KİMDEN NE ÖĞRENDİNİZ?HADİ ANLATIN?

  • Konbuyu başlatan crazyrain
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Kişisel Gelişim Yazıları kategorisinde crazyrain tarafından oluşturulan KİMDEN NE ÖĞRENDİNİZ?HADİ ANLATIN? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 7,661 kez görüntülenmiş, 25 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Kişisel Gelişim Yazıları
Konu Başlığı KİMDEN NE ÖĞRENDİNİZ?HADİ ANLATIN?
Konbuyu başlatan crazyrain
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan crazyrain
C

crazyrain

Kullanıcı
11 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
Eski yazılarımın içinde “Hadi Dostlar Sınava” diye bir yazım var. Zaman zaman dostlarımızı gözden geçirmek gerekiyor demiştim. Bazılarının dostluğu insana zarar verir onları hemen hayatımızdan atmak gerekli. Bazılarının çok faydasını görmüşüzdür onlara hiç ayrılmamasına sarılırız. Ama bir de ne faydası ne zararı olan dostlarımız vardır. Hani bazen kullanmadığımız ama bir türlü de atamadığımız giysilerimiz vardır ya. Hep bir gün kullanırım deyip ama hiç kullanmadığımız. Ya artık şişmanlamışızdır ya da modası geçmiştir. Ama bir türlü doyasıya giymediğimiz giysiler. Bir türlü atamayız. Her seferinde elimize alırız ve tekrar yerine koyarız. Bir yıl sonra bakarız yine giymemişiz. Yani ona hiç ihtiyacımız olmamış.

İşte bazı dostlarımız da böyledir. Bize hiç faydası olmamıştır ama zarar da vermemiştir. Belki bir gün diye diye bekleriz. Hani zararı olmasın da faydadan vazgeçtim deriz. Oysaki insanların birbirlerine  katkısı  olması gerekli. Bu katkının maddi anlamda olanından bahsetmiyorum. Manevi katkılar. Hepimizin bir başkasına göre daha iyi yaptığımız becerilerimiz vardır. Bazı uzmanlık dallarımız olabilir. Bilgileri paylaşmamız gerekli diye düşünüyorum. Paylaşım benim için çok önemli. Onun için radyoda yaptığım programımın adını “TÜLAY’LA PAYLAŞIM” koydum. Bu tesadüfen konmuş bir isim değildir. Paylaşmak harika bir duygu.

Çocukluğumdan beri nerden edindiğimi bilmediğim bir huyum var. Çevremdeki dostlarımın güzel huylarını hemen kaparım. Ama kötü huylarını asla örneklemem. Bunu nasıl yapıyorum bilmiyorum. Yani birinden kitap okuma zevkini edinmişimdir, birinden klasik müzik dinleme zevkini edinmişimdir vs. Herkesten bir şeyler öğrenmişimdir. O insanlar benim için çok kıymetlidirler. Öğrendim derken aslında karşımdaki beni bazı şeylere özendirmiştir. Yaptığını öyle güzel anlatır ki, yani ortaya koyar paylaşmak adına. Bazı kişilerin çok iyi becerileri olduğu halde kapalı bir kutu gibidir. Asla paylaşmaz

Yıllar sonra geri dönüp baktığımda çok iyi becerileri olan arkadaşlarım olduğunu görüyorum. Ama onlardan o becerilerini asla kapmamışım. Kendisinin iyi yaptığı ama karşısındakinin yapamadığı bir davranış biçimi için içten içe küçümsediğini fark ediyorum. Oysaki o güzelliği paylaşıp bana da bir adım attırtabilirdi. Hayır bunu yapmıyor çünkü o becerinin sadece kendisinde olmasını istiyor. Bir başkasının da iyi bir şeyler yapmasına tahammülü yok. Ama bunu asla aleni yapmıyor. O becerisini sürekli ortaya koyuyor ama bunun konuşulmasından hoşlanmıyor. Yani ona övgüler yağdırabilirsin ama o  bunu nasıl başardığı hakkında asla bilgi vermiyor. Konu açılsa bile hemen kapatıyor.

