Bir üniversitede dersleri zayıf olan bir öğrenci profesöre "geleceğimle oynuyorsun, bu dersten geçersem mezun olucam" der..
Profesör "size sorular soruyoruz ve başarılı olanları geçiriyoruz" der..
Öğrenci; "ben size bir soru sorayım, cevap verirseniz beni geçirmeyin, verirseniz geçirin" der..
Profesör kabul eder. "YASAL OLUP MANTIKLI OLAN, MANTIKLI OLUP YASAL OLMAYAN VE HEM MANTIKSIZ HEM YASAL OLMAYAN BİRŞEY SÖYLEYİN."
Profesör cevap veremez. Öğrenciye en yüksek notu verir ve geçirir..
Profesör okulun en zeki öğrencisini çağırır ve soruyu ona sorar..
Öğrenci; "siz 65 yaşındasınızeşiniz 23 yaşında bu yasal ama mantıklı değil.. Eşinizin 25 yaşında bir sevgilisi var bu mantıklı ama yasal değil.. Ve siz eşinizin sevgilisini en yüksek notla mezun ettiniz bu ne mantıklı ne de yasal..! : (
Profesör "size sorular soruyoruz ve başarılı olanları geçiriyoruz" der..
Öğrenci; "ben size bir soru sorayım, cevap verirseniz beni geçirmeyin, verirseniz geçirin" der..
Profesör kabul eder. "YASAL OLUP MANTIKLI OLAN, MANTIKLI OLUP YASAL OLMAYAN VE HEM MANTIKSIZ HEM YASAL OLMAYAN BİRŞEY SÖYLEYİN."
Profesör cevap veremez. Öğrenciye en yüksek notu verir ve geçirir..
Profesör okulun en zeki öğrencisini çağırır ve soruyu ona sorar..
Öğrenci; "siz 65 yaşındasınızeşiniz 23 yaşında bu yasal ama mantıklı değil.. Eşinizin 25 yaşında bir sevgilisi var bu mantıklı ama yasal değil.. Ve siz eşinizin sevgilisini en yüksek notla mezun ettiniz bu ne mantıklı ne de yasal..! : (