Kemal KABCIK'ın Kalemeninden Şiirsel Denemeler:

• Konbuyu başlatan Kemal_KABCIK
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Özgün Kalemler kategorisinde Kemal_KABCIK tarafından oluşturulan Kemal KABCIK'ın Kalemeninden Şiirsel Denemeler: başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 88,408 kez görüntülenmiş, 385 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Özgün Kalemler
Konu Başlığı Kemal KABCIK'ın Kalemeninden Şiirsel Denemeler:
Konbuyu başlatan Kemal_KABCIK
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Kemal_KABCIK
K

Kemal_KABCIK

ONLAR DAİMA CESUR, DAİMA KAHRAMANDIR KALPLERDE! İYİ Kİ VARSINIZ!.

SELMA TEKE; GÜZELLİĞİN MUHAFAZASI: AZİMLİ ve CESUR ONUN ADI ile!.
SELMANİ OLUR İNSAN ONUN KONTRÖLÜNDE! SELMA HEMŞİRELER; İNCİNMEZ!.
SELMA HEMŞİRELER İNCİTMEZ; BİLİYOR O DA ÖNYARGILARI SİLİVERMEYİ!.
SELMA ve SELMANİ OLMUŞ TÜM YETMİŞ BEŞ MİLYONA; SEMA YAZAR UMUDU!.

{ Metin Yazarı: Kemal KABCIK / ANTALYA / 14 Mayıs 2012 Pazartesi 07:02:24 }

K

Kemal_KABCIK

SELMA: 1. Barış içinde bulunma, huzur, erinç. 2. Güzel, hoş (kadın).

SELMANİ: Niyaz kabul eden derviş. İran İsfahan'ından olup, Rasulullah'la birlikte İslami mücadelede üzerine düşeni fazlasıyla yapmış büyük mücahid ve sahabi. Selman-ı Farisi'ye nispetle bu ad kullanılmıştır

http://www.isimarsivi.com/isim/5509-Selma.html

K

Kemal_KABCIK

Kalbimde Beyaz Giyinmişi!.

Bugün O Beyaz Giyinmişti!.
İyi Ki Yanındaymışım Ben!.
Sen Bekle, Ben De Çıktım!.
“Bekle” Dedi; Dinlemedim!.

El Anlamadı Ki Aşklarımı!.
Benim Anlamam Aşka Yeter!.
O Beyaz Giyinmişti Bugün!.
“Bekle” Dedi! Dinlemedim!.

{ Yazar: Kemal KABCIK – ANTALYA - 20 Haziran 2012 Çarşamba 21:32:51 }

K

Kemal_KABCIK

Hayatımızı CİDDİYE ALALIM ve CİDDİ ANLAMDA MUHABBETİMİZ DAİMİ OLSUN İNŞALLAH!. Şükür!

--------------------------------------------------------------------------------

Ciddiyetine Mi, Muhabbetine Mi?. Boşluğa Mı, Doluluğa Mı?.

Temel’e, Dursun Sormuş; “Uy Temel; Her İnsanın Dünyaya Gelişinde Bir Amaç, Bir Maksat Var İmiş ve İnsan, Düşünebildiği Ölçüde Yaşar İmiş Hayatı!. Alemlerin Rabbi Olan Allah’ımızın Takdirini Düşününce Tüm Ciddiyetinle, Sen Niçin Yaratılşmış Olabilirsin Uy Temelciğim, Seni Yaratan, Beni De Yaratttı ve Soruyorum ve de Ciddiyetime Sunacağın Cevabı, Sabırsızlıkla Bekliyorum Uy Temel’ciğim?. Ben Ciddiyetimle, Senin Ciddiyetine Ulaşmaya Çabalarken; Ben Hayatın Ciddiyetine Yaratılmış Bir Gerçeği Olarak Görüyorum Kendimi ve Senin Yaratılışının Gerçeği Nedir Uy Temel’ciğim!.” Temel Kısaca Cevap Vermiş: “Anlamıyor Musun Dursun’cuğum; Alemlerin Rabbi Olan Allah’ımız Seni Ciddiyetine Yatarmış, Beni İse De İnsanlar Tebessümde Kalsın Diye, Öylesine Muhabbetine Yaratmış!.” Dursun Aldığı Cevapla Uyanmış ve Eklemiş; “Ne Demek Yani Temel’ciğim, Rabbimiz Beni Ciddiyet İçin Yaratmış Onu Anlıyorum Da, Seni Niçin Muhabbet Olsun Diye Mi Yarattı Ben Onu Anlayamadım, Ciddiyetimle Söylüyorum Uşağım, Ben De Senin Gibi Muhabbetine Yaratılmak İsterdim!.”

{ Yazar: Kemal KABCIK – ANTALYA - 21 Haziran 2012 Perşembe 07:08:24 }

K

Kemal_KABCIK

ORDU/GÜRGENTEPE ile ANADOLU KÜLTÜRÜ RENK AHENK UYUMLARDA!.

