Nefreti aşmanın tek yolu var "Affetmek"…

• Konbuyu başlatan efza
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde efza tarafından oluşturulan Nefreti aşmanın tek yolu var \"Affetmek\"… başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 11,560 kez görüntülenmiş, 52 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Nefreti aşmanın tek yolu var \"Affetmek\"…
Konbuyu başlatan efza
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Mustang
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
su perisi' Alıntı:
Nefret etmem ki affedeyim...

Aynen valla.:)

Hayatımda sadece bir kişiden inanılmaz nefret ettim, ediyorum ve aklıma düştüğünde, hiç bana uymayabilir ama lanetle anıyorum, bunu hakettiğini kendiside biliyor ve bana yaptığının utancı ve acısıyla zaten rahat yaşayamayacak, bunu da biliyorum, ve bu insana bile "seni affettim ama sen kendini affedebilecek misin?" dediğimde bana bakamaması yeterliydi.
Onu affettim ama nefretimi asla aşmadım!

zuzu835' Alıntı:
affetmek büyüklüktür ama affedilmesi gerek insan vardır affedilmemesi gereken insan vardır... bazı insanlar affedilmeyi bile hak etmez...
Haketmediği için affettim, dahada ezici oldu.
Biraz farklı oldu ama böyle...

Ve affetmek, affetmemek aslında benim için çok büyük sorun değil yaşamı etkilemedikten sonra. Gün içinde onlarca olay yaşıyoruz, kırılıyoruz, kırıyoruz ama bunlar sonuçta yaşamımızı derinden etkileyen olaylar değil. Nefret edilesi durumlarda ise affetmek... İşte ben böyle affettim, kendisini affedemeyecek bir durumda bırakarak.

Z

zuzu835

Kullanıcı
26 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
bu da farklı bi bakış açısı denemeye çalışıcam  ;)

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
zuzu835' Alıntı:
bu da farklı bi bakış açısı denemeye çalışıcam  ;)
İnsanın kendini affetmesidir bence önemli olan. Affetmek ne ki?
Bir hata yaparsınız, karşıdaKİ affeder etmez, ya siz kendinizi affedemezseniz? :)

M

Mustang

Kullanıcı
28 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
mustang-serpil.blogspot.com
Bizler yaşadığımız olay karşısında nefret ettiğimiz kişiyi affedersek kendi içimizdeki kuşu serbest bırakırız .
Affedemediğimiz insanlar bizleri kalın duvarlar ardına hapseder.
Bu affetmek ,affettim demekle olmuyor üstünde çalışmak gerekiyor yoksa hayatınıza o affedemediğiniz insan gibi insanları çekiyorsunuz .
Bizler sevinçli anlarımızdan çok üzüntülü kırgın anlarımız hatırlarız bunlar nekadar çoksa hayatımıza üzüntü ve kırgınlık çekeriz affetme bu kırgınlıklarımızdan kurtulmamıza yardım eder ve hayata bakış açımız daha olumlu olmaya başlar ve böylece hayatımıza olumlu ve güzel şeylerin girmesine izin veririz.
Evren boşlukları sevmez mutlaka doldurur .
Her affetiğiniz kişinin yerine mutlaka yeni biri gircektir pozitif düşünerek kendinize iyi insanlar çekin .
Geçmişe tutunarak yaşamayın ancak geçmişte yaşanan şeylerden dersler çıkarın .
Bunlar sizi hayat hazırlar.
Başkaları için değil kendimiz için affedeceğiz.
:)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Hey gidi ahmet uğurlu, karşıyız karşı herşeye karşı derdi.
Aynen öyle,Affetmeye karşıyım abi.
Ama durum kazara ayagıma basılması,yada eften püften durumlar için değil.

Neyi affettiğinize bağlı yada size affedilicek ne yapıldığına.
Yoksa ne bileyim,birisi yanlışlıkla ayağımdaki 66 kılın kopmasına neden oldu, bah bunu affederim :)

Delimiyim beeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnn kime şikayet edeyimmmmmmmmmmmmmmmm.
Var bende bir terslik bu gün vesselam.

