Kemal KABCIK'ın Kalemeninden Şiirsel Denemeler:

• Konbuyu başlatan Kemal_KABCIK
  • Başlangıç tarihi

Konu hakkında bilgilendirme

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Özgün Kalemler kategorisinde Kemal_KABCIK tarafından oluşturulan Kemal KABCIK'ın Kalemeninden Şiirsel Denemeler: başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 88,406 kez görüntülenmiş, 385 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Özgün Kalemler
Konu Başlığı Kemal KABCIK'ın Kalemeninden Şiirsel Denemeler:
Konbuyu başlatan Kemal_KABCIK
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Kemal_KABCIK
K

Kemal_KABCIK

Sen gelirsen; var olmuş her şey mana kazanıyor! Sen gelirsen; yalnızlığım kurtuluşa eriyor! Sen gelirsen; deniz mavi ve maviler umut oluyor!

K

Kemal_KABCIK

Mavileri giy ve mavi umut olsun gelişin!. Gök mavi, deniz mavi ve gözlerin de mavi! Bir umudum var, desem; gelişinle atan şafaklar masmavi!.

K

Kemal_KABCIK

Sen varsan; beklemek mana kazanır! Sen varsan; beklemek ölüm olsa, ölüm mana kazanır! Sen yoksan, ilk devrilen ve ilk sıra manasız bir ben!.

K

Kemal_KABCIK

Yalnız değilim düşünebiliyorsam, adını anabiliyorsam! Yalnız değilim; senin iyiliğin için, sana adanırken! Düşünüyor, anıyor ve adanıyorum!.

K

Kemal_KABCIK

Baktığı yerde görmüş olduklarını, söylüyorlar!. Ben de gördüm ve metanet dilemekten başka çarem yok benim!. Gördüğüm beni yaktı!. Sen yanma!

K

Kemal_KABCIK

Kendinde gördüğün başarının aynısını, dostluk kurduğun insanda da görmek istiyorsun!. Bu düşünce çok doğru ve ilahi adalet işliyor kalplere!

K

Kemal_KABCIK

Yanlış zamanda, yanlış yerde durur isen eğer; doğru bakış açısını bulamazsın ve yanlış alınan kararlarla dostluğu yaşatamazsın! Doğruyu bil!

K

Kemal_KABCIK

Bir hüküm vermek ister isen şu zamana; ezelden gelen ve ebediyete yol alan, daimi bir hüküm vardır insan yararına!. Biz hükmün neresindeyiz?

K

Kemal_KABCIK

Ey insan yararına verilen hükmü geleceğe taşıma göreviyle yükümlü, dost tebessümdeki duyarlı insan; "VARLIĞIMA KARAR VERMEK, SENİN EMRİNDİR"

K

Kemal_KABCIK

Paylaşımın verdiği umut ve huzur içinde varlığını muhafaza edebilirsin!.
Paylaşımın vereceği kazanımlara kalbinle inanç getir! Dostluğu düşün!.
Vatan sathı dostlukları paylaşımın çizgisinde ilerler!. Sakın geri durma!.
Yeni şeyler kaleme al! Ve kaleme aldıklarına uyumlu olgun bir insan ol!.

K

Kemal_KABCIK

Kitap okuyoruz öğreniyoruz!. Paylaşıyoruz öğreniyoruz!. Çok Şükürler!.
Bildiğimizle yürürken hayatın içinde; yine bir kez daha öğreniveriyoruz!.
Neyi öğreniyoruz ve neyi geliştiriyoruz? İnsana umut ettik önyargı yok!.
İnsan öğrenir!. İnsan uygular bilgisini!. İnsan paylaşır öğrendiği sürece!.

K

Kemal_KABCIK

Ben Yalana Sığınamam Diye, Kahvehaneye Gitmemeyi Uygun Buldum!.

Anne ve babamız kahvehaneye gitmemizi istemiyorsa, düşünelim biraz!.
Kahvehaneye kaçak yoldan gitmek hem suç hem günahtır anlayabilene!.
Suçunu ve günahını; bir yalanla gizlemeye çabalarsın ve insan zorlukta!.
Söz dinlemek mi kolay, bir suç ve bir günah işleyip yalana sığınmak mı?.

K

Kemal_KABCIK

Korkma Sakın Doğrular ile Yüzleş ve Tövbendeki Samimiyetin Kurtuluş!.

Doğrular ile yüzleşmek; suç ve günah işleyenler için zorlu bir meseledir!.
Doğruların yakıcı olduğunu fark ettim ben; suçsuz ve günahsız değilim!.
Şunu da söyledim; kendi varlığımın muhafazasına, doğruluğun aşkı için;
“Doğru; yakıcıdır insana ve doğrulardır yine insana yaşamaları öğreten!.”

