KENDİNİ ACIMASIZCA ELEŞTİR VE BUNU EVDE HERKESİN GÖREBİLECEĞİ YERE YAZ YAPIŞTIR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muraturkom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
gökteki yıldız.. hiç yapmadığınız bir davranışı ilk kez uyguladığınızda neden bunu önceden yapmamışım dediğiniz oldu mu ? benim oldu bana bazen  arkadaşlar bulmaca  çöz unutkanlığını yenersin diyorlardı bende yapılan bulmaca çözme faaliyetini çokta önemsemezdim. bir süre işlerim yavaşladı boş zaman çoğaldı. hergün bulmaca çözmeye başladım ama onlar tavsiye etti diye değil can sıkıntısıydı, bu arada unutkanlığımın sona erdiğini farkettim. itiraf ediyorum.

Öğrencinin 2 zayıfının kalmış olmsı acaba herşeyin düzeldiği anlamına mı geliyor.
Bu öğrencinin hiç mi benlik duygusu incinmedi,hiç mi kendini değersiz biri olarak görmedi?
Özgüvenin temellerinin atıldığı bir dönemden bahsediyoruz.
Çok tehlikeli bir kumar bu bence.

Bence öğrencilerin kendilerini acımasızca eleştirmelerinden daha çok güven duygusuna ihtiyaçları vardır.

Öğrencinin derslerinin iyi olması da onun iyi bir birey olduğunu göstermez.
Kaç tane okul birincisi vardır,öss sınavlarında 0 çeker.

Albert Einstein okuldan kovulmuştur.
Şu anda gelmiş geçmiş en büyük kuramsal fizikçi olarak kabul edilmektedir.

Banka hortumlayanlar, depremlerde onca ölüme yol açan binaları yapanlar hep okumuş insanlardır.Bütün bunlar bize,bir insanı ahlaken eğitmeden,onu sadece zihnen eğitmenin sadece topluma bir bela kazandırmaktan ibaret olduğunu göstermektedir.

Ben bir İngilizce öğretmeniyim.
Öğretmen olarak,yapabileceğiniz en iyi şeyin öğrenciye model olmak olduğuna inananlardanım.
Yani yolu tarif edebilmeniz gerekir yeni yolcular için.
Sınıfta her davranışınızdan birşeyler öğrenir çocuk.

Son söz olarak,bırakın öğrencileri,bizler yetişkinler bile acımasızca eleştiriden rahatsızlık duyacağızdır,ve duymamız da son derece normaldir.

Kendimizi değerlendirken bütün yönlerimizle ele almalıyız kendimizi,bence.
Bu çok daha sağlıklı olacaktır.

Valla ben okuma eğitim alma vasıflarına sahip biri değilim beyin kıvrımlarım çok gelişmiş değil evlenip kocama yemek pişircem, aklım bu kadarına eriyo  yazıp duvara astım annem ve babam beni psikiyatra götürdü....  Sonrası kabus zaten :D

longcoming / sevgili öğretmenim insan burnunun ucunu görmesi içimn aynaya bakmaz mı? eleştiri almak özgüven kalesinin duvarlarını yıkabilirmi? yıl sonu geldi öğrencilerinize kendinizi eleştiren birer yazı yazdırır mısınız? bunu yapabilir misiniz? sizi değerlendirmeleri çocukça saf temiz duygularıyla size çok mu olumsuz etki yapar ne dersiniz. selamlar

spigularis nil kardeşim/ siz iyi bir hanımı olmanız düşünsel anlamda birtakım konuları anlamak için o kadar beyin kıvrımına ihtiyacınız yok okuyoranlamak istiyorsunuz. hiç bir şey yapmadan dümdüz ev hanımı değil araştırmacısınız. aileniz sizi psikiyatrise götürmesi utanılacak bir şey değil. size göre yeni ama tanınmayan bir olgu kendinieleştir yadaeleştirt konusu. sizin nasıl yemek yaptığınız konusunda birisi eleştirdiğinde bu sizin daha mükemmelki arştırma duygunuzu kamçılamadığını söyleyebilir misiniz. sevgiler

gökteki yıldız / Zorluklar başarının süsleridir Wink

bu senin mesajlarından bir alıntı.

zor olanı yapabileceğini sanmıyorsun. sevgili yıldız ama bize öneriyorsun.