GÜRGENTEPE ORDU İLİ SINIRLARI İÇERİSİNDE BİR GÜZELLİKTİR!.
ANADOLU’DAN NEFES ALIR ve ANADOLU’YA NEFES VERİR O DAİMA!.
HER İNSAN; KENDİ OLGUNLUĞUNDA YAŞAR ve YAŞATIR AŞKLARINI!.
ORDU’YU YAŞAMAK ADINA GEZDİM! Ve ANLATILIR ORDU AŞKLARDA!.

{ Yazar: Kemal KABCIK – ANTALYA - 21 Haziran 2012 Perşembe 08:50:21 }

K

Kemal_KABCIK

KİMİ DAĞLAR DELDİ ve KİMİ ÇÖLLERDE YOL ALDI AŞKLAR İÇİN!.

Üzülmekten Yana Yorgun Düşmeyeceksin; Düşün Sen Aşkları!.
Ferhat Delerken Uğruna Dağları; Emeğini Andı Mı Şirin’e!.
Mecnun Çöl Aşarken; Pusulası Mı Vardı Ki Elinde?. Şükür!.
Biraz Ferhat, Biraz Mecnun; İŞTE: EMEK ve EMEK PUSULASI!.

{ Yazar: Kemal KABCIK – ANTALYA - 21 Haziran 2012 Perşembe 09:05:58 }

K

Kemal_KABCIK

BENİM YANINDAN GİDESİM BİLE YOK ASLINDA!. FAKAT GÖREVDE OLANIMDIR!.

YAŞIM 41 OLMUŞ ve BEN BİR HANIMEFENDİLİKLİ TEBESSÜME AŞIK OLMUŞUM!.
YAŞ İTİBARİYLE ARAMIZDA BİR UÇURUM YOK, DİYEREK UMUTLANIVERİYORUM!.
KENDİ BİR SÖZ SÖYLER ve ARKASINDAN BENİM GİBİ, DOYA DOYA: GÜLÜYOR!.
DOYA DOYA GÜLÜŞÜNE VURULDUM! ve “YİNE GEL!.” DEMELERİ DE VAR BANA!. 

{ Yazar: Kemal KABCIK – ANTALYA - 21 Haziran 2012 Perşembe 09:17:09 }

K

Kemal_KABCIK

EKONOMİ AÇISINDAN; BÜTÇELERİN BEL KEMİĞİ!.

SADECE TÜRKİYE’ye DEĞİL, AVRUPA BİRLİĞİ ADINA DA DERVİŞ!.

İşte Azminde Bir Çalışma Yine; Yine Kalpte Kemal DERVİŞ!.
Çok Çalışarak Ulaştık; Bu Kutlu Zafer Verimli ve DERVİŞ!.
ÇALIŞAN ÇALACAK DÜDÜĞÜ ve Kemal DERVİŞ Elinde; BÜTÇELER!.
AVRUPA BİRLİĞİNİN EKONOMİK KRİZİNE; Yine: Bizden DERVİŞ!.

{ Yazar: Kemal KABCIK – ANTALYA - 23 Haziran 2012 Cumartesi 22:59:25 }

K

Kemal_KABCIK

Teknolojiyi; İNSANI VAR ETMEK İÇİN KULLANMALIYIZ!.

--------------------------------------------------------------------------------

Uydudan; NET GÖRÜNTÜ FOTOĞRAF KARESİ ALINABİLİYOR İSE EĞER:
TEKNOLOJİ O KADAR İLERLEMİŞTİR Kİ, UYDUDAN ADAM ÖLDÜRÜLÜR!.
AZ ÖNCE BALKONUMDAYDIM; İSRAİL BENİ BALKONUMDAN GÖRMÜŞTÜR!.
TEKNOLOJİYİ ELİNDE TUTAN DÜNYA HAİNİ İTİRAF ET İCATLARINI!.

