Ne İstediğinizi Bilin!

  • Konbuyu başlatan Pitoxil
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Pitoxil tarafından oluşturulan Ne İstediğinizi Bilin! başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 5,318 kez görüntülenmiş, 17 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Ne İstediğinizi Bilin!
Konbuyu başlatan Pitoxil
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Lebron James
P

Pitoxil

Kullanıcı
10 Şub 2008
En iyi cevaplar
0
0
İzmir
YASAM KOCU PINAR OZGUNER, BASARILI VE MUTLU OLABILMENIN YOLLARINI YENI ASIR INSAN KAYNAKLARI EKI ICIN KALEME ALDI

Ne istediginizi bilin!

      Yasamdan ne beklediginizin farkinda olmak, sizi hedefinize bir adim daha yaklastirir
      Is ve ozel yasamimizda olmasini istedigimiz ve degismeyen tek beklentimiz basaridir. Zaman zaman umutsuzluga kapilip ozguvenimizi yitirdigimizi dusunsek de aslinda basarinin sirri icimizde gizlidir.
      Sizce basarinin tanimi nedir? Sizce iste basarili kisiler hayatta da basarili oluyorlar mi ya da okulda basarili olan kisiler mesleklerinde de ayni basariyi yakalayabiliyorlar mi? Bir de tersinden dusunelim: Okulda basarisiz olan bir cocuk is hayatinda da mutlaka basarisiz mi oluyor? Bildigimiz cok ornekler var; okul hayati zayiflarla dolu ama is hayatinda cok basarili olan kisiler. Bence isin puf noktasi, yaptigin isi sevmek ve o ise odaklanabilmek. Ayrica hayattaki basari her seyden daha onemli. Yasam basarisi da insanin hayatini anlamli kilacak bir seyler yapmasiyla olusuyor.  
Neye odaklaniyoruz?

Arastirmalar beynin bir dusunceye 6-7 saniyeden fazla odaklanamadigini gosteriyor. .

Sonsuz kapasite

     Beynin sonsuz bir kapasitesinin oldugunu biliyoruz. Beynimizde 100 milyar hucre var. Bu hucreler arasinda kurulan muazzam bir bilgi agi bulunmakta. Beynimiz en gelismis bilgisayardan 1000 kat daha hizli calismakta. Yani beynimizin cok buyuk bir gucu var. Yeter ki onu dogru programlayalim, icine dogru verileri girelim ve dogru bilgileri kaydedelim. Nasil bir arama motorunda arama bolumune ne yazarsaniz onunla ilgili bilgiler size geliyorsa beyniniz de aynen bir arama motoru gibi calismakta. Olumlu aramalar olumlu bilgileri sizin karsiniza getirmekte, olumsuz aramalar da olumsuzlari. Beyin ekraninizda ne gormek istiyorsaniz onunla ilgili arastirma yapin.

      Hepimiz hayatta basarili olmak istiyoruz ama nasil basarili olabilecegimizi biliyor muyuz?
Basarinin uc onemli ogesi var:
Odak,
kapasite ve
irade.

Odak bizim hedeflerimizi, isteklerimizi olusturuyor. Kapasite bizim bizim alt yapimiz, o isi yapmakla ilgili beceri ve yeteneklerimizin tumu ve irade de bizim itici gucumuz yani motivasyonumuz. Eger bu uc oge bir araya gelmezse basariya ulasamayabiliyoruz. Odak ve kapasitesi olan ama iradesi olmayan kisi; yapabilirim ama gucum yok diyor. Odak ve iradesi olan kapasitesi olmayan bir kisi; calisiyorum calisiyorum ama bir turlu olmuyor diyor. Istek ve kapasitesi olan ama bir odagi olmayan kisi de; yapabilirim ama ne yapacagimi bilmiyorum diyor. Yani basari icin odak, kapasite ve iradenin birlesmesi gerekli.

Olumlu dusunceler

     Kendimize, vucudumuza iyi bakmamiz gerektigini, saglikli beslenmenin ve duzenli spor yapmanin vucudumuz icin ne denli onemli oldugunu biliyoruz. Peki zihnimiz icin de ayni ozeni gostermemiz gerektigini de iyi biliyor muyuz? Zihni istemedigimiz, korktugumuz, bizi kaygilandiran dusuncelerle degil gerceklesmesini istedigimiz dusuncelerle doldurup beslememiz gerekiyor. Bu hem zihin sagligi icin cok onemli hem de kendi hedeflerimiz ve isteklerimizin gerceklesmesi acisidan cok onemli.

     Gorulen o ki insanlarin isleriyle kendileriyle ve hayatlariyla ilgili net hedefleri yok. Yani ne istedigimizi bilmiyoruz ama neyi istemedigimiz konusunda cok iyiyiz. Hepimiz mutluluk istiyoruz ama bizi mutsuz edecek seyleri dusunmekten bizi nelerin mutlu ettigini bilmiyoruz. Hepimiz para istiyoruz ama hic inanmayarak nasil olsa o paranin bize gelmeyecegini dusunerek o paralari istiyoruz.