K

Kemal_KABCIK

Doğru İnsana; Doğru Ölüm Yakışır!.

Madem ki hepimiz insanız; doğru insana: doğru ateş, doğru olgunluklar!.
Doğru ol ki; kendini tanı, dostunu tanı, seni düşman belleyenleri de tanı!.
Doğru ol ki; hayatı tanı, feleği tanı, çarkı tanı!. Hayatlar, felekler, çarklar!.
Doğru ol ki; hayatın akışında, feleğin çarkından geçerken, bildiğin olsun!.

K

Kemal_KABCIK

"Bir Hilal Uğruna Ya Rab Ne Güneşler Batıyor!."

Kurban olacaksan; doğrulara kurban ol ki, uğruna verdiğin bir can yerine:
Bin can alabilesin ve bin canla bin umut katabilesin yeni var oluşumlara!.
Yetmiş beş milyon kez var oluşum için; yetmiş beş milyon kez kurbanız!.
Altı milyar kez var oluşum için; altı milyar kez kurbanız doğrularımız için!.

K

Kemal_KABCIK

Anlamak ve Yaşamak

Seni anlatmak sadece bana mı düşüyor ki?. Basitliğinle, sen yine gel; olduğun gibi!. Sen; insanı yormaz ve kolay anlaşılırsın!. Meselelerden, meseleler türeten değilsin!. Seni anladım; olduğum gibi görünerek ben!.

Olduğundan farklı olan, kendini Gizleyen!. Yeri gelsin, diyerek, sözlerini erteleyen!. Sevgisini sunmaya; adam seçerek bekleyen!. Şimdi hangi savunmayla; O dostu gözleyen?.

Gel, ne olursam olayım, gel aşk için Sen!. Olduğun gibi görünmekse; ben, varım aşka!. Sözünü ertelememek ise Aşk, onda da varım!. Adam seçmemekse sevgi; gelsin yola gelen!.

Gel ne olursun, yine gel bana gece vakti!. Yine bana; "NE OLURSAN OL, YİNE GELİRİM!." Yine: "YENİ ŞEYLER; SÖYLEMEK LAZIM!." de!. Şu Dönen Kalem; OLDUĞU GİBİ GÖRÜNEMEMİŞE!.

{ Kaleme Alan: Kemal KABCIK – ANTALYA - ‎03 Nisan ‎2012 ‎Salı 08:50:45}

K

Kemal_KABCIK

Kimdi O; “NE OLURSAN OL, YİNE GELİRİM!.” diyen bana?. Ben; sevgisini umduğum insandan duymak isterdim yukarıdaki tırnak içi sözü!. Kimdi O; hoşgörüde bağışlayıcı olan?. Bağışlanmış olabilmenin umudunda; sorumluluk biner, kendi varlığımı muhafazaya!. Ve O insan uğruna, vatan uğruna ve ailem uğruna kendime sahip olabilmeyi düşünürüm azimle!. Bana yoldaşlığını gösteren duyarlılıklara; ÇOK ÇOK, TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDER, SAYGILARIMI SUNARIM!. İYİ Kİ VARSINIZ!.

{Kaleme Alan: Kemal KABCIK – ANTALYA - 08 Eylül 2012 Cumartesi 07:19:41}

K

Kemal_KABCIK

O’na değil, bana gel; ben anlatayım incinmeden ve incitmeden varlığın manasını!. Ben; incinmemeye alışmak zorundayım ve kendimi geliştirmeliyim bu çizgimde!. İnsanlık halidir, derim ve insan yanılabilir, insan hata işleyebilir, diyerek, kalbimi geniş tutmaya ve her insana kalbimde yer vermeye çabalamalıyım ben!. Yanılana ve hata işleyene umut olabilmek; İNSANLIK GÖREVİMİZ Değil midir?.. Ben de yanılgısız ve hatasız değilim!. Ben, bana hoşgörü ile yaklaşım gösteren, bağışlayıcı büyüklerimin takdiri ile bir şeyler öğrenebildim ve bağışlanmış olmamı muhafaza için, ben hizmet vermek zorundayımdır bir şekilde!. Bana gel ve bana söyle aşktan yana, insanlıktan yana umudunu ve beraberce uzlaşmanın yoluna duralım ve çok geç olmadan şu insanlığa beraber umut oluverelim!. Var oluşumun tüm olasılıklarını gözden geçirerek ve olumlu-olumsuz tüm tepkilere hazırlıklı olarak, bir şeyler yapabilmelidir DOSTLUĞUN DAİMİLİKLERDEKİ TEBESSÜMÜ ADINA!. İNŞALLAH BAŞARI ve İNŞALLAH BAŞARININ MUHAFAZASI!. DOSTLUĞUN TEBESSÜMÜ DAİMİ OLUVERSİN İNŞALLAH!.

