Okuduğumuz Kitaplardan En Beğendiğimiz bölümler...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emine38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mümin Sekman her şey seninle başlar kitabını edebiyat hocam bir bölümünü derste okumuştu bize okudugu bölümde Atatürkmüş  her duydugum da çok şaşrdıgım yerleri vardıı

M' Alıntı:
Mümin Sekman her şey seninle başlar kitabını edebiyat hocam bir bölümünü derste okumuştu bize okudugu bölümde Atatürkmüş  her duydugum da çok şaşrdıgım yerleri vardıı
Tekrar dinleme fırsatı bulursan,bizimlede paylaş M.. :)

Aşkın en yüce işlevi, sevilen insanı özgün ve yeri doldurulmaz biri yapmasıdır..

(Tom  ROBBİNS..PARFÜMÜN DANSI...)

Önemli not...Bu kitabı  önceden okumuştum,ve tavsiye ettiğim bir arkadaşım okumuş, bana kitap içerisinden gözüne çarpan bu sözü iletince,bende sizlerle paylaşmak istedim...

ben ömrü boyunca ayakta yaşamaya razı olmaz
bir kaç gündür dayanır ama arzularında yenik düşer

Yerçekimi sayesinde yollarda yürüyebiliriz,ayakta durabiliriz.Yerçekimi olmasaydı hepimiz hava boşluğunda dolaşıyor olurduk dünyada.
Hayatta da bir insanın yaşama yerleşebilmesi,ruh sağlığını koruyabilmesi için birşeylerin kendisini çekmesi lazımdır.Ancak o zaman ayaklarını yere sağlam basar ve yaşama yerleşebilir.

Yaşama Yerleşmek(Üstün DÖKMEN)

-Baba İlk önce biri sana vurursa,nasıl karşılık vermeden durabilirsin?

Ro j, anlayışla başını salladı..."Biliyorum bu çok zor şey...Yumrukların yerine beynini kullanman gerek".

(...Kızılderili topraklarında  BEYAZ ŞAMAN..Noah GORDON..)

ÖYLE BAKMA ÇÜNKÜ..
Güzel bahçeli bir ilkokulun penceresinden dünyaya,
hasret,hasret biraz da
bayat bayram şekeri kederiyle bakan,
aklı canbaz yanağı al,
sesi çilek araması
bir çoçuk oturuyor
gözlerinde..(...) “Biri hep fazladır çevremde” - böyle düşünür yalnız kişi! “Hep bir kere bir, - iki olur çıkar sonunda!” “Ben” ve “Beni” hep pek ateşli görüşürler: dost olmasa nasıl katlanılırdı? Yalnız için dost, hep üçüncü kişidir: üçüncü, iki kişi arasındaki konuşmanın derinlere dalmasını önleyen bir tıpadır. Ah, bütün yalnızlar için birçok derinlikler vardır. Bundandır, dosta ve dostun yüksekliklerine özlem çekmeleri. Başkalarına inancımız, kendimizde neye inanmak istediğimizi açığa vurur. Dost özlemimiz bizi ele verir. ( ... ) Kişi dostunda en iyi düşmanını bulmalı. Dostuna karşı koyduğunda, ona yüreğinle en yakın olmalısın. Dostunun önünde çıplak durmak mı istersin? Kendini olduğun gibi göstermen, dostunun şerefine midir? Ama bu yüzden, şeytan görsün yüzünü, der sana dostun! Kendisini hiç gizlemeyen, kişiyi deli eder: öylesine çekinmeniz gerekir çıplaklıktan! Evet, tanrı olsaydınız, o zaman utanabilirdiniz giysinizden!

Şöyle der deli: “ İnsanlarla düşüp kalkmak kişiliği bozar, hele kişilik yoksa.”

F.Nietszche (Böyle Buyurdu Zerdüşt)

Hırs içinde yaşarsanız,etrafınız da hırs dolar.

Hayat sizin ona nereden baktığınıza bağlı olarak değişir.Sizin ruh haliniz değiştikçe hayatın da farklılaştığını görürsünüz.ne girdiverirseniz,o çıktığı alırsınız.

Beyniizi,ruhunuzu sevgiyle doldurun ve dağıtın.Size de aynı ışık yansır.

Beyniniz nerede ise bedeninizde oradadır.Ruhunuzun dünyaya çiçeklerle dolu bir vadiden bakmasını tercih edin.Hırs ve kötülüklerle dolu bir uçurumun kenarından değil..

Fizik kanunlarına göre,iki şey aynı anda bir arada olamz.Eğer beyninizi olumlu düşünceyle yerleştirirseniz,olumsuz düşünce oraya yerleşemez.