Yasami iyilestirmek

      Onemli olan istenecek seyi netlestirmek, onu gercekten istemek, inanmak ve ona sahip olunca neler yapacaginizi dusunmek.   Isinde terfi etmek isteyen, daha cok para kazanmak isteyen bir kisi bunun nasil olsa olmayacagini dusunmek yerine aktif olup bununla ilgili ne gibi bir aksiyon plani olusturacagini dusunmeli. Burada onemli olan nokta, bu olumlu dusunceleri duzenli olarak her gun hayatimiza sokmak.

  ***  Dunya nufusunun sadece yuzde 1'i hedeflerini yazip belirliyor ve bu hedef kagidini cuzdaninda tasiyor ve bu kagidi duzenli okuyor. Bu kisilerin yuzde 90'i cok basarili kisiler. Benim size onerim, hayattan neler istediginize dair net olun. Isteklerinizi uzerinde dusunerek belirleyin ve bunlarin gerceklesecegine inanin. Gerekirse bir koctan veya danismandan destek alin cunku bu, kendi hayatinizi iyilestirmek adina attiginiz cok buyuk bir adim olacak.

 
K

kabeka

Kullanıcı
17 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
16
İstanbul
teşekkürler Pitoxil  :) ilacım oldun
odaklanmam lazım  hayata lakin yapamayom
 
A

ayben

Teşekkürler pitoxil.
odaklanma sorunu bende de oluyor ne yazık ki :(
Çare olur umarım ;)
 
R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
''''''''''Hepimiz mutluluk istiyoruz ama bizi mutsuz edecek seyleri dusunmekten bizi nelerin mutlu ettigini bilmiyoruz. Hepimiz para istiyoruz ama hic inanmayarak nasil olsa o paranin bize gelmeyecegini dusunerek o paralari istiyoruz.'''''''''''''''''

evet hepimiz geleceğimiz için,mutlu olmak için güzel şeyler istiyoruz ama isteklerimizi amaçlara dönüştürmüyoruz çünkü isteklerimizin gerçekleşebileceğine inanmıyoruz çoğu zaman..........oysaki olumlu düşünceler çerçevesinde isteklerimize yoğunlaştığımız sürece gerçekleşmesi de mümkün...............istediğim güzellikleri hayatıma geçirmede problem yaşıdığım zamnlarda kendime hatırlattığım bir söz var''büyük adamların amaçları diğerlerinin sadece istekleri vardır''
işte diğerlerinden farklı olmak ve isteklerimizi amaçlara çevirip iyi hedefler doğrultusunda yol almalıyız..hayat zaten bir rekabet değilmidir 'bana ışık lazımsa ben güzeneşi isterim' diye başka bir söz aklıma iyileri daima en iyileri isteyerek isteklerimizi net hedeflere dönüştürmek lazım...her anı rekabet içinde geçen hayatta herkesin isteklerine ulaşması dileğimle.. kolay gelsin :)

 
C

ceyda

Kullanıcı
11 Mar 2007
En iyi cevaplar
0
0
gerçekten çok güzel teşkkür ederiz,etkilendim belki bildiğimiz şeyler ama arada birinin hatırlatması gerkiyormuş
 
B

buLut

Kullanıcı
29 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
bu yazıyı-öğretmen olunca- öğrencilerimle paylaşacağım  :)
tşkkrlr
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
Haçan ne istediğumi, bileyrumda, bir türlü anlatamayrum.
İsteduğumi,saneyrum istemesuni bilemeyrum.

Fadimeye danışayrum, oda bilmayi.
 
D

dideM

Kullanıcı
5 Eyl 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
Ne istediğine karar vermek o kadar kolay değil. Bunun için belki de bir çok istediğiniz/istemediğiniz kararlar alacaksınız, seçimler yapmak zorunda kalacaksınız. İrade, sabır, özgüven,..vs
 
E

ebruliyn

Kullanıcı
29 Nis 2008
En iyi cevaplar
0
0
Önce insanın kendini iyi tanıması,nelere ilgisi olduğunu,yeteneklerinin farkında olması gerekir ki ne istediğini bilsin
 
K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
dideM' Alıntı:
Ne istediğine karar vermek o kadar kolay değil. Bunun için belki de bir çok istediğiniz/istemediğiniz kararlar alacaksınız, seçimler yapmak zorunda kalacaksınız. İrade, sabır, özgüven,..vs
Bu iyiydi.

Hayatın her alanında zorundalıklar var vesselam.

Ebruliyn' Alıntı:
Önce insanın kendini iyi tanıması,nelere ilgisi olduğunu,yeteneklerinin farkında olması gerekir ki ne istediğini bilsin
Buda iyi.
 
R

rozx

Kullanıcı
14 Mar 2009
En iyi cevaplar
0
0
izmir
bu siteye yeni üye oldum iyiki oldum şuanda işsizim süper yararlanıyorum yazanında site de tüm emyi geçenlere teşekkürler
 
Üst