ya hocam iyi güzel anlatıyorsunuz da tüm herkesin görebileceği yere yazmamıza rağmen hala o bırakmak istediğimiz davranışlarımızı bırakmayıp, aksine daha fazla içine gömülüp utanmazın teki olarak çıkarsak afedersiniz ne halt edeceğiz :))

yesil_yol' Alıntı:
ya hocam iyi güzel anlatıyorsunuz da tüm herkesin görebileceği yere yazmamıza rağmen hala o bırakmak istediğimiz davranışlarımızı bırakmayıp, aksine daha fazla içine gömülüp utanmazın teki olarak çıkarsak afedersiniz ne halt edeceğiz :))
YEŞİL YOL / İnsanız hata yapacağız, sosyal olmakla beraber içimizdeki asi duygu bizim evet hayır arasında kalan tercihlerimiz sırasında bize en keyifli olanı seçmemize yöneltir. tercih meselesi

Eleştirilmekle ilgili herkes aynı şeyi düşünmüyor.

Bu konu hakkında epey konuşulmuş ancak konu çok yıpratıcı bir konu ...
Zaten doğduğumuz andan beri sürekli eleştirilen bir topluda yaşayan bireyleriz ...
birde bunu duvara yapıştırırsak vay gele halimize ...
Bizler toplum olarak kendi dışımızda herkesi zaten çok eleştiriz yargılarız ve incitme potansiyelimiz yüksektir ...
Birde böyle bir eleştiri yapmamız istendiğinde eleştiriyi sadece kötü yönleri söylemk olarak algıladığımız için karşı tarafı çok acıtırız...
hele bu çocuk yaşta ise çocuklar birbirlrine çok acımasız olabiliyorlar ...Bunu kendi çocukluğumda ve çocuklarımı büyütürken okulla fazla ilgili olduğum için göre bildim.
Ben ilk okulda okumayı pek iyi sökemediğim için öğretmen bana oku diyecek diye aklım çıkardı ...Bunu orta okulda çok kitap okumaya başlayınca aştım ancak toplum içinde yüksek sesle kitap okumaktan hep kaçındım...Birde böyle afişe edilse her halde okumaktan vazgeçerdim...
Biz anne babalara ve siz öğretmenlere çok iş düşmekte cezalandırırken korkuyu içlerine yerleştirmeyin utanak veya sıkılarak bir şeyden vazgeçmesinler ...Onlara kendimizle örnek olmayız bizi çünki modelliyorlar...

Bu dediğiiz olayı ben kendimde uyguluyorum ancak ben EFT yaparken yaşadıklarımı acımasızca hiç bir şey gizlemeden ve saklamadan listeliyorum EFT yaptıktan sonrada ya yakıyorum yada yırtıp atıyorum kimseye afişe etmiyorum...Ancak başkalarının izni olmadan birileri tarafından eleştirilmesini hoş karşılamıyorum ...Ben kendimi bile elştiriken içim acıyor ...Birde başkası eleştirse ne olur bilinmez hemen haşlarım herhalde...

Bu dediğiiz olayı ben kendimde uyguluyorum ancak ben EFT yaparken yaşadıklarımı acımasızca hiç bir şey gizlemeden ve saklamadan listeliyorum EFT yaptıktan sonrada ya yakıyorum yada yırtıp atıyorum kimseye afişe etmiyorum...Ancak başkalarının izni olmadan birileri tarafından eleştirilmesini hoş karşılamıyorum ...Ben kendimi bile elştiriken içim acıyor ...Birde başkası eleştirse ne olur bilinmez hemen haşlarım herhalde...
  Ankara'lı arkadaşım; Eleştiri konusu daima eleştirilmiş,onaylanmamıştır.Eleştirilmeyi şuna benzetiyorum, sokaktan geçen birisi alınteri eve emeklerinizin toplamı anlamına gelen güzel evinizin hakkında bunun çatısı veya başka bir yeri şöyle olmuş,böyle olsaymış demesine benziyor.Oysaki biz o evi yıllar önce ne zahmetlerle ne acılar çekerek yapmıştık.Ancak ev bittikten sonra evimizin penceresinden sürekli dışarıya baktık durduk,bazen ufak tefek kusurları görmezden geldik,bizim ihtiyacımıza cevap verdiğini düşündük durduk. Arada birisi eve sokaktan bakıp eleştiriyor,biz ise pencereden sokağa bakıyoruz.Bazı eksiklerimizi biliyoruz ama bunun boyutunu ölçmekte güçlük çekiyor,çok zarar gördüğümüzü yok sayıyoruz.
  Bir örnek daha
images
"Sigara içimek kötüdür. Birisi ona iyilik olsundiye kardeş içmesen bak şudur budur demesi anında bile öf sende çok konuştun dermişçesine sözünü bitirmeden,çak yandı çakmak derin bir nefes çektik sigaradan.Peki ne bekliyoruz,daha şiddetli bir zorlama bunu beklermişçesine yanlışlarımızı
images
deve kuşu gibi görmemek istiyoruz.
  Senin verdiğin ilkokul örneğindeki gibi korku verici, hatta sistemden soğutucu eleştiriler zararlı
olabilir.
E hocam ne yaptın kendini törpüledin şimdi demeden,vurgulamam gereken çok ilginç bir davranışları var öğrencilerin.
Buzdolabına yaptığı özeleştirilerinde onlar bir çok elemeleri yaparak masum olan hatalarını yazmaktalar.
PhotoDisplay.ashx

