NLP Farkındalığı

  • Konbuyu başlatan hayalhane
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Eğitimleri & Eğitimler kategorisinde hayalhane tarafından oluşturulan NLP Farkındalığı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 11,299 kez görüntülenmiş, 17 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Eğitimleri & Eğitimler
Konu Başlığı NLP Farkındalığı
Konbuyu başlatan hayalhane
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan seca
H

hayalhane

NLP FARKINDALIK YOLCULUĞU  
   
       Dağdan çıkan bir su düşün. Yokuş aşağı akan berrak, pırıl pırıl bir su. Zamanla aktıkça billurluğunu kaybeden, bulanmaya ve kokmaya başlayan bir su…
       Sen de bir su gibi değil misin aslında?
       Doğduğunda ne kadar duru, ne kadar temizdin değil mi? Çocukken mutlu, huzurlu, neşeli ve hareketliydin. Korku, endişe nedir bilmezdin, güvensizlik, düşmanlık, kin gibi olumsuzluklarla tanışmamıştın.
       Yaşın ilerledikçe huzursuzluğun arttı, mutsuz olmaya başladın. Üzüntü peşini bırakmaz oldu.
       Bebekken evini, çevreni cennete çeviriyordun.
       Büyüdükçe evin ve çevren, senin içini cehenneme çevirmeye başladı.
       Üzüldün, hakarete uğradın. İftira ettiler, aşağıladılar, insan yerine koymadılar seni. Varlığını fark etmediler bile.
       Ve sen güvenini kaybettin. “Hayır, hayııırrr!” diyemedin. Başkalarını memnun etmeye çalışırken içinde, ruhunun izbe köşelerine sakladığın çocuğun, çığlıklarını duymadın. Bastırdın onu, susturdun.
       Şimdi içine doldurduğun ve başkaları tarafından sırtına yüklenen ağırlıkları taşıyamıyorsun değil mi?
       Dünyada bir kere yaşama şansın var. Bunu, üzüntü, kaygı, mutsuzluk, yalnızlık, karamsarlık, başarısızlık ve güvensizlikle mi geçireceksin?
       Hayır hayır sen kendine lazımsın. Annene, babana, çocuklarına, öğrencilerine, sevdiklerine lazımsın. Sevgi dolu, mutlu, başarılı, güçlü, başkalarına da örnek olan harika bir hayat yaşamayı hak ediyorsun?
       Sana yaşama dair dersler veren pek çıkmadı. Yeni aldığım buzdolabının, çamaşır makinesinin, bilgisayarın çalışması için servisler vardı, ama senin kaliteli yaşamanı sağlayacak servisler yoktu. Karanlıkta el yordamıyla ilerleyen biri gibi sen de hayat yolculuğunda el yordamıyla ilerledin bugüne kadar.
       Seni özlediğin kaliteli, mutlu, huzurlu, başarılı, sevgi dolu yaşama götürecek otobana çıkmak istiyor musun?
       İçindeki virüsleri, yüreğindeki tortuları, olumsuzlukları temizlemek, ruhundaki yaraları bulup sevgiyle onarmak istiyor musun?
       Yıpranmış duygularını, zedelenmiş ruhunu, karışmış zihnini, sendelemiş kendini revizyona sokup gıcır gıcır çıkmak istiyor musun?
       Evet istiyorsan da bunun nasıl olacağını bilmiyorsun. Çünkü zihnin karıştı. Beynini sağlıklı çalıştıracak düzgün bilgilere ulaşamadın. Zekanı harekete geçirmek isteyenler her uğraşmada onu biraz daha kilitlediklerini anlamadılar bile. Şimdi düşüncelerin karmakarışık, belki de kilitlenmiş bir durumda.
       Böyle bir zihin kaosunda duygularının farkında olabilir misin? Duyguların “beni yaşa” diye ortaya çıktıkça sen başkalarının ne diyeceğini önemsediğin için onları bastırdın. Bastırdıkça gerildin ve yenildikçe kendinden uzaklaştın. Belki de sen, kalbini, sokakta bulunan her çöpün içine atıldığı bir çöp kamyonuna çevirdin. Saha daha çok alsın diye olumsuz duygularını preslediğin oluyor mu?
       Sonuçta “ruh gibi” yaşamaya başladın. Şimdi bile bir şey yapmak istiyorsun ve canın yerinden kalkmak istemiyor. Galiba ruhun öldü ve sen bedeninin de ölmesini bekliyorsun, öyle mi? Eee, ne oturuyorsun öyleyse.
       Neden geçmişin geleceğini ipotek altına alsın ki.

       Biliyorum ki senin, geçmişine kurban edeceğin bir geleceğin yok.