{Kaleme Alan: Kemal KABCIK – ANTALYA - 20 Eylül 2012 Perşembe 04:39:15}

K

Kemal_KABCIK

Bilginin verdiği görevle; belki Viyana Kapısına kadar ilerleyeceksin ve ilerleyişinin sonunda, Viyana Kapısının sahipsiz olmadığını göreceksin!. Viyana Kapısına kadar dayanan O şanı büyük DOST TEBESSÜM SAHİBİ İnsana adanmış olan ve geniş kalbi ile dikkat çeken gönül erlerini SANCAK NÖBETİ TUTARKEN Görüverirsin Viyana Kapısında!. Ve her şeyin yerli yerinde olduğunu görür, kendi iyiliğine olacak bir arayış içerisine giriverirsin!. Nöbet sıranı beklersin sabırla!. Viyana Kapısı önünde; DOSTLUĞUN SANCAK NÖBETİNE DURMAK, AZ ŞEY MİDİR?. İnsanın daimi huzuruna ve umuduna yetmez mi; GÖNÜL ERLERİNİN GÖREV AZMİNİ GÖRMEK ve ÜZERİMİZE DÜŞEN YENİ GÖREVLERE UYANIVERMEK?. Atı alan Üsküdar’ı geçmiş ve Viyana Kapısında huzur ve umut daimiliğinin güvenilir DOST TEBESSÜMÜN SANCAĞI ALTINDA, BİRLİK İÇİNDE DİRLİKLERİ YAŞIYOR ŞU AN!. Şu metnimi kaleme alırken şu an; Viyana Kapısı gözlerimin önünde sanki ve DOSTLUĞA BİR SELAM VERİVERMEK; İNSANA HUZUR ve UMUT VERİVERİYOR!. SEN DE UMUT ET, ATI BUL, ÜSKÜDAR’DAN GEÇ ve VİYANA KAPISI ÖNÜ, SANCAK NÖBETİ TUTAN GÖNÜL ERLERİNİN AZMİNİ, SABIRINI ve İRADESİNİ SEN DE GÖR, SEN DE ADAN DOSTLUĞUN TEBESSÜMÜNE!. DOSTLUĞUN TEBESSÜMÜ DAİMİ OLUVERSİN İNŞALLAH!.

{Kaleme Alan: Kemal KABCIK – ANTALYA - 20 Eylül 2012 Perşembe 05:14:33}

K

Kemal_KABCIK

Mutluluğa Adı Yeter!.

Adı yetti gözyaşı içinde kalmama!. Avuçlarına ağlamak istemiştim o an!. Nasipte olsun inşallah avuçlarına ağlayabilmek!. Her bir insan, sevdiği ve ebedileştirmek istediği helalinin avuçlarına ağlamak istediği bir anı gelirse, gözyaşlarının kıymetini bilsin o insan!. Ben uzunca bir süre ağlayamamıştım ve beklediğimden de fazla, kendi başarılarım için imkanlarıma ulaşıverince, ben, helalimin avuçlarına ağlamak istedim!. Avuçlarına ağlamak istediğim insan, benim için o kadar çok değerli biri olduğundan, ben, sadece onun hürriyetinin daha önemli olduğunu düşünüverdim ve avuçlarına ağlamak istememi gerçeğe döndürüvermek , kaderime nasip olacak mı, bilemiyorum!. Kader nereye götürürse; razıyım payıma düşene!. Belki hayalimi gerçeğe çeviremeyeceğim, fakat bu hayalimi gerçeğe çevirebilecek duyarlı dostlukların var olduğuna inanıyorum!. Bir gün inşallah; helalime kavuşur ve sevinç gözyaşlarımı helalimin avuçlarına emanet ederim!. Bir damla mutluluk için; içeceğimiz ve tat alacağımız bir damla su mu daha önemli, yoksa sevinç gözyaşları adına bir damla gözyaşı mı daha önemli?. İnsan; her iki önemli ihtiyacımız olan, BİR DAMLA SU ve BİR DAMLA SEVİNÇ GÖZYAŞI gereksinimini bir şekilde karşılayıversin İnşallah!. Mutluluktan yana payımız geniş oluversin ve her insana mutluluktan bir pay düşüversin inşallah!. Payımıza düşen ne olursa olsun; kıymetini bilen insanlar oluverelim inşallah!.

{Kaleme Alan: Kemal KABCIK – ANTALYA - 08 Eylül 2012 Cumartesi 08:01:42}