Yani sizin ve benim kaygılanmamıza gerek yok,çünkü yeni nesil en azından benim çocukluğumdaki kadar saf değil daha hızlı ,detaylı düşünüp bizim çocukluğumuzu  bir çok konuda ceplerine koyacak davranışlar sergiliyorlar.
Adeta bizi şaşırtıyorlar sizde olmuştur belki bu duygu " aa çocuğa bak küçücük yaşta ne düşündü, yada ne söyledi, ne yaptı , vay be!" işte bu an kuşakların biribirne tur bindirdiği yaşam karelerimiz.
Ben öğrencilerimde ve çocuklarımda yaşadım.Öyle bir şey söylediki kızım ben onun konuyla ilgili mantık köprüsünü nasıl bağladığına hayret etmiştim
  Sonuç olarak,bizim yaptığımız bu uygulamada onlar fireleri verip öyle yazıyorlar yazmasına ama aynı sizin eft de yaptığınız hani kendim bile ürperiyorum özeleştirime sonra da onu yırtıp atıyorum dediklerinizi bizim çocuklarda aynen öyle yapıyorlar,gizlediklerinin ,teşhir etmediklerinin farkında oluyorlar,bizim istediğimiz de o zaten. Yanlışlarını bize bildirmeleri duyurmaları değil kendilerine ,kendilerinin sessizce söylemeleri,farkındalılık.Sonra da bunu nasıl tamir ederimi de soruyorlar kendilerine.
Size çok samimiyetimle söylüyorum piramitgenç uygulamasının en başarılı sonuçlarını veren bir adımdır.Çok iyi sonuçlar aldık."Öğrencim sene sonu değerlendirmesinde çok doğal bir o kadar da ilginç yorumu (kendime aynada bakmayı öğrendim)değerlendirmesini unutamıyorum."

İlgiyle okuyup değerlendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Neyse sevgiyle kalın bugün işleriniz rast gitsin gülen yüzünüz solmasın.
öğrt.Abdullah Murat Urkom  görev ,süresi 20 güzel sene

Siz kendi sistemiznizi savunmak adına benim söylemediğim şeyi söylemişsiniz yanlış anladığınızı umuyorum ...
Ben ürperiyorum demedim ben sorunlarımı hallettikten sonra yakıyorumdedim ...

Bazı teknikleri kullanırken çok dikkatli olmak gerekir her teknik herkese uygulanmaz veya iyi sonuçlar alınmaz ...

Bende ikitane hele biris sürekli beni ve çevresindekileri deneyen bir çocuk büyütüm ve şimdiki çocukların kapasitelerinden haberim var siz konuyu anlamak istediğiniz şekilde anlatmışsınız...Ben bazı konuların hasasiyet içerdiğini söylüyorum .Buda eleştiri konusu gerçekten hassas bir konudur birinin hiç önemsemediği bir konuda diğeri paramparça olabilir dikkat edilmesi gerekir .Bu konularda kişiler kendileri çalışmalar yapmalıdır diyorum ya siz sisteminizi iyi anlatamadınız ya da dikkat etmelisiniz.

Ben zaten kişisel gelişim konularında ehil olmayan kişilerin verdikleri seminerlerdende kaygılıyım öyle bir hale geldi ki bu konu pisikologve pisikiyatırlar işe yaramaz biz sizi daha faydalı oluruz demeye gelmeye başladı kapatalım ozaman tıp fakültelerini ,iki seminer almış kişi tedavi etsin hastaları ...Ben bu tekniklerin bile bir uzman özellikle pisikolog tarafından uygulanmasından yanayım ...Ancak bireysel kendi çapında gelişmekten her zaman yanayım...Kişi kendini geliştirmeli...

Geri