          Çünkü sen biriciksin…
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Güzel bir yazıydı Kadir,keyif alarak  okudum teşekkürler
Neden geçmişin geleceğini ipotek altına alsın ki.
Anlamlı bir söz
 
mabed528

mabed528

Kullanıcı
3 Nis 2009
En iyi cevaplar
0
16
Ankara
"Sonuçta “ruh gibi” yaşamaya başladın. Şimdi bile bir şey yapmak istiyorsun ve canın yerinden kalkmak istemiyor. Galiba ruhun öldü ve sen bedeninin de ölmesini bekliyorsun, öyle mi? Eee, ne oturuyorsun öyleyse." Allah Allah bu sözler beni anlatıyor. : )
     
 
K

kubra.1905

Kullanıcı
28 Şub 2010
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Sonuçta “ruh gibi” yaşamaya başladın. Şimdi bile bir şey yapmak istiyorsun ve canın yerinden kalkmak istemiyor. Galiba ruhun öldü ve sen bedeninin de ölmesini bekliyorsun, öyle mi? Eee, ne oturuyorsun öyleyse.

Sanki bana söylüyo :)
 
F

fizikçiii

Kullanıcı
5 Mar 2010
En iyi cevaplar
0
0
bursa
GÜZEL BİR YAZI İNSANI YERİNDEN KALDIRACAK VE KENDİNE NE YAPIORSUN? YAŞIYORMUSUN DEDİRTTREBİLECEK BİR YAZI:)
 
E

_eslem_

Kullanıcı
28 Eki 2010
En iyi cevaplar
0
0
kendimi  tanımaya  başladığım;farkındalıklarımın  farkına  vardığım zamandı 
sonra  anladımki  buda  tek  başına  yeterli  değil  bir  zincirin halkaları  gibi..
Rabbime  şükrediyorum  bunun  farkına  varabldiğim için
yazı  çok güzeldi  teşekkürler
 
F

fulsat

Kullanıcı
2 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
bodrum
Evet maalesef büyüdükçe kirleniyor ve kirletiyoruz...güzel ve bir o kadar da etkileyici bir yazı :)
 
M

MENEKŞE1

Kullanıcı
22 Mar 2008
En iyi cevaplar
0
0
GİRESUN
kendine güvensizlik ve bunalım hali var bu yazıda kendime güvenmeye çok küçük yaşlarda sahip oldum ve hayatın her anını yaşamaka adına hep aktif olmam gerektini sorumluklarımın beni ezmesine izin vermeden planlı yaşamam gerektini öğretti bu hayat güçlüklerle yılmadan savaşmalıydım önümde sorunlar varken benim yerimde saymam o sorunları dahada büyütecekti önce kendin için ben olduğum için hareket ettim içime bakarak mutlu olmayı öğrendim ben mutluysam cevremide mutlu edebilridim herşey bende başlar bende biter dünya bir deniz bense bir damla eksiltmemde kaybolduğumda artırmamda düştüğümde farkındalığa vardım gördüm izledim erdim ben doğru yoldaysam önüme çok engeller çıkacanı bile bile doğruya ulaştım zoru başarmanın hazını yaşadım kolayı zaten herkes başarırdı önemli olan zoru başarmaktı başarmanın hazzına varınca kaybetmmeyi mücadele etmeyi öğrendim ve öğrettim ve Tanrıya hergün şükrettim iyki Senin en değerli varlığın olarak beni dünyaya yoladın diye bu hayat bizim dünyadaki herşey bzim için değerini bilelim ve yılmadan mücadele edelim
 
C

choppcas

Kullanıcı
3 Kas 2010
En iyi cevaplar
0
0
Çok teşekkürlergüzel bir yazıymış.Kendimi okudum sanki...
 
M

Mustang

Kullanıcı
28 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
mustang-serpil.blogspot.com
Bende bu yazıda sanki kendimi okudum ...Kişisel gelişim çalışmalarımda hep söylediğim sözler bir araya gelmişti sanki çok teşekkürler...
 
U

ulukan55

Kullanıcı
23 Ağu 2010
En iyi cevaplar
0
0
Samsun
ŞEHZADE
anladığım kadarıyla yazı çok doyurucu ve tatminkar ben ÇOK beyendim!!!
zirveyi zorlamaya devam :) çünkü daha yarı yoldasın demiyorum daha çok yolun var hata yolun sonu yok...ama durmak sana kalmış durmazsan süper bir beyin ışık hizindan 1000000... kat daha hızlı düşünüceksin doğru yoldasın seni anlayan samimi biri olarak kabul et bunları
kendine bolca iyi davran:)
 
S

shrewd_ua

Kullanıcı
15 Tem 2009
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
www.facebook.com
Başkalarını memnun etmeye çalışırken içinde, ruhunun izbe köşelerine sakladığın çocuğun, çığlıklarını duymadın. Bastırdın onu, susturdun.

Çok haklısınız.Teşekkürler.
 
S

sarmut

Kullanıcı
31 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
o kadar dogru kı bırcogumuz kapalı alanlara sıkısıp bır gunluk kazancın hesaplarıyla ugrasırken bır bakıyoruz ruhumuza dokunacak ve kendın olacagımız bırsey goremıyoruz sanıyorum butun olay ruhunu beslemekte ve bunu yapacak sensın bır baskası degıl sadece rotanı gosterecek bır yol NLP kaptan sensın :)
     
 
S

seca

Kullanıcı
1 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
0
mersin
çok güzel bir özeleştiri yazısı gibiydii...özelliklede alınan elektronik eşyaların kullanım klavuzunun olması fakat bizim hayatımızı nasıl yönlendirmemiz gerektiği hakkında bir destek bulamamız...
 
Üst