Ne zaman bir türkü duysam...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Codex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Codex

Özgür Şahin
Site Kurucusu
Web
www.kendinigelistir.com
Bedri Rahmi bir şiirinde der ki:
...
Şairim
Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası
Ayak seslerinden tanırım
Ne zaman bir köy türküsü duysam
Şairliğimden utanırım ...

Şair değilim ama ayak seslerinden tanırım hüznün hasını:

HTML:
<object width="480" height="365"><param name="movie" value="http://www.dailymotion.com/swf/xb6eze&related=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.dailymotion.com/swf/xb6eze&related=0" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="365" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed></object>

bak içime gör beni, tut elimden yak beni
istemezsen bu aşkı, otur baştan yaz beni...

Eline sağlık Özgür  :)

Sözleriyle Olgun Şimşek'in güzel yorumuyla insanın içine işleyen bir türkü.

İsyan olur ,ağıt olur dile gelir bazen acılarım
  Kimi zaman da sevinçlerim .
  Vurdukça yankılanır  bağlamamın telinde.
Alır beni benden uzanır taki köyüme giderim ..

Gerçekten çok güzel bir paylaşımdı .
Teşekkürler ..

Değerli Harun : )

Popüler kültürün estirdiği yalancı rüzgarlarla yelkenlerini şişirmeye davam eden bazı gelip geçici akımlar karşısında halk müziği, kaynağını Anadolu'nun binlerce yıllık kültürel olan türküler..
Anadolu müziğini hem felsefi ve kültürel anlamda  bir yansımasıdır..
  Pir Sultan Abdaldan Karacaoğlana ,Dadaloğlundan ve günümüze değin uzanan türkülerimiz yalnız bize dünyayı sevdirmekle kalmıyor...
Daha mutlu bir dünyanın geleceğini , dostluk ve barışın değerini öğretiyor ve sevgi ile kenetlenmemizi sağlıyor...
Yani türküler halkın gönlünden kopup gelen duyduların dışa vurumudur.
Öz kültürümüz türkülerimizin" moda " olarak aldılanması gerçekten üzücüdür.
Bağlamayı duyarak hissederek çalabilmek ise tanımı kolay olmayan çok özel bir duygudur : )

http://www.metacafe.com/watch/1662294/naz_bari_azeri_oyun_havas_menberi_enstrumantal/

Kenarına gül işledim nazlı baharın
ağıtlar düşmüş ufkuna sıra dağların
alnına ışık yayılmış ağlayanların
Günler yine gelir sımsıcak sevgisiyle
Günler yine gelir umudun türküsüyle...

8 senedir bağlama çalan birisi olarak ; moda mıdır, değil midir, geçici midir, kalıcı mıdır tartışmasına girmeden birilerinin bam teline değsin diye paylaştım...

Değerse ne mutlu.
Değmiyorsa da yapacak bi'şey yok.

Teşekkür eden arkadaşlara ayrı olarak "teşekkür" ediyorum.

"Bağlama" yaşantımın vazgeçilmezi beni en iyi anlayabilen tek yoldaşımdır. (haddime düşmese bile)bu duyguyu anlayabilcek olanların duygularını  hissedebiliyor
Sözün bittiği noktada telleri konuşturmak çok özel bir sanattır diyorum..
Konu için özelikle teşekkürler.

Güzelmiş güzel.. Abimde iyi çalar bağlamayı.. Bazen cura ile eşlik ederdim ama pek becerebildiğim söylenemez.. Birde abimin akort sevdası beni telli çalgıları çalmaktan soğuttu. Hoş telsiz müzik aletlerinide kullanabildiğim yok.
Ama bütün bunlara rağmen çok iyi bir halk ve özgün müzik dinleyicisiyim.. Özelliklede saz ve söz..  Beraberinde harici enstruman sevmiyorum..

Kalıcımıdır değilmidir konusuna ben değinmek istiyorum.. Bu gün hala karacaoğlan,aşık veysel, dadaloğlu ezgilerini dinliyorsak. Kalıcılığını tartışmaya bile gerek görmüyorum..
Bu topraklarda baki kalacak tek müzik türü halk müziğidir diyorum..

Ve son olarak  paylaşım güzel. Şu an ailecek dinliyoruz..  :d
Teşekkürler..

Geri