Nereden Baslamali?

  • Konbuyu başlatan emine38
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim, Neyi, Nasıl Başardı? kategorisinde emine38 tarafından oluşturulan Nereden Baslamali? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 6,564 kez görüntülenmiş, 14 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim, Neyi, Nasıl Başardı?
Konu Başlığı Nereden Baslamali?
Konbuyu başlatan emine38
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan emine38
E

emine38

Kullanıcı
5 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
Nereden Baslamali?

Abdullah DOGAN yazdi.

Milletimizdeki ölü topragini üstümüzden atmak için neler yapmaliyiz?

Herkes bir seyler söylüyor, ama nereden baslamali?

Herkesin okumasi gereken bir yazi!!!






”Bizi felakete sürükleyen sey; felsefeyi dilimizin ucuyla tadar tatmaz filozof rolü oynamaya baslamak, baskalarina yardimci olmayi düsünmek, dünya insanlarini islah etmeyi istemektir. Ey Dost! Önce kendini islah et! Sonra, insanlara örnek olabilecekleri bir adam göstermis olursun.”

Epiktetos



Fertlerden Baslamali!



Özellikle toplumumuzu meydana getiren fertlerde, yani bizlerde eksiklikler mevcuttur. Kusursuz saniyoruz kendimizi ve kusursuz insan ariyoruz durmadan. Ama nafile. Hatalarimizi ve eksiklerimizi kabullenmeyi ögrenmeliyiz artik. Hiçbirimiz, hepimiz kadar zeki ve akilli degiliz ki...

Toplumlar fertlerden meydana gelirler. Fertler saglam, faydali ve akilli kisiler olmadikça toplumlarin, yani dar dairede ülkemizin düzelmesi imkan ve ihtimal dahilinde midir?

Bazilarina göre, toplum islah edildi mi, fertler de haliyle düzelmis ve istikamet bulmus olur. Siz onlara ”Insaatta kullandigin tuglalar bozuk, çürük; dolayisiyla binanin agirligina tahammül edemez” diyorsunuz. Onlar size: ”Bu yersiz iddialarla bizi mesgul etmeyin. Bina tamamlandiktan sonra, bütün tuglalar haliyle saglam olurlar.” diye cevap veriyorlar.

Siz tekrar onlara,”Geminin yapimi için kullanilan kereste çürük, böyle çürük malzemeden yapilan bir gemiye binilmez.” diye ikaz ediyorsunuz. Onlar: ”Biz yolculara bu keresteler üzerinde seyahat yaptirmiyoruz ki!.. Biz onlari kerestelerden meydana gelecek bir gemiye bindirecegiz. Kerestelerden tesekkül eden gemi baska, kereste baskadir(!).” diyerek parlak görüntülü seyler söylüyorlar.

Saglam ve temiz bir organin, hasta ve bozuk hücrelerden meydana gelmesi düsünülebilir mi? Kisacasi saglam olmayan fertlerden, saglam bir toplumun meydana gelmesini nasil bekleyebiliriz?



”Sistemler insanlari degil, insanlar sistemleri çalistirir.”

Abdullah DOGAN



Evet fertlerle ilgilenmek, belki igne ile kuyu kazmaktan zor gelebilir; ama arzu edilen huzur ve mutluluga, güven ortamina ancak böyle ulasabiliriz...

Unutmayalim, degistirebilecegimiz tek kisi kendimiziz. Degisim her zaman içten disa dogru olmalidir. Baskalarini degistirmeye çalisanlar; çogu zaman ilk önce kendilerini degistirmeyi unuttuklari için, basarisiz olurlar. Ancak kendimizi degisim metaforuna sokarak yildiz yagmurunun içine karisabiliriz. Tarihte dikkat ederseniz görürsünüz ki, orjinallik ve yasama sanati bireyin degisimi ve düzelmesiyle baslamistir. Tekrar vurgulamak istiyorum degistirebilecegimiz tek insan kendimiziz. *



Dünya Düzeldi!

Samimi dostlarimla beraber, bir pazar kahvaltisinda dinledigim, enteresan ve etkileyici bir hikayeyi sizinle paylasmak isterim:

Adam bir haftanin yorgunlugundan sonra, Pazar sabahi kalktiginda bir haftanin yorgunlugunu çikarmak için eline gazetesini aldi ve bütün gün miskinlik yapip evde oturacagini düsündü. Tam bunlari düsünürken oglu kosarak geldi ve sinemaya ne zaman gideceklerini sordu. baba ogluna söz vermisti bu hafta sonu sinemaya götürecekti ama hiç disariya çikmak istemediginden bir bahane uydurmasi gerekiyordu, sonra gazetenin promosyon olarak dagittigi dünya haritasi gözüne ilisti.

Önce dünya haritasini küçük parçalara ayirdi ve ogluna eger bu haritayi düzeltebilirsen seni sinemaya götürecegim dedi, sonra düsündü; ”oh be kurtuldum, en iyi cografya profesörünü bile getirsen bu haritayi aksama kadar düzeltemez.”

Aradan on dakika geçtikten sonra oglu babasinin yanina kosarak geldi ve ”Baba! Haritayi düzelttim, artik sinemaya gidebiliriz” dedi. Adam önce inanamadi ve görmek istedi, gördügünde de halen hayretler içindeydi ve bunu nasil yaptigini sordu. Çocuk: ”Bana verdigin haritanin arkasinda bir insan vardi; INSANI DÜZELTTIGIM ZAMAN, DÜNYA KENDILIGINDEN DÜZELTMISTI” dedi.


Abdullah Dogan
* Basari Çocuk Dogurdu, 10 Baski , 2006 kasim
Kariyer Yayinlari
 
E

emine38

Kullanıcı
5 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
Bende size teşekkür ederim.Başarılar dilerim
 
M

musty

Kullanıcı
7 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
çanakkale
merhaba arkadaşlar. yeni katıldım. hepinize yürekten sewgiler ::)
 
E

emine38

Kullanıcı
5 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ben sizlere teşekkür ederim arkadaşlar,başarı dileklerimle saygılar.
 
G

glsn_

Kullanıcı
4 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
silbaştan başlamak gerek bazen,hayatı sıfırlamak..
 
O

okyanusya

Kullanıcı
3 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
”Bizi felakete sürükleyen sey; felsefeyi dilimizin ucuyla tadar tatmaz filozof rolü oynamaya baslamak, baskalarina yardimci olmayi düsünmek, dünya insanlarini islah etmeyi istemektir. Ey Dost! Önce kendini islah et! Sonra, insanlara örnek olabilecekleri bir adam göstermis olursun.”

özetle olay budur.çoğu zaman hepimizin yapabildiği yanlış.ama bunu düzeltmekte yine bizim elimizde.biraz istersek başarabiliriz aslında..
 
E

emine38

Kullanıcı
5 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
Arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum ve bende sizlere teşekkür ederim.Herşey kişinin kendisinde başlıyor yani kendimizden başlamak!
 
Üst