ya herkes soruya olumsuz cevap vermiş. bari kendi tezime kendim muhalefet edeyim de bir zenginlik, bir renklilik olsun. ;D
bence faydası olur. içinde bulunduğumuz toplumu ve bahsedilen şartları göz önüne alırsak çocuklara veya insanlara iyi bir pedagojik yaklaşım pek mümkün görünmüyor. çünkü bu konuda nitelik ve nicelik olarak yeterli potansiyel yok. ya bu potansiyeli elde edinceye kadar bekliyeceğiz. yada bu potansiyeli kazanıncaya kadar eski usul zorlamayla, iteklemeyle, ve eğitimde kullanılan bir yötem olan ceza yöntemine devam edeceğiz.
şimdi siz düşünün, kitabın ve kültürün "k"sini bilmeyen aileler, ben maaşımı alırım gerisine karışmam diyen eğitimciler ve içerisinde olumluya yönlendirecek bir unsuru bulmanın neredeyse mümkün olmadığı bir toplumla doğru yöntemleri nekadar uygulamaya sokabilirsiniz ki.
öyleyse ya bu şartların düzelmesini bekleyip sonra bir kitap okutma seferberliğine başlayacağız. tabi bu arada kitaba, öyle yada böyle, yönlendirilmemiş bir nesil oluşacak. yada dediğim gibi bu şartlardan kurtuluncaya kadar eski usul devam edeceğiz.
(madem sizden itiraz yok ben de kendi muhalefetimi kendim yaptım)