Geri dönüp baktığımda kitap okuma alışkanlığını edinmemde bana faydası dokunan kişiyi anarken içim sevgiyle doluyor. Oysaki ondan daha eski bir dostumu düşünüyorum ki o hepimizden fazla kitap okur ama bir gün bile şu kitabı okudum harikaydı, mutlaka okumalısın demiyor. Ya da bu hafta harika bir film seyrettim, konu şuydu, şunu anlatıyordu demiyor. Ya da bu akşam televizyonda çok güzel bir film var aman kaçırma demiyor. Bazı insanlar güzellikleri paylaşmayı sevmiyor. Neden acaba?

Oysaki Mevlana şöyle demiş; Bir mum diğer mumu tutuşturmakla, ışığından bir şey kaybetmez. Demek ki hepimiz avucumuzdaki taşları ortaya koyup paylaşırsak taşlar azalmaz çoğalır.

Taş deyince aklıma geldi. Sırası gelmişken yazayım. Hindistan’da bir bilge dağlarda gezerken karnı acıkmış. Bir ağacın altına oturmuş. Torbasını açmış. Tam bir şeyler yiyecekken yanına  biri gelmiş. Bilge bakmış ki adam yorgunluktan bitap düşmüş:
-Karnın aç mı?
-Evet çok açım.
-Gel beraber yiyelim demiş ve ekmeğini diğer adamla paylaşmış. Ama adamın karnı çok aç olduğu halde kendisine verilen ekmeğin yerine gözü bilgenin torbasındaki çok güzel bir taşa takılmış. Bilgeye demişki;
-Aaa bu taş çok güzel bunu bana verir misin? Bilge hiç düşünmeden;
-Tabii, al senin olsun.
Adam karnını doyurmuş, kıymetli taşı da almış bilgenin yanından hızla uzaklaşmış. Uzun bir süre yürümüş. Fakat aklı hep bilgeden aldığı kıymetli taştaymış. Bir müddet sonra düşünmeye başlamış. Bilgenin bu kadar kıymetli bir taşı hiç düşünmeden nasıl kendisine verdiğini bir türlü anlayamamış. Geri dönüp bilgeyi aramaya karar vermiş. Bilgeyi bulduğunda şöyle demiş;
-Bu taşı sen bana verdin. Ama bu taş çok kıymetli bir taş.
Bilge;
-Evet kıymetli bir taş demiş.
Adam bilgeye;
-Ben bu taşı istemiyorum. Ben bu kadar kıymetli bir taşı hiç düşünmeden bana veren yüreği istiyorum.

İşte içindeki güzellikleri çevresiyle paylaşan insanlar gerçek dostlarımızdır. Ben hayatındaki güzellikleri benimle paylaşacak yüreği istiyorum.

 
R

re-Member

Kullanıcı
16 Ağu 2007
En iyi cevaplar
0
0
Ankara
Mevlana nın bu sözü çok güzell''''''' Bir mum diğer mumu tutuşturmakla, ışığından bir şey kaybetmez. Demek ki hepimiz avucumuzdaki taşları ortaya koyup paylaşırsak taşlar azalmaz çoğalır. ''''''''''
en sondaki küçük hikayede çok hoşuma gitti........hayatımızdaki güzellikleri,mutlulukları,bilgimizi,sevgimizi sığdırdığımız yüreklerimiz,bu güzellikkleri başkalarıyla paylaştıkça yeniler kendini,,korkmamak lazım mutlu ederken başka yürekleri...

genel itibariyle yazıyı çok beğendim..teşekkürler crazyrain.. ;)
 
A

ayben

Çok teşekkürler bunu bizimle paylaştığın için  crazyrain ;)


Güzellikler, sevinçler paylaşıldıkça artar aslında. Yeterki paylaşmasını bilsin insan ...
Bir söz, bir eda neleri saklar içinde , yeterki insan bunu yansıtabilsin.
Herkes birbirine muhtaç aslında yoksa neden iç içe yaşıyoruz, evlerimiz neden hep yanyana düşündünüz mü?
Bizi bize muhtaç eden o kadar çok etken var ki... Görmemiz lazım yüreklerimizi aslında.
Paylaşmalıyız hüzünümüzüde. Kimi insan ne oldum delisi olmuşturda unutmuştur bazı değerlerini ama ona hatırlatacaktır en ufak bir yalnızlık hatasını ya da çevresinden alacağı ufak bir tepki.
Aslında paylaşmanın ne demek olduğunu bilmeyen insan sevgiden yoksundur biraz ya da hayatının bir alanında bir anlık bir dışlanmışlık bir yalnızlık yaşamıştır bence ve bir şekilde de güzellere kavuşmayı bulacaktır eminim...
Neyse fazla uzatmadan hayata sarılmak ve güzellikleri paylaşmak üzere arkadaşlar. :)

