Mutsuzluğun Nedeni

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde Zynep tarafından oluşturulan Mutsuzluğun Nedeni başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 11,285 kez görüntülenmiş, 27 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı Mutsuzluğun Nedeni
Konbuyu başlatan Zynep
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan longcoming
Z

Zynep

Kullanıcı
17 May 2006
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
catzilla' Alıntı:
pollayanacılar salak olmuş... ::) :)
Zynep' Alıntı:
esoes' Alıntı:
Bence mutluluğun anahtarı pozitif bakmak dünyaya bir nevi pembe gözlüklerle biraz polyanacılık gibi oluyor ama olumsuzlukları olumluya çevirmenin tek yolu bu işte.
Buna katılamam. Polyanna benim yaşamımı baştan sona altüst eden bir örnektir ve asla örneğim değildir. Sizlerden ricam sakın sakın Pollyanna'yı örnek almayın. İçinizde biriken her öfke, dışa vurmadığınız her şey size hastalık olarak geri döner. Pollyanna sadece bir aldatmacadır. Yaşadım, denedim ve yaşadım gereksiz iyiniyetin bana dönüşünü ben ödedim!
Yaşamımın en karanlık dönemiydi.
Şu anda mutlu ve huzurluysam Pollyanna saçmalığına artık hiç mi hiç inanmayışımdandır.
:)

C

catzilla

okudum zeynep abla bu yazınızı önceki sayfada :)

hayattan ümidini kesmiş pek çok insan, olumlu bakmaya çalışarak, yani pollayanacılık yaparak tekrar yaşama sevincini kazanabiliyor. o bakımdan güllerin dikeni varmış demek yerine, dikenlerinde gülü varmış demeyi tercih ediyorum ve hep şükrediyorum. ben pek çok olumsuzluklar yaşadım o yüzden pollayanayı örnek almayı seviyorum, babamda bana hep bunu tavsiye ederdi, bende şu anki huzurumu ve mutluluğumu sanırım buna borçluyum:)

K

korsan

Kullanıcı
18 Kas 2007
En iyi cevaplar
0
36
Gaziantep
kamuran' Alıntı:
Evet bakış açımızı tutumlarımızı değiştirmek gerek. Teşekkürler! :)
Bakış açımız ve tutumumuz  doğruysa değiştirmemek lazım.. İyi bakmak adına doğru bakmaktan vazgeçmemek lazım.. İyi tutumlar kazanayım diyede doğru tutumlarımızdan olmayalım..
Teşekkürler konu için..

Bu yorum konunun kendisinede olsun bari.

longcoming

longcoming

Kullanıcı
10 May 2008
En iyi cevaplar
0
0
Adana
Sadece şunu syleyeyim.O kadar kolay değil.
Aaeon beck,Albert ellis,david burns cognitive therapy dediğimiz bilişsel terapiyle çığır açtılar.
Orası tartışmasız.
Yalnız burada sadece düşünceleri değiştirerek çok fazla şey ummak bana rasyonel görünmüyor.
bir de işin yapma kısmı var.
ve bence o çok daha önemli.
ben yapıyorum duygusu yani ;)