MERCEDES HİKAYESİ

  • Konbuyu başlatan fulyayiğitbaşı
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kim, Neyi, Nasıl Başardı? kategorisinde fulyayiğitbaşı tarafından oluşturulan MERCEDES HİKAYESİ başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10,283 kez görüntülenmiş, 9 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kim, Neyi, Nasıl Başardı?
Konu Başlığı MERCEDES HİKAYESİ
Konbuyu başlatan fulyayiğitbaşı
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan darjmam
F

fulyayiğitbaşı

Kullanıcı
23 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Akşehir
Şimdi gelin sizin için bir hayal kuralım.

1900'lu yıllarda ülkelerin birinde yıllar boyu uğraşarak çok güzel ve kaliteli bir otomobil üretiyorsunuz.

Kaliteden taviz vermeden, seri üretimi gerçekleştiriyorsunuz.

Otomobilinizin ünü neredeyse tüm dünyaya yayılıyor. Müthiş satışlar gerçekleşiyor.Bayilerinizin siparişlerini yetiştirmekte zorlanıyorsunuz.Kendi adınızı taşıyan otomobille gurur duyuyorsunuz.Bu da sizin en tabii hakkınız;arabayı A dan Z ye düşünüp tasarlayan, üreten sizsiniz çünkü.

Birgün aldığınız beklenmedik bir haber sizi hayrete düşürüyor;komşu ülkelerden hem de kültürü size çok yakın olan birindeki bayiniz arabanızı satmaktan vazgeçtiğini bildiriyor. En büyük satışlarınızı gerçekleştiren bayiniz bu ve görünürde hiçbir problem de yok.İşte bu en başarılı bayinizin kararını değiştirmek için harcadığınız gayretler hiçbir sonuç vermiyor, ne yapacağınızı bilemiyorsunuz.

Atlıyorsunuz trene, o bayinin ayağına kadar gidiyorsunuz. Herkes gururunuzu ayaklar altına aldığınız bu davranışı pek de hoş karşılamıyor.

Bayinizle uzun süren müzakerelerden de bir netice çıkmıyor. Son bir cümle olarak kendisine "Bay filan, siz bizim gerçekten saygı duyduğumuz bir müşterimizsiniz.Sizi kaybetmemek için ne isterseniz yapmaya hazırım" diyorsunuz.

Bayinizin isteği şu "Arabanıza biricik kızım'ın ismini verirseniz bayiiliğe devam ederim" diyor. Şimdi düşünün, o zaman için 20'nci yüzyıla neredeyse "otomobil çağı" dedirtecek muhteşem eserinizden kendi adinizi söküp atarak bayinizin küçük kizinin adini vereceksiniz. Bunu yapabilr miydiniz ? Bu kadar müşteri odakli olabilir miydiniz ?

Işte bu; hepimizin bildigi Mercedes otomobillerinin hikayesidir. Almanya'nın sembollerinden sayılan otomobilin üreticisi bay Gottlieb Daimler, "Daimler-Benz" markasıyla ünlenen otomobilin ismini Avusturya'lı müşterisinin küçük kızı "Mercedes"in ismiyle değiştiriyor. Sonrası malum.
 
E

eftelya

Kullanıcı
20 Nis 2007
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
güzeldi...ayakta kalabilmeniz müşteri  memnuniyetine bağlıdır....müşteri odaklı çalışırsanız  rekabet etme şansınız olur...güzel bir

örnekti...teşekkürler paylaşım için...
 
A

ayben

teşekkürler ben bunu böyle bilmiyordum üreticisinin kızının adı mercedes diye biliyordum ama müşteriymiş demek hııı :-\
 
K

Kristal

BAYİYİ DE KUTLAMAK GEREKİR BENCE CESARET İSTER BÖYLE BİR TALEPTE BULUNMAK.
 
A

ayben

tabi orası öyle ama bir bayinin de zaten istekleri zorlaması gerek herkes birbirine muhtaç değil mi hele ki özel sektörde işte bu yüzden şirket sahibi çok iş yapan bayisinin isteklerini yerine getirecek ki bi yere gelsin belki kabul etmeseydi ve o bayi kapansaydı şimdi mercedes mercedes olur muydu?
 
G

gencpsikolog

Kullanıcı
12 Tem 2008
En iyi cevaplar
0
0
D.Bakır
böyle birşey yapmak gelecegi görmek gibi bişi herhalde ...tşk saol
 
E

ercan

Kullanıcı
8 Eki 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
demekki adam o zaman gurur yapıpta küçük kızın ismini koymasaydı mercedes bu duruma gelemeyecekti.
walla sözün bittiği yer. :(
 
Üst