K

Kemal_KABCIK

Bencillik, kendi rahatının daimiliği adına düşünürken azimle-ısrarla, hangi duyarlılık bakış açısı doğruluğu için, kendi rahatını terk etti!
Bakış açısı iyiliği, doğruluğu ve güzelliğinde kazanıma ulaşmış, hangi insanımızın bencilliği, büyüklerimizin emeğini tüketebilecek olan?.
Bakış açısının verdiği huzur ve umutta; hangi dostluğun emeği daha büyük ve hangi dostluğu inkar edebilir bir insan? Bak hayat devam ediyor!
Bakış açısı iyiliğini, doğruluğunu ve güzelliğini paylaşmış dostluğu inkar edemezsin! Hangi dostluk, insanları birbirlerine yakınlaştırmış?.
Hazır mevcut imkanlarımızın fırsatlarını gösteren, samimi ve duyarlı bir dostluğun olsun!. Bir bakış açısında kazanan insan olsun! İNŞALLAH!
Hangi bakış açısından baktın da; insanları düşmanın belleyiverdin! Hangi sevgi yoksulu kalbin nefretleri, sana insanları düşman belli etti!.
Olaylara bakış açısında; iyiliği, doğruluğu ve güzelliği görmek için danışıver dostluğa ve unutma sakın, kendi ayakları üzerinde yürümeyi!.
Hatalı dost seçiminde ve devamında yer alan hatalı dost bakış açısında; akla bile gelmeyen hayati zorluklarla yüzleşirsin! Kendine sahip ol!
Hangi açıdan baktın da seni düşman belleyiverenler oldu? Kin ve nefrete değil, sevgi ve saygıya yürü!. Kendin gibi ol; bağımsız ol dostluğa!
Bakış açısında bir tek sen varsın ve kısa bir süreliğine danışırsın dostluğa; daha iyi görebilmek için! Bakış açısı güzelliğine umut; insan!
Başarı; insanları değiştirerek değil, kendimizi ve olaylara bakış açımızı değiştirerek elde edilen, hayata uyumluluk halidir!. Açını yakala!
Hazır mevcut imkanlarımız var! Hazır mevcut fırsatlarımız var! Hazır mevcut insan emeğimiz var! Hazır mevcut hedeflerimiz var ve İNSAN VAR!.
Hazır mevcut imkanların fırsatlarını bilmek ve başarmak için; doğru bakış açısına ve ciddi manada, iyi bir dinleyiciliğe ihtiyaç duyarız!. 
Doğru bakış açısına sahip olmak için; dostluğa ihtiyaç duyarız!. Dostluğun, küçük bir yardımı ile başarılarda yerin olsun ve başarını koru!.
Doğru bakış açısında; alnının teriyle hak ettiğine uzanmak var! Hak etmediğine inandığın lokmaya uzanmamak var! Hak ettiğine inandığına koş!
Doğru bakış açısına sahip bir dost edin ve o dostun kıymetini bilenlerden ol!. Bu hayat yalnızlıklara acı çektirebiliyor!. Acıları Unutuver!
Doğru bakış açısında; bir kazan vardır ve kazan kırk kulplu!. Çalışmayı göze alanlar da kazan kulpunda! Sana da kulp var, bana da kulp var!.
Doğru bakış açısı centilmendir; selam vermekse insanlık, ilk selam girişimi önemlidir!. Önceliği dostuna tanı ve o alıversin selam sevabını!
Doğru bakış açısında; paylaşmak adına adam seçmek yoktur!. Karşılaşıverdiğin anda ilk selamı veriveren olmuşsan, doğruluklardasın kardeşim!.
Açılar ve bakışlar! Acılar ve insanlar! Tatlılıkları kalplerimize nakşedelim; bulalım tatlı bakış açısı lisanında, acılarla yüzleşene çare!
Öyle bir bakış açısı bul ki; kimse sana düşmanlık besleyemesin!. Öyle bir bakış açısı dostu bul ki; sen ve dostluğun daimi olsun her alemde!
Doğru bakış açısını test etmek için; hayatın akışındaki olaylara yaklaşımınla, neleri çoğalttın bir bakıver? Dost mu, düşman mı çoğaldı bak?
Doğru bakış açısında; hazır mevcut imkanların fırsatlarını gördüğün zaman, başarıya koş ve başarını muhafaza etmeyi, kendin için düşünüver!.

K

Kemal_KABCIK

Doğru bakış açısının iyiliği; yeni bir dostluğu, kendi kendine yararı olabilen başarılı insan konumuna taşıyabilmelidir! Yalnız değiliz biz!

K

Kemal_KABCIK

Dostluğa ne verebileceğimizi düşünen, samimi, duyarlı ve cömert bir insan olabilmeliyiz! Dostluğa kattığımız değer ile var olabiliriz biz!.

K

Kemal_KABCIK

Kitap yazarı büyüklerimiz ve onların anlatısı olan, kaleme alınmış tüm kitaplar ile kurulan, insana ve kitaba dost bir sevgi bağı olmalıdır!

K

Kemal_KABCIK

Kişisel gelişimimizde bizi yetiştiren her bir şeye mecburuzdur! Yok sayabileceğimiz bir tek çakıl taşını bile gözden çıkaramayan olmalıyız!.

K

Kemal_KABCIK

Kendini öğütleyen bir bilinçle, kendi kişisel gelişiminin takipçisi bir insan olmalısın ve paylaşarak güzellikleri, daima ilerlemelisin sen!

K

Kemal_KABCIK

Ne incinirsin, ne de incitirsin; çünkü sen bir insansın! Olgunluğu muhafazayı düşünen, öğretmenleriyle bütünleşen, erdemle güzelleşen sen!.

K

Kemal_KABCIK

Kitap ve de çiçek; insana iyiliği, doğruluğu ve güzelliği gösteren iki önemli değerimizdir! Bir kitapla düşünmek ve bir çiçekle dinlenmek!.