Bu dediğiiz olayı ben kendimde uyguluyorum ancak ben EFT yaparken yaşadıklarımı acımasızca hiç bir şey gizlemeden ve saklamadan listeliyorum EFT yaptıktan sonrada ya yakıyorum yada yırtıp atıyorum kimseye afişe etmiyorum...Ancak başkalarının izni olmadan birileri tarafından eleştirilmesini hoş karşılamıyorum ...Ben kendimi bile elştiriken içim acıyor ...Birde başkası eleştirse ne olur bilinmez hemen haşlarım herhalde...
Ankara'lı arkadaşım; Eleştiri konusu daima eleştirilmiş,onaylanmamıştır.Eleştirilmeyi şuna benzetiyorum, sokaktan geçen birisi alınteri eve emeklerinizin toplamı anlamına gelen güzel evinizin hakkında bunun çatısı veya başka bir yeri şöyle olmuş,böyle olsaymış demesine benziyor.Oysaki biz o evi yıllar önce ne zahmetlerle ne acılar çekerek yapmıştık.Ancak ev bittikten sonra evimizin penceresinden sürekli dışarıya baktık durduk,bazen ufak tefek kusurları görmezden geldik,bizim ihtiyacımıza cevap verdiğini düşündük durduk. Arada birisi eve sokaktan bakıp eleştiriyor,biz ise pencereden sokağa bakıyoruz.Bazı eksiklerimizi biliyoruz ama bunun boyutunu ölçmekte güçlük çekiyor,çok zarar gördüğümüzü yok sayıyoruz.
Bir örnek daha
"Sigara içimek kötüdür. Birisi ona iyilik olsundiye kardeş içmesen bak şudur budur demesi anında bile öf sende çok konuştun dermişçesine sözünü bitirmeden,çak yandı çakmak derin bir nefes çektik sigaradan.Peki ne bekliyoruz,daha şiddetli bir zorlama bunu beklermişçesine yanlışlarımızı
deve kuşu gibi görmemek istiyoruz.
Senin verdiğin ilkokul örneğindeki gibi korku verici, hatta sistemden soğutucu eleştiriler zararlı
olabilir.
E hocam ne yaptın kendini törpüledin şimdi demeden,vurgulamam gereken çok ilginç bir davranışları var öğrencilerin.
Buzdolabına yaptığı özeleştirilerinde onlar bir çok elemeleri yaparak masum olan hatalarını yazmaktalar.
Yani sizin ve benim kaygılanmamıza gerek yok,çünkü yeni nesil en azından benim çocukluğumdaki kadar saf değil daha hızlı ,detaylı düşünüp bizim çocukluğumuzu bir çok konuda ceplerine koyacak davranışlar sergiliyorlar.
Adeta bizi şaşırtıyorlar sizde olmuştur belki bu duygu " aa çocuğa bak küçücük yaşta ne düşündü, yada ne söyledi, ne yaptı , vay be!" işte bu an kuşakların biribirne tur bindirdiği yaşam karelerimiz.
Ben öğrencilerimde ve çocuklarımda yaşadım.Öyle bir şey söylediki kızım ben onun konuyla ilgili mantık köprüsünü nasıl bağladığına hayret etmiştim
Sonuç olarak,bizim yaptığımız bu uygulamada onlar fireleri verip öyle yazıyorlar yazmasına ama aynı sizin eft de yaptığınız hani kendim bile ürperiyorum özeleştirime sonra da onu yırtıp atıyorum dediklerinizi bizim çocuklarda aynen öyle yapıyorlar,gizlediklerinin ,teşhir etmediklerinin farkında oluyorlar,bizim istediğimiz de o zaten. Yanlışlarını bize bildirmeleri duyurmaları değil kendilerine ,kendilerinin sessizce söylemeleri,farkındalılık.Sonra da bunu nasıl tamir ederimi de soruyorlar kendilerine.
Size çok samimiyetimle söylüyorum piramitgenç uygulamasının en başarılı sonuçlarını veren bir adımdır.Çok iyi sonuçlar aldık."Öğrencim sene sonu değerlendirmesinde çok doğal bir o kadar da ilginç yorumu (kendime aynada bakmayı öğrendim)değerlendirmesini unutamıyorum."
İlgiyle okuyup değerlendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Neyse sevgiyle kalın bugün işleriniz rast gitsin gülen yüzünüz solmasın.
öğrt.Abdullah Murat Urkom görev ,süresi 20 güzel sene