Beyninize yeni ve pozitif yönlere giden yağmur olukları açın."Toprağı ne yapalım?" diye düşünenler olabilir.Onlarında eski yolları tıkamada kullanabilirsiniz.

"Güne canlı bir kurbağ yiyerek başalrsanız o gün daah kötüsü olmadığını görürsünüz" derler.. ;)

Şu hortumlu dünyada,fil yalnız bir hayvandır...Ahmet şerif İZGÖREN...

Albert Einstein'dan izafiyeti anlatması istendiğinde derki. "Kızgın bir sobanın üzerinde bir saniye bir saat gibi geçer,oysa güzel bir kadının yanında bir saat bir saniye gibidir,işte izafiyet budur!"

Şu hortumlu dünyada,fil yalnız bir hayvandır...Ahmet şerif İZGÖREN...

su perisi' Alıntı:
Albert Einstein'dan izafiyeti anlatması istendiğinde derki. "Kızgın bir sobanın üzerinde bir saniye bir saat gibi geçer,oysa güzel bir kadının yanında bir saat bir saniye gibidir,işte izafiyet budur!"

şu güzel kadını sevdiğin kadının yanında diye değiştirsek mi biz :)

"Baylar, işte o anda öğrenmeye başladım!Ah,evet,insan zorda kalınca öğreniyor,bir çıkış yolu bulmak için öğreniyor,o zaman hiç birşeyi kafasına takmadan öğreniyor!Kendini kontrol etmek için kamçıdan yardım alıyor,benliğinde başkaldıran bir nokta mı var,kendi etini doğruyor.Zaman içinde maymun doğam tamamen terk etti beni;bunu gören ilk öğretmenim,kenisi maymunlaşıp benden uzaklaştı,onu bir tımarhaneye yatırmak zorunda kaldılar.Allah'tan kısa sürede kendini toparladı geri geldi."

Bir Köy Hekimi / Franz Kafka

tnctrkcell' Alıntı:
su perisi' Alıntı:

şu güzel kadını sevdiğin kadının yanında diye değiştirsek mi biz :)

Mustafa,sende genç bir beyin olarak kitap bölümümüzü bakıyorum yakın mercekde takip ediyorsun,okuduğun kitaplardan seninde paylaşımını görmek isterdim... :)

Tatilde 3 kitap okudum,bir ara ekleyecegim begendigim bölümlerini... :)

"Tüm bu fotograflara bakınca ve bu kısa,ama koca hayatı gözden geöirince bir şey farkettim:Aslında yaptığımız şey halı dokumak.Attığımız her adım,yaptığımız her iyilik veya kötülük birer ilmektir."

(...Uçan halı babam ...Ahmet şerif İZGÖREN...)

"Kendi ölümüne dek ölümün yüzü yoktur"

(...Edgar Alan Poe...Kızıl ölümün maskesi...)

"Düşmanlarınız gerçek düşüncelerinizi zaman gelinceye dek bilmesinler."

(...ROBERT GREENE..İktidar kitabından...)

"Beni bıraktığın yerdeyim,sen de gittiğin yerde dur!"

"Baksaydın korkmadan gözlerime,sana keşkelerimi sunacaktım terk etmeden bahar kıpırtısı içimi!"

(Kahraman TAZEOĞLU...Susacak var...)

Dünyanın en usta ve en ünlü kompozitörleri tarafından bestelenmiş eserleri düşün, sayfanın başında sol anahtarı olmadan okuyabilir misin notaları?
        Okuyamazsın,Kimse okuyamaz..Bizim sol anahtarımızda aşkımız
Yüreğim Seni Çok Sevdi/ Canan Tan

Aynı şekilde bir ulusun onuru,o ulusu oluşturan insanların onurlu davranışlarıyla oluşur ve devam eder...İnsan onuruna önem vermeyen bireylerden oluşan bir ulusun,her şeyin üstünde,soyut,temelsiz ulusal onurundan söz edilebilir mi?...

Biyolojik olarak yaşıyor olduğunu bilmek,yaşamının bilincinde olmak anlamına gelmez...Yaşamının bilincinde olan kişi kendini ailesiyle,mahallesiyle,kasabasıyla,ülkesiyle,dünyasıyla ve kademe kademe tüm evrenle ilişki içinde görür.Evrenle ilişkisini kendisi keşfeder;bu ilişkilerin anlamını kendi verir,başkası değil...

İYİ DÜŞÜN DOĞRU KARAR VER-DOĞAN CÜCELOĞLU

Geri