek. hiç birşey için geç değil sadece iste.
 
S

smyye

Kullanıcı
1 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
bu artık sanatcı ve şarkıcılıktan da öteye gitti.. magazn sektörü sayesnde bir sürü idealsz, ordaki yaşamlara özenti, neredeyse 24 saatini TV karşısında geçiren milyonlarca insan var ve hiç kiseninde bundan bir rahatsızlık duyduğu yok...
gerçekten hepimiz adına güzel bir örnek.
:(
 
D

derin_3486

Kullanıcı
7 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Hayallerini gerçekleştiren insanlar umut veriyor bana ve hayallerim artıyor. :)
Paylaşım için teşekkürler
 
E

ercan

Kullanıcı
8 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
böyle başarılı insanlar çoğunlukla okulsuz, fakir köylerden çıkıyo, çoğu insan ise elindekilerinde değerini bilmiyo
 
F

Flamingo

Kullanıcı
31 Ağu 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
Gerçekten güzel bir hikaye... ''İnsan İsterse'' dedirtiyor, bir kez daha...
 
S

sagocu38

Kullanıcı
26 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
0
kayseri
evet başarmamanın önünde durmayan engele iyi bir örnek daha
 
T

toprak43

Kullanıcı
21 Haz 2009
En iyi cevaplar
0
0
Kütahya
gerçekten tebrik ederim.sonuçta zorluklarla mücadele etmiş ve bunu başarmış.hepimiz birşeyler çıkartmalıyız bu başarı hikayelerinden.

HAYATA GÜLÜMSE :)
 
Üst