Gecemin ilerleyen saatlerinin harikalığından olsa gerek.
Harika bir gece geçirdim kendimi affetmiyorum hehehhe.

M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ne kadar doğru bilemem ama gözlemlediğim bir şey var ,kendine karşı sert acımasız olan kişiler diğer insanlara karşı da müsamahakar bağışlayıcı olmuyorlar.

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
manas' Alıntı:
Ne kadar doğru bilemem ama gözlemlediğim bir şey var ,kendine karşı sert acımasız olan kişiler diğer insanlara karşı da müsamahakar bağışlayıcı olmuyorlar.
Bence yanlış gözlemlemişsiniz.

Kendine karşı sert olan insanlar hakkında bir genelleme :)

M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Yani açar mısınız siz neye göre itiraz ettiniz?
Genelleme yapmama mı? Ki genelleme değil bir gözlemden ibaretti yazdıklarım.
Siz kendine karşı sert ve katı davrananlardan mısınız*

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
manas' Alıntı:
Siz kendine karşı sert ve katı davrananlardan mısınız*
Evet, ama  insanlara karşı haddinden fazla musama gösteririm
Üzerime alındım nedim.
Gözlemde olsa tabi. Kendime yakıştıramadım vesselam.

Yani benim gibi insanlar var abi siz bu kendine böyle ise herkese böyledir, gibi düşünürsünüzde değildir bazıları öyle.
Hatta çoğu.

M

manas

Kullanıcı
6 Haz 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ya siz bu konuyu düşünün derim ben yine, sizin kendinize sert davranmanızı hiç yadırgamadım. Mesela affetmeye karşısınız bazı durumlarda, belki de kendinizi de affetmediğiniz durumlar vardır kimbilir.
Özelinize girdim ama haddimi aşmamışımdır umarım

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
manas' Alıntı:
Ya siz bu konuyu düşünün derim ben yine, sizin kendinize sert davranmanızı hiç yadırgamadım. Mesela affetmeye karşısınız bazı durumlarda, belki de kendinizi de affetmediğiniz durumlar vardır kimbilir.
Özelinize girdim ama haddimi aşmamışımdır umarım
Düşünücem manas, affetmeye elbet karşıyım. Affedemeyeceğim şeyler var.
Siyasi bir değim olucak ama kırmızı çizgilerim var.
Kendimide affedemediğim durumlar var tabii.
Ayrıca hadsizlik yok ya manas rahat olun siz. ben fazlası ile tüzel bir kişiyim fazlaca özelim yoktur.

Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Mustang' Alıntı:
Bizler yaşadığımız olay karşısında nefret ettiğimiz kişiyi affedersek kendi içimizdeki kuşu serbest bırakırız .
Affedemediğimiz insanlar bizleri kalın duvarlar ardına hapseder.
Affetmediğim tek bir kişi olduğunu yazmıştım ama hiçbir şekilde beni kalınduvarların ardına hapsetmedi. Bu sözünüzü anlayamadım ben?

M

Mustang

Kullanıcı
28 Ara 2008
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
mustang-serpil.blogspot.com
Zeynep'ciğim bizler o  affedemediğimiz kişilerin bize verdikleri hasarı onarmadıkça üstünü kapattıkça daha çok açık yara gibi duruyor onunda mikrop kapıp kangren olma ihtimali var .Bizler iyileşmeye çalışmaz göz ardı edersek onu kendimiz kalın duvarların ardına itiyoruz.Bunu bazen bilerek bazen bilmeden yapıyoruz.Ben affetmeye en çok sevdiklerimden başladım .En acı verenler onlardı .Birde sen üzülmüşsün kırılmışsın bazılarının umrunda değil...Bu kişiler sana yükü yükleyip gidiyorlar sen ona olan kızgınlığınla yüzleşmediğin sürece o yükü taşıyorsun .Onun zaten umru duymuyor sen kendine ediyorsun .Bunları serbeset bırakıp  :)yolumuza devam etmek analtamk istediğim affetmek...