 
C

crazyrain

Kullanıcı
11 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
beğendiğinize sevindim arkadaşlar gerçekten insana bişeyler katabilicek bi yazı bende seve seve sizinle paylaştım bunlar ilk paylaşımlarım sayılır devamıda gelicek inşallah paylaşımın güzelliğiyle kalın ;)
 
C

crazyrain

Kullanıcı
11 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
inşallah aybencim bu yazıları özümseyebilen kişilerle paylaşmak beni mutlu edio burda olduumuza göre bazı şeylere aynı yönden bakıyoruzdur sanırım ;)
 
A

ayben

crazyrain' Alıntı:
inşallah aybencim bu yazıları özümseyebilen kişilerle paylaşmak beni mutlu edio burda olduumuza göre bazı şeylere aynı yönden bakıyoruzdur sanırım ;)
Şimdi bu dediğiniz tamamen hayat tarzıyla alkalı hayata bakış açısıyla alakalı ama tabi ki de bu platforma buluştuğumuza göre ortak yönlerimiz, fikirlerimiz olabilir ;)
 
C

crazyrain

Kullanıcı
11 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
bi tane var sanırım kişisel gelişime önem veriyoruz:)tabii ki ortak yönlerimiz çok diyemem herkes farklı belirtmek istediğim paylaşıma önem veriyoruz güsel şeyler paylaşıoruz ;)
 
A

ayben

crazyrain' Alıntı:
bi tane var sanırım kişisel gelişime önem veriyoruz:)tabii ki ortak yönlerimiz çok diyemem herkes farklı belirtmek istediğim paylaşıma önem veriyoruz güsel şeyler paylaşıoruz ;)
Anladım canım umarım güzel şeyler öğreniriz değil mi?
Birbirimize gerekli paylaşımlarda bulunur ve katkı sağlarız amaçta bu değil mi zaten?
 
C

crazyrain

Kullanıcı
11 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
kesinlikle amaç bu bilinip paylaşılmayan şeylerin ne önemi var ki ben bildiklerimi paylaşmayı çok seviorummmm :)
 
C

crazyrain

Kullanıcı
11 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
sevindim cnm yarınn görüşmek üzere mesai bitti:(sevgiyle kalın
 
E

efsane_18

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Giresun
cok güzel gercekten bolll paylasımlı günler herkese ne diyelim..
maddiyat paylastıkca azalır, maneviyat paylastıkca cogalır ;) ;)
 
S

serhatt

Kullanıcı
2 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
Tskkrler..Gerçekten insana + katıyor..
 
Safari

Safari

Kullanıcı
7 Haz 2007
En iyi cevaplar
0
36
İstanbul
Bu çok güzel paylaşımın için tebrik ediyorum...
Teşekkürler..
 
C

crazyrain

Kullanıcı
11 Ocak 2008
En iyi cevaplar
0
0
istanbul
maddiyat paylastıkca azalır, maneviyat paylastıkca cogalır 
  güsel yazmışsın sana kesinlikle katılıorum rica ederim arkadaşlar güzellikler paylaştıkça çoğalır die düşünüorum ;)
 
S

syn

Kullanıcı
12 Ara 2007
En iyi cevaplar
0
0
İstanbul
paylaşımın için teşekkürler crazyrain gerçekten çok güzel yazmışsın
 
B

berrak

Kullanıcı
28 Tem 2007
En iyi cevaplar
0
0
pembe...
Bir mum diğer mumu tutuşturmakla, ışığından bir şey kaybetmez. Demek ki hepimiz avucumuzdaki taşları ortaya koyup paylaşırsak taşlar azalmaz çoğalır.
............. çok güzel bir paylaşım teşekkür ederiz...
 
Üst