Kişiliğiniz yoksa, öbürleri hiçtir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmetd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mehmetd

Kullanıcı

Sınıf, öğrencilerin gürültü patırtısıyla sallanırken sert görünümlü hoca kapıda beliriyor. Sınıfa bir bakış atıp kürsüye geçiyor. Tebeşirle tahtaya kocaman 1 rakamı çiziyor. ” Bakın ! diyor. Bu kişiliktir. Hayatta sahip olabileceğiniz en değerli şey...” Sonra 1’in yanına bir sıfır ( 0 ) koyuyor: ” Bu başarıdır. Başarılı bir kişilik 1’i 10 yapar. ” Bir 0 daha ” Bu tecrübedir. 10’ken 100 olursunuz.” Sıfırlar böyle uzayıp gidiyor : Yetenek,disiplin, sevgi... Eklenen her yeni 0’ın kişiliği 10 kat zenginleştirdiğini anlatıyor hoca... Sonra eline silgiyi alıp en baştaki 1’i siliyor. Geriye bir sürü sıfır kalıyor. Ve hoca yorumunu patlatıyor. ” Kişiliğiniz yoksa, öbürleri hiçtir.” Sınıf mesajı alıp sessizliğe gömülüyor.

ben de sizlere teşekkür edip saygı ve sevgilerimi sunuyorum

'Kişiliğiniz yoksa, öbürleri hiçtir'. Sınıf, öğrencilerin gürültü patırtısıyla sallanırken sert görünümlü
hoca kapıda beliriyor. İçeriye kızgın bir bakış atıp kürsüye geçiyor.
Tebeşirle tahtaya kocaman bir (1) rakamı çiziyor.
'Bakın' diyor. 'Bu, kişiliktir. Hayatta sahip olabileceğiniz en
değerli şey...'
Sonra (1) 'in yanına bir (0) koyuyor:
'Bu, başarıdır. Başarılı bir kişilik (1) 'i (10) yapar'.
Bir (0) daha...
'Bu, tecrübedir. (10) iken (100) olursunuz'.
Sıfırlar böyle uzayıp gidiyor:
Yetenek... disiplin... sevgi...
Eklenen her yeni (0) 'ın kişiliği 10 kat zenginleştirdiğini anlatıyor
hoca... Sonra eline silgiyi alıp en baştaki (1) 'i siliyor. Geriye bir sürü
sıfır kalıyor. Ve Hoca yorumu patlatıyor:

Sınıf, mesajı alıp sessizliğe gömülüyor

::) aa ilkokul hocamın bunu bize anlattığını hatırlıyorum.. :) ve bnce sınıfa verilen  verilen örnek,alınacak dersle güzell bir bütünlük teşkil ediyor..paylaşım için teşekkürler..(:

Nasıl Yaşamak istiyorsan o şekilde bir karakterin olması gerekmez mii..
Kişilik, huy ve karakterin bileşkeni değil mi?:..

Teşekkürler paylaşımın için..

Her okuyuşumda beni motive eden bu örneği tekrar okumak iyi geldi. Paylaştığınız için teşekkürler Kristal  :)

Bu sözleri soyleyen hocanın şimdiki durumunu görünce keşke soylemese idi diye düşünüyorum

Ne denebilir böylesine bir yazıya...
Anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az....
paylaşımın için teşekkürler..

Geri