K
korsan
Kullanıcı
Merhaba arkadaslar. Hempimiz dunyaya gözümüzü anne babamizla aciyoruz. Onlardan örnek almaya calisiyor dogru ve yanlislarin neler oldugunu onlardan "ögreniyoruz". Peki onlardan bize miras kalan degerler nelerdir bunlarin ne kadar farkindayiz. Anne ve babamizdan bize kalan positif ve negatif yönleri görebilmeniz çok önemli.
Bunu anlayabilmeniz için söyle bir test var :
-kisiliginizde Positif olarak düsündügünüz yönler
-kisiliginizde negatif olarak düsündügüz yönler
-disaridaki insanlarin sizde gördügü positif ve negatif yönler
-annenizdeki positif/negatif yönler
-babanizdaki positif/negatif yönler
Ben bu testi yaptim ve ben mesala daha cok babama benziyorum. halbuki ben tersini düsünüyordum. Babama bu kadar benzemem ve ondan bu kadar özellikleri almam beni cok sasirtti. Ikinci farkettigim sey ailemize ne kadar benzedigimiz ve onlardan ne kadar cok sey aldigimiz. Ailenizi anlamak kendinizi anlamaya gercekten yardimci oluyor. Ikincisi farkettigim sey ise eksik yönleri sizinle uyan anne yada babanizla daha zor anlasiyorsunuzdur. Buda ilginç cünkü siz en cok size benzeyen yani sizin eksikliklerinizi tasiyan kisilerle daha sorunlu iliskileriniz olabilir.
Mesala inatçi bir insan inaç ile
iletisim eksikligi olan aynisi ile
sinirli, sinirli anlasmakta zorlanacagi gibi. Yani bazen sevmediginiz insanlarin sizlerle ayni eksikleri olup olmadigina bakin
size en uzak hissetiginiz anneniz yada babaniz aslinda size cok benziyor yani sorunda biraz orda. birbirinizin eksikliginizi kapatmakta yetersiz olabiliyorsunuz.
Aslinda size benzeyen ve sevmediginiz insanlar sizin aynaniz ve o aynaya bakarak kendinizide gelistirebilirsiniz
Alıntıdır
Bunu anlayabilmeniz için söyle bir test var :
-kisiliginizde Positif olarak düsündügünüz yönler
-kisiliginizde negatif olarak düsündügüz yönler
-disaridaki insanlarin sizde gördügü positif ve negatif yönler
-annenizdeki positif/negatif yönler
-babanizdaki positif/negatif yönler
Ben bu testi yaptim ve ben mesala daha cok babama benziyorum. halbuki ben tersini düsünüyordum. Babama bu kadar benzemem ve ondan bu kadar özellikleri almam beni cok sasirtti. Ikinci farkettigim sey ailemize ne kadar benzedigimiz ve onlardan ne kadar cok sey aldigimiz. Ailenizi anlamak kendinizi anlamaya gercekten yardimci oluyor. Ikincisi farkettigim sey ise eksik yönleri sizinle uyan anne yada babanizla daha zor anlasiyorsunuzdur. Buda ilginç cünkü siz en cok size benzeyen yani sizin eksikliklerinizi tasiyan kisilerle daha sorunlu iliskileriniz olabilir.
Mesala inatçi bir insan inaç ile
iletisim eksikligi olan aynisi ile
sinirli, sinirli anlasmakta zorlanacagi gibi. Yani bazen sevmediginiz insanlarin sizlerle ayni eksikleri olup olmadigina bakin
size en uzak hissetiginiz anneniz yada babaniz aslinda size cok benziyor yani sorunda biraz orda. birbirinizin eksikliginizi kapatmakta yetersiz olabiliyorsunuz.
Aslinda size benzeyen ve sevmediginiz insanlar sizin aynaniz ve o aynaya bakarak kendinizide gelistirebilirsiniz